ДЗДС-Томас или Сийл? ДЕ-66

  • 13 570
  • 286
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 9 052

аз съм за заешката опашка, но само ако е изкуствена,
 

ама беличка и мног опухкавка , нали  Laughing

# 16
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
във форма за сладкиш реерюкен. има ги по магазините.

Мата, превод, продробности или link. идея си нямам какво е това...


ама беличка и мног опухкавка , нали  Laughing
опашката трябва да е в тон с педикюра!  Naughty
никакви цветни самоинициативи, после що локомотива се излюпи негър.  Twisted Evil

# 17
  • Мнения: 4 138
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
молим, ето я формата, обаче според мен може и в нормална кастенформ. аз карам на силиконови и съм много доволна. друг въпрос е, че не бива да правя кухени, щото сама си ги изяждам.

обаче може и тази например.....https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
хихихи, ужасна съм, ама не можах да се въздържа.

# 18
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 10 704
Ми като гледам - първо единия блат, после мажеш с муса, след това другия, реда манго и отново муса. Само че предполагам, че се втвърдява по някакъв начин, та може би има някаква такава форма.
А за рецептата за мус се оказа, че не е с белтъци newsm78 Ето ти едно примерче за смес:
500 г ягоди (малини), 1 1/2 кафени чашки грис, 1 1/2 кафени чашки захар.
 От почистения и измит плод се изстисква сок, който се съхранява на студено в закрит стъклен, порцеланов или емайлиран съд. Месестата част от плода се залива с 4 чаени чаши вода и се вари десетина минути, след което се пасира. Течността се поставя на огъня да заври заедно със захарта. Прибавя се на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът и се вари, докато се образува гъста каша. Остранява се от огъня и се смесва с предварително изцедения сок. Сместа се охлажда до 30-35С (около телесната температура) и се разбива с миксер на пухкав крем. Приготвеният мус се разпределя в купички, охлажда се и се поднася.
Това мисля, може да го ползваш, като смениш вида на плода.

Или още една:
3 листа бял желатин
3 жълтъка
100 г захар
90 мл сок от мандарина
1 чаена лъжичка настъргана кора от мандарина
150 мл сметана, 1 белтък
за кошничките:
40 г накълцани бадеми
60 г захар, 25 г брашно
30 г кисело мляко
20 г захар, 30 г масло
за декориране:
40 г настърган шоколад, шоколадови пръчици
 Накиснете желатина в студена вода. Разбийте жълтъците с 90 г захар, прибавете мандариновия сок и разбивайте върху водна баня, докато се сгъсти. Сварете 50 мл вода с настърганата кора и 10 г захар. Прецедете сока, прибавете към него изстискания желатин и го оставете да се разтопи. На водна баня го прибавете към жълтъчния крем и разбъркайте, докато се посгъсти. Разбийте отделно сметаната и белтъка и последователно ги прибавете към крема, като разбърквате леко. Оставете на студено поне 2 часа. Постелете хартия в тава, загрейте фурната на 180 градуса. Смесете в тенджерка продуктите за тестото и леко го загрейте, разбърквайте 5 мин. От тестото поставете 4 купчинки върху хартията и ги притиснете отгоре с лъжица, да се образуват кръгове с диаметър 20 см. Печете около 6 мин. Извадете корите веднага и ги поставете върху обърнати с дъното нагоре чаши, като ги оформите с длани във вид на кошнички. Свалете ги след като изстинат. Напълнете ги с крем и отгоре поръсете с настърган шоколад.

# 19
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 10 704
Жабо, ей ти го яйцето бе


Мате, не се виждат формите, ами излиза само заглавна страница.

# 20
  • Мнения: 11 319
Шехи, да вземеш да затриеш квотите в началния постинг, че сега седи като цвъкнато. (ония неща от цитата в скобите).

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мата, не се вижда коя форма имаш предвид, все на една и съща страница ме хвърля, няма картинки там.
за Kasten се сетих и аз.

Гея, само кафявото и бледо жълтото (под манго муса) е пандишпан, голямата част от сладкиша е бананов мус.
сладкишът е цилиндричен, затова се чудя как е направен.  newsm78

# 22
  • Мнения: 9 052
Жабо, ей ти го яйцето бе


Мате, не се виждат формите, ами излиза само заглавна страница.

оу ма тва като мойто горнище, дет го обличам под анцунга  Wink ама ние с ася се раzбраме беz горнище, само по опашчица и педикюр  Laughing

# 23
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 10 704
Ами правиш банановия мус по рецептата/първата/ и става само такъв - плодов. А сладкиша явно се нарежда в някаква цилиндрична форма като първия пласт е натрошени бадеми, а после крема.

# 24
  • Primum non nocere !
  • Мнения: 1 526
Шехи, да вземеш да затриеш квотите в началния постинг, че сега седи като цвъкнато. (ония неща от цитата в скобите).
Готово!

Оф, много мъ беше страх да не затрия нещо друго!

Картинка на Томас, Сийл...туй, онуй...? Mr. Green

# 25
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

оу ма тва като мойто горнище, дет го обличам под анцунга  Wink ама ние с ася се раzбраме беz горнище, само по опашчица и педикюр  Laughing

ама на летището ги сваляш , нали? Wink

обаче аз се притесних сега за таз опашка... навън духа, студено е, внимавай . после  не искам да съм виновна за настинка. а пък ако го и търсите тва яйце, малеее то се невидя... ooooh!

Гея, май ще пробвам в чаша да го направя. друго не ми хрумва newsm78

# 26
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 10 704
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
молим, ето я формата, обаче според мен може и в нормална кастенформ. аз карам на силиконови и съм много доволна. друг въпрос е, че не бива да правя кухени, щото сама си ги изяждам.

обаче може и тази например.....https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … /index.shopscript
хихихи, ужасна съм, ама не можах да се въздържа.

Айде - помощ от приятел Wink
https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … lores_330x276.jpg

https://ssl.kundenserver.de/s94163936.einsundeinsshop.de/sess/ut … lores_248x135.jpg

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 15:15 от Geia

# 27
  • в сърцето на един мъж...
  • Мнения: 10 704
Надявам се да не ме баннат, Мато, ще се обясняваш на Тати после Embarassed
Асе, тази горната форма имаше предвид Мата - явно в нея става цилиндрично.

# 28
  • Мнения: 7 605
Вие не сте добре  ooooh!  Нямате ли деца да гледате? Да ви услужа?  Laughing

# 29
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мда и аз ги видЕх....  Blush, направи ги  на link

имам тортенринг, ако с него не стане, тогава в чаша...

днес ще мръдна по магазините.
имам мус от половин манго и ще стане: на това копче ми зашийте едно палтенце... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт