Вкусни индийски хлебчета - за 30 минути!

  • 6 246
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 614
на мен не ми се получиха - май ги направих много тънки и станаха като бисквити твърди, и понеже направих само 3 в една тава другото тесто си го опържих на мекички...дано не ме линчувате....но станаха супер

Галюша, рецептата, която съм дала, е точно за 4 хлебчета с големината на голяма мекица - не повече!  Може би затова не са ти се получили...Печенето също е много важно - на не повече от 140 градуса, за 10, максимум 15 минути. Първият път, когато ги правих, се опасявах, че ще останат сурови, но те само изглеждат недоопечени, а всъщност са страшно пухкави и меки.

Сигурна съм, че на мекички също стават хубави, защото тестото бухва много бързо. Аз ги правих и на тиган тези дни - запекох ги за по 2-3 минути от двете страни и после ги полях с малко зехтин. Много хубави станаха, хапнахме си ги със салата Цезар. Обаче най-хубави са си с оригиналната рецепта  Peace

# 31
  • Мнения: 3 674
Цецето....в нашата къща също много се тачи Наан.  Hug  Правила съм го няколко пъти, и наистина е    страхотно лесна рецепта.


Научих се да ги правя от Manjula ...много хубаво  е показано Simple Smile

Ако някой се чуди  как стават, ето заповядайте   Hug    http://www.youtube.com/watch?v=vow-kxTPatc 

Момичета наистина този хляб е вкусотия.... Crazy  Аз като ги изпека, накрая ги мажа с чесново масло.... Heart Eyes

Ето ви и  още едно  видео...  Peace   http://www.videojug.com/film/how-to-make-naan-bread   

# 32
  • Мнения: 134
Станаха страхотни  Laughing Благодаря за рецептата  bouquet

# 33
  • Мнения: 11 747
Това на Манжула не става ли кухо по средата?

Аз още не съм пробвала.

# 34
  • Мнения: 3 674
Да, нейните са малко кухи в средата.

# 35
  • Мнения: 1 149
А с обикновена мая такава на кубче-става ли newsm78

# 36
  • Мнения: 655
Цеци,айде и азсега да питам-тази лъжичка суха мая на колко се равнява от тези на кубчетата newsm78иначе питките  изглеждат вкусни и мекички Simple Smile

# 37
  • София
  • Мнения: 614
тази лъжичка суха мая на колко се равнява от тези на кубчетата 

 newsm78 Около 1/3 кубче прясна мая се равнява на 1 чаена лъжица суха, ако не ме лъже паметта... Peace

# 38
  • София
  • Мнения: 2 658
аз за трети път ги правя вече, чакам ги да се изпекат. Много бърза, лесна и вкусна рецепта Grinning

# 39
  • Мнения: 15
Това ми изглежда много вкусно , ако бях бременна щях да пометна  Laughing  Трябва да се пробвам и аз да ги направя .

# 40
  • София
  • Мнения: 1 163
на мен не ми станаха на шупли, ами плътни да не кажа глетави newsm78, с такъв ентусиазъм ги почнах, даже водата бяха спряли, ама като съм си го наумила за днеска... Всичко съм спазила с изключение на това че разтворих маята във вода със стайна температура и че угасих бакпулвера в киселото мляко. Thinking, или освен той да не е бил читав, че използвах от едно отворено пакетче...

# 41
  • Мнения: 1 149
При мен се получиха.Станаха невероятно вкусни,даже мъжо ги намаза докато са топли с масло и ги поръси с мерудия  и чесън на прах.
Страхотна рецепта.Благодаря Hug

# 42
  • София
  • Мнения: 614
на мен не ми станаха на шупли, ами плътни да не кажа глетави newsm78, с такъв ентусиазъм ги почнах, даже водата бяха спряли, ама като съм си го наумила за днеска... Всичко съм спазила с изключение на това че разтворих маята във вода със стайна температура и че угасих бакпулвера в киселото мляко. Thinking, или освен той да не е бил читав, че използвах от едно отворено пакетче...

Бакпулверът не се гаси в нищо, а се смесва с брашното.
Маята се разтваря в ТОПЛА вода, за да може да шупне
  Peace

Следващия път не импровизирай и ще ти станат  Hug

# 43
  • София
  • Мнения: 2 658
на мен не ми станаха на шупли, ами плътни да не кажа глетави newsm78, с такъв ентусиазъм ги почнах, даже водата бяха спряли, ама като съм си го наумила за днеска... Всичко съм спазила с изключение на това че разтворих маята във вода със стайна температура и че угасих бакпулвера в киселото мляко. Thinking, или освен той да не е бил читав, че използвах от едно отворено пакетче...
Не знам дали е заради това, че си сложила бакпулвера при киселото мляко, може да не ти е втасало тестото. Трябва да го държиш на топло и ако е необходимо повече от 15 мин, за да се надуе хубаво.

# 44
  • София
  • Мнения: 1 163
аха, днеска май пак питки ще ядем  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт