От нищо нещо с бутер тесто

  • 14 713
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 109
бутерки със спанак/лапад и сирене са ни много любими напоследък.





а с локума на sladka hapka са много вкусни   bouquet

# 16
  • Мнения: 6 390
 Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 04:31 от Eli_cz

# 17
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
само не разбрах колко дебело да е тестото, или то е някакво готово - дебелина и размер
Видях че и Наталина е писала
кажи моля те, нали нормално листове тесто е бутер тестото, и как и колко точиш и тн Blush

Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
ПС. Чувала съм в БГ, че бутер тестото не трябва да се разточва(не знам дали е заради някакви разлики в тестото). Тук в Чехия, няма такова предупреждение - разточвам си го без проблем - всичко си става чудесно. Hug

# 18
  • Мнения: 9 109
Нат, от много години правя разни бутерки, но откакто го разточвам стават по-вкусни, пак пухкави и се пекат по-добре. Въпреки предупреждението на пакетите с бутертесто.

# 19
  • Мнения: 6 243
Аз също точа тестото. Не съм забелязала да му се влошават качествата от това. За някои изделия от бутер тесто е желателно да е по-тънко.

# 20
  • Мнения: 6 390
Eли, аз напоследък купувам не замразено тесто, което си е разточено - много по-вкусно е от замразеното, а и се работи по-бързо и лесно с него. Но съм правила и със замразено - разточва се на около 2мм. Да листове тесто е бутер тесто.
едно такова дето изглежда по същия начин като замразеното, или едно дето е направо с разточени като кори за баница от бг  Grinning

# 21
  • София
  • Мнения: 1 531
Аз искам като пека нещо с бутер тесто да не бухва много, а да се усеща по-глетаво и тесетено. Всеки път тестото ми "литва" и понякога хрупам въздух.
Как да се справя с това? да разточвам ли, не ли... newsm78

# 22
  • Мнения: 9 109
Разточи го да, освен това надупчи с вилица.

Има и друг трик - да поставиш върху самия лист тесто - лист хартия за печене или фолио, върху които да поръсиш добре ориз или боб, които тежат върху него и не му позволяват това бухване.

Общи условия

Активация на акаунт