Кекса натроших на трохи и разделих на две части, които сложих в две форми за торта със свалящо се дъно. Натисках трохите докато се пресоват като блат. Върху първия сложих заливка от едно кисело мляко „На баба” 4%, разбъркано със захар на вкус и една ванилия. Отгоре сложих другия блат и върху него същата заливка, след което поръсих с шоколадови пръчици. Престоява една нощ в хладилник, за да се стегне. Стана чудесен лек сладкиш, нещо като тортичка.
Възможности за вариации:
- може блатовете да се сиропират ЛЕКО;
- може блатовете да се залеят с нишесте, кисел, сметана или друго по желание вместо киселото мляко;
- може да се ползва някакво сладко или парченца плодове, орехи или други ядки както между блатовете, така и за украса.
* Между другото, когато сложих втория блат върху първия, той малко се размести и посчупи тук-там, но мисля, че тук някъде във форума бях чела, че може такъв пресован блат да се постави в камерата да замръзне и после се работи с него по-лесно.
Ако и вие имате някакви идеи какво да се направи от несполучлив сладкиш, моля споделете.