РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти- 2

  • 258 326
  • 788
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 165
А някой не знае ли нещо за сръбската скара,някоя тайничка  да сподели smile3508
Имаме един познат ,който преди години държеше капанче и правеше плескавици и разни такива вкусотии,като изпечеше пържолата примерно или шишчето и я слага в една йенска купа пълна с някаква марината,и всичко си стои там до поръчката ,всичко без кебапчетата и кюфтетата. Плескавиците бяха невероятни,знам само ,че слага вътре кашкавал и люта чушка,и че преобладава телешкото в каймата.Сто пъти съм го питала ...нищо не казва,било тайна  Crossing Arms
Много обичаме скарата и присъства често на трапезата,но месото винаги става сухо,особено пилешкото...

# 751
  • Мнения: 2 018
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!

ех, това прочуто шкембе  Laughing
Кой не е чувал за него?  Laughing

Знам, че са пращали като пратка с херметическа тенджера по междуградски автобуси..  hahaha

И аз искам тайната на това шкембе.  Flutter

# 752
  • София
  • Мнения: 1 193
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!

ех, това прочуто шкембе  Laughing
Кой не е чувал за него?  Laughing

Знам, че са пращали като пратка с херметическа тенджера по междуградски автобуси..  hahaha

И аз искам тайната на това шкембе.  Flutter

И аз ,и аз  Grinning  и за сръбската скара също  Grinning !

# 753
  • Cyprus, Пловдив
  • Мнения: 771
Леле, каква хубава тема, а чак сега я откривам  Party

# 754
  • Варна
  • Мнения: 3 963
Много обичаме скарата и присъства често на трапезата,но месото винаги става сухо,особено пилешкото...



Тайната на хубавата пилешка скара е в марината от айрян от хубаво истинско и по киселичко мляко за една нощ в хладилника Simple Smile

# 755
  • Варна
  • Мнения: 3 963
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!

ех, това прочуто шкембе  Laughing
Кой не е чувал за него?  Laughing

Знам, че са пращали като пратка с херметическа тенджера по междуградски автобуси..  hahaha

И аз искам тайната на това шкембе.  Flutter


Според думите на моите приятели моята чорба е по хубава от на Гюрлата.Моята тайна е в материяла.Слагам много шкембе , поне 2-3  кг. с вода колкото да го покрие 3-4 пръста и варя 5-6 часа хуууубаво да омекне и да си пусне соковете с 1 л. сол.Преди да го сваля от огъня слагам 1-2 лъжици Вегета.Понеже шкембето е много само за чорба половината шкембе го запичам във фурната с червен пипер и поръсено с кашкавал , малко , само да се разтече кашкавала.Застройката я правя от запечено на сух тиган брашно ,докато започне да потъмнява в количество според изканата гъстота на чорбата.Разреждам го с мляко и добавям малко кисело мляко и яйца в пропорций по вкус.

# 756
  • Ямбол
  • Мнения: 1 604
а сменяте ли при варене водата на шкембето и телешко или свинско е за предпочитане?

# 757
  • Мнения: 165
Аз сменям първата вода,като поври малко ,го изкарвам и измивам и наливам повечко водичка ,да не се налага да доливам .На мен лично повече ми харесва със свинско шкембе.

# 758
  • Варна
  • Мнения: 3 963
Аз сменям първата вода,като поври малко ,го изкарвам и измивам и наливам повечко водичка ,да не се налага да доливам .На мен лично повече ми харесва със свинско шкембе.


ТОЧНО,
По принцип класиката е телешко шкембе колкото се може по дебело.

# 759
  • Мнения: 3 219
За Гюрлата снощи ми казаха 1 тайна за кебапчетата - че омесвали каймата с вода в която варят зрял боб, естествено с доста солчица. Смятам да пробвам с тая бобена вода, но няма да прекалявам със солта.
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!

ех, това прочуто шкембе  Laughing
Кой не е чувал за него?  Laughing

Знам, че са пращали като пратка с херметическа тенджера по междуградски автобуси..  hahaha

И аз искам тайната на това шкембе.  Flutter

Мъжът ми ми е носил в кутии  когато бях бременна с малкия, а живеехме на 130 км от там  Joy

# 760
  • Мнения: 2 018
А не знаеш ли ,как застройват шкембето?! Много е вкусно!

ех, това прочуто шкембе  Laughing
Кой не е чувал за него?  Laughing

Знам, че са пращали като пратка с херметическа тенджера по междуградски автобуси..  hahaha

И аз искам тайната на това шкембе.  Flutter


Според думите на моите приятели моята чорба е по хубава от на Гюрлата.Моята тайна е в материяла.Слагам много шкембе , поне 2-3  кг. с вода колкото да го покрие 3-4 пръста и варя 5-6 часа хуууубаво да омекне и да си пусне соковете с 1 л. сол.Преди да го сваля от огъня слагам 1-2 лъжици Вегета.Понеже шкембето е много само за чорба половината шкембе го запичам във фурната с червен пипер и поръсено с кашкавал , малко , само да се разтече кашкавала.Застройката я правя от запечено на сух тиган брашно ,докато започне да потъмнява в количество според изканата гъстота на чорбата.Разреждам го с мляко и добавям малко кисело мляко и яйца в пропорций по вкус.

Аз сменям първата вода,като поври малко ,го изкарвам и измивам и наливам повечко водичка ,да не се налага да доливам .На мен лично повече ми харесва със свинско шкембе.


ТОЧНО,
По принцип класиката е телешко шкембе колкото се може по дебело.

благодаря ви за споделеното  Hug

# 761
  • Мнения: 165
Много обичаме скарата и присъства често на трапезата,но месото винаги става сухо,особено пилешкото...



Тайната на хубавата пилешка скара е в марината от айрян от хубаво истинско и по киселичко мляко за една нощ в хладилника Simple Smile
  bouquet ще пробваме  Simple Smile

# 762
  • Варна
  • Мнения: 3 963

Тайната на хубавата пилешка скара е в марината от айрян от хубаво истинско и по киселичко мляко за една нощ в хладилника Simple Smile
  bouquet ще пробваме  Simple Smile

И докладвайте резултата:)

# 763
  • Мнения: 165

Тайната на хубавата пилешка скара е в марината от айрян от хубаво истинско и по киселичко мляко за една нощ в хладилника Simple Smile
  bouquet ще пробваме  Simple Smile

И докладвайте резултата:)
Laughing непременно

# 764
  • Мнения: 14
Здравейте!
Чета ви редовно, много сте полезни Simple Smile)
Искам да ви попитам дали някой знае тайната на домашната френска торта от "Щастливеца"? Уникална е, а от много време удрям на камък с издирването на рецептата. Благодаря ви.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт