От нищо нещо с бутер тесто

  • 14 711
  • 22
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 352
Снимката не е от най-добрите, следващия път повече ще се постарая.
Сигурна съм, че много от вас спестяват време, правейки от бутер тесто различни вкусотии - сладки и солени.
Ето моето предложение - много лесно и бързо:

Необходимо ви е:

бутер тесто
шоколад
кафява захар

1.Тестото се нарязва на квадрати

2.Във всеки квадрат се слагат 4 парчета шоколад (доволно количество като за моя вкус)

3.Краищата на бутер тестото се навлажняват с вода, за да се слепят добре

4.Квадрата се прегъва на две, притискат се краищата

5.Отгоре леко се навлажнява с вода и се поръсва с кафява захар

6.Пече се около 20 мин. на 180 гр.

Това е. Захарта леко се разтапя и прави карамелена коричка. В комбинация с разтопения шоколад е просто прекрасно Crazy.

# 1
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Добре изглежда, даже много добре  Laughing Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing

# 2
  • София
  • Мнения: 39 773
Бутер тестото е на голяма почит в нашият дом. Ще се възползвам от рецептата. И аз правя всякакви измислени сладки и соленки, с или без пълнеж.

# 3
  • Мнения: 188
да споделя опита си с бутер тестото, ако на някого мога да бъда полезна!
от темичката с тортите и от рецептата за торта Алказар се научих като работя с бутер тестото да го разточвам леко предварително! не бухва толкова много и не се троши отгоре!

# 4
  • Мнения: 1 283
Ето и моите "медалчета" от бутер тесто и ролца с кренвирш.



и още


# 5
  • Мнения: 27 524
Аз просто го режа на лентички, усуквам на панделка, посолявам и пека, стават чудно мезе  Grinning

Иначе за сладкото предложение - мерси  Hug

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 903
Аз също предпочитам бутер тесто, но жалкото е само , че баничките са вкусни топли. Приготвям банички с пълнеж от кремврирш, сирене или кашкавал. Формата може да е триъгълничета или квадратчета.
Marieta, рецептата ти с шоколада ме заинтригува много. Фенове сме му. Ще я пробвам с голямо удоволствие. Heart Eyes

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Още утре ще ги направя!  Peace

# 8
  • Мнения: 3 621
Ето и едно сладко предложение с бутер тесто
Нарязвам тестото на малки квадрати приблиз 8/8 см , прегъвам на две да стане триъгълник и пека , приготвям сладък сироп като за баклава и поливам истиналите триъгилници със горещ сироп. Понякога вътре слагам и натрошени орехи
На вкус стават същите като тригуните които съм яла като дете
да ви е вкусно   chef

# 9
  • Мнения: 3 830
Добре изглежда, даже много добре  Laughing Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing

И аз така Peace

# 10
  • Мнения: 1 209
Незаменимо за нео4аквани гости. У нас се яде в следните форми:
бани4ки с кайма/гъби,
с яйце и сирене или с кашкавал/колбас/кремвирш
рулца с чесън, чубрица и кашкавал
с локум/шоколад/плодове на сладко от смокини или вишни
на мини пици
като основа за тарти разни
на соленки посукани със сол и сусам...
на щрудел4ета
с киснати стафиди и орехи
май затова се сещам засега

# 11
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Аз писах и в темата за сладкишите с извара, но да предложа и тук едно по-различно и необичайно предложение - сладки банички от бутер тесто с извара и стафиди:

# 12
  • Мнения: 463
Ще ги пробвам както с шоколад, така и с локум - не се бях сещала за такава плънка - благодаря за идеите Hug - и ние много обичаме бутер тесто

# 13
  • Мнения: 6 243
Eто някои лесни идеи и от мен:

цък:
Бутер - щрудел:
 Настъргана ябълка смесвам с канела, захар, смлени орехи и счукани бисквити (става и със счукани велиденски курабии, ако са ви останали  Mr. Green). Правя го на око, защото количествата на захарта и бисквитите варират според сладостта и влажността на ябълките. От тази смес слагам на широката страна на триъгълничета от бутертесто, завивам на кифличка, а след това - и на охлювче. Внимавайте при завиването, така че краищата на триъгълничетата да остават отдолу, за да не се разтварят при печене.

цък:
Локумки

Парче локум нарязвам на три или четири и увивам в триъгълниче от бутертесто. Ако локумът е много мек, подгъвам краищата на триъгълника навътре, за да не изтече.

Добре е локумките да се поръсят с пудра захар, но аз не го правя, защото иначе ще чистя пудра захар из цялата къща. Щерка ми е по-пакостлива и от сврака.


Бутер-пици

Предполагам, този начин на изрязване на тестото ви е познат, затова с две думи - плънката:
Най-отдолу слагам по една лъжичка готов доматен сос и поръсвам с босилек (през зимата ползвам замразен, през лятото - накълцан пресен). Отгоре слагам шунка, а върху нея - парче моцарела или др. сирене.

Бутерките по правило пека на загрята до 200*С фурна, върху силиконови подложки. Ако нямате, препоръчвам хартия за печене, в краен случай, намокрена с вода тава, но това не винаги помага против залепване.

# 14
  • Here, There and Everywhere
  • Мнения: 373
Най - лесната рецепта (и една от най- любимите ни) е - нарязвам тестото на лентички, поръсвам с рендосан кашкавал и кимион.

Не можах да открия бутер тесто тука, а много обичаме такива закуски    Tired 

# 15
  • Мнения: 9 109
бутерки със спанак/лапад и сирене са ни много любими напоследък.





а с локума на sladka hapka са много вкусни   bouquet

# 16
  • Мнения: 6 390
 Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 04:31 от Eli_cz

# 17
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush

Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
ПС. Чувала съм в БГ, че бутер тестото не трябва да се разточва(не знам дали е заради някакви разлики в тестото). Тук в Чехия, няма такова предупреждение - разточвам си го без проблем - всичко си става чудесно. Hug

# 18
  • Мнения: 9 109
Нат, от много години правя разни бутерки, но откакто го разточвам стават по-вкусни, пак пухкави и се пекат по-добре. Въпреки предупреждението на пакетите с бутертесто.

# 19
  • Мнения: 6 243
Аз също точа тестото. Не съм забелязала да му се влошават качествата от това. За някои изделия от бутер тесто е желателно да е по-тънко.

# 20
  • Мнения: 6 390
Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
едно такова дето изглежда по същия начин като замразеното, или едно дето е направо с разточени като кори за баница от бг  Grinning

# 21
  • София
  • Мнения: 1 531
Аз искам като пека нещо с бутер тесто да не бухва много, а да се усеща по-глетаво и тесетено. Всеки път тестото ми "литва" и понякога хрупам въздух.
Как да се справя с това? да разточвам ли, не ли... newsm78

# 22
  • Мнения: 9 109
Разточи го да, освен това надупчи с вилица.

Има и друг трик - да поставиш върху самия лист тесто - лист хартия за печене или фолио, върху които да поръсиш добре ориз или боб, които тежат върху него и не му позволяват това бухване.

Общи условия

Активация на акаунт