Кекс за 9 мин.в микровълнова

  • 9 031
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 362
Аз пробвах ама нещо не стана сигурно съм объркала нещо. Sad
Ще пробвам пак.
Е защо така?Как го направи?

# 16
  • Мнения: 1 341
Deq, а какво ще рече 50%, 75%  Embarassed
Извини ме ако звуча глупаво, ама аз само пуканки правя и стерилизирам... е и някои други елементарни глупости

# 17
  • Мнения: 3 927
Цитат на: sun_flo

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.


На мен ориза на 600 вата ми кипи и излиза извън купата. Close
Пробвах 2-3 пъти, разочарована съм от резултата и от вкуса и не си хабя вече ориза.
Така само си пукам пуканки и топля Simple Smile

# 18
  • Мнения: 4 362
Deq, а какво ще рече 50%, 75%  Embarassed
Извини ме ако звуча глупаво, ама аз само пуканки правя и стерилизирам... е и някои други елементарни глупости
Нормално е никой не се родил научен мила Grinning,ами според това колко вата е микров.печка,моята наприемр първата опция е размразяване,втората е за 320 вата,третата е 600 вата и последната максимум,по тази логика 50 % е на 320,а 75% на 600,общовзето ако не сигурна следиш ястието около 2-3 мин.,за да видиш дали не е готово и няма смисъл повече.Хайде успех   bouquet

# 19
  • Мнения: 4 362
Цитат на: sun_flo

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.


На мен ориза на 600 вата ми кипи и излиза извън купата. Close
Пробвах 2-3 пъти, разочарована съм от резултата и от вкуса и не си хабя вече ориза.
Така само си пукам пуканки и топля Simple Smile
Ами не го похлупвай,аз допълнително си слагам още подправки за вкус,на мен това ястие най много ми харесва.Е всеки си има вкус разбира се Grinning

# 20
  • Мнения: 138
имам въпрос- откъде купи марципана?  В БГ не съм виждала до сега!!!  chef

# 21
  • Мнения: 4 362
имам въпрос- откъде купи марципана?  В БГ не съм виждала до сега!!!  chef
Ми аз не го направих така,оставих го без да го мажа с марципан. Rolling Eyes

# 22
  • Мнения: 211
И аз го правих този кекс в микровълновата печка,но става адски твърд като изстине,за това същия кекс го изпекох последният път в нормалната фурна и стана супер мек.Аз така препоръчвам да се направи.Като е готов може и да не се залива с марципан и без него е супер.

# 23
  • Мнения: 351
Мерси за рецептата. В4ера си усладихме живота - много е лесен, бърз и става много хубав. Аз пропуснах марципана, както и вместо орехи сложих бадеми, 4е само това имах под ръка. Скоро пак ще повторя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт