Какво да сготвя с аспержи?

  • 6 857
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Никога не съм приготвяла аспержи, а вчера купихме за сефте да пробваме това чудо - но нямам си и на идея как се приготвят. Пробвах с търсачката, но нище не ми излезе за аспержи.
Ако някой има идея, моля да я сподели! Благодаря   bouquet

# 1
# 2
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Оооо Супер! Как ги намери  newsm78 Мерси много!   bouquet

# 3
  • Мнения: 5 001
С търсачката  Wink
Може нещо временно да не ти е давало....Няма проблем!Нали сме тук за да си помагаме....  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 4
  • Мнения: 5 228
Аз ги предпочитам варени, поднесени със сос Холандез - така се усеща най-добре вкуса на аспержите.

# 5
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
ние ги обичаме така - измити и оваляни в морска сол на тиган с малко зехтин.
стават сочни, вкусни и хрупкави като млади царевички Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 27 524
Зеленките си ги режа сурови на салата с пресен лук и зехтин.
На белите не съм много голям фен, но ги харесвам като на О Хара.  Peace Крем-супата от белите  Sick

# 7
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Много сте мили, момичета!  Hug

Ще ви кажа довечера какво съм сътворила   chef

# 8
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Хм, днес като написах аспержи в търсачката и ми излязоха 2  Shocked страници, вчера - нищо!

Но няма значение, ето какво сътворих вчера

Задуших пилешки бутчета с лук, чесън, много червен пипер, сол, кюмин и една жълта подправка, не знам как се казва, но боядисва всичко в жълто. Когато беше почти сготвено, добавих картофи на малки кубчета, а 5-6 минути преди да е готово - аспержите. Съпругът ми го гледаше с недоверие, но после си облиза пръстите - стана доста добре.

Предполагам, че това е доста нетрадиционен начин на готвене на аспержите, но вместо да ги правя отделно реших да ги добавя с другите неща и не сбърках.

Благодаря на всички отново  Hug

# 9
  • Мнения: X
Аспержите като мезе за вино:

1 буркан аспержи, или двайсетина пресни аспержи (леко сварени в подсолена вода).
Увивам всяка аспержа по отделно в бекон. Запичам до зачервяване.
Отделно правя млечно-майонезен-чеснов сос, който поднасям отделно, или заливам на тънки пръски върху аспержите точно преди поднасянето им.
Наздраве!

# 10
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Този сос нещо като Ранч дресинг ли е? Ще ми дадеш ли рецептата? Мерси

# 11
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
една жълта подправка, не знам как се казва, но боядисва всичко в жълто.
шафран?

# 12
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Не, не е шафран - сега питах мъжа ми - значи подправката е куркума на български и тюмерик на английски.

# 13
  • Мнения: 27 524
1 буркан аспержи, или двайсетина пресни аспержи (леко сварени в подсолена вода).
Увивам всяка аспержа по отделно в бекон. Запичам до зачервяване.

Това звучи супер, ще се пробва, мерси  Hug

# 14
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Тъкмо щях да пускам тема...Благодаря за идеите.

# 15
  • Мнения: X
Този сос нещо като Ранч дресинг ли е? Ще ми дадеш ли рецептата? Мерси

3-4 лъжици майонеза, 2-3 лъжици гъсто кисело мляко или заквасена сметана, сух чесън, сол, черен пипер, няколко капки лимонов сок. Объркваш енергично и готово.

# 16
  • Мнения: X
 Wink

Последна редакция: ср, 16 апр 2008, 10:00 от Анонимен

# 17
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Аз ги предпочитам варени, поднесени със сос Холандез - така се усеща най-добре вкуса на аспержите.
Подкрепям, варени на пара най-добре, за да останат леко хрупкави. Може и запържени в масло. Ако са от зелените, почти не се белят, може и сурови да се хрупат, но със зетхинов сос или нещо майонезено. Белите се попарват, после се белят и след това леко се запържват в масло. От буркан не са хубави, имат много специфична марината, на мен лично всичко консервирано ми е неприятно на вкус.

п.п. Внимавай да не ги развариш, разкашкват се, особено белите и стават неприятни на вкус, по-скоро безвкусни  Confused

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
и тук скоро идва сезона на аспержите, сега продават испански май...
немците са луди по аспержи, първите немски аспержи са доста скъпи, обаче купуват като невидели Shocked

аз не съм прехласната, ям ги, ама не често.
хора с бъбречни проблеми не трябва да ги консумират в големи количества заради оксалатната киселина в тях.

аз ги правя по азиатски в уока, на крем супа или задушени с пресни картофи и холандез или запържено масло.
вчера купи и днес смятам да ги готвя, но още не съм измислила какво.
супа правя само ако аспержите са натрожени, т.е. купувам парчета иначе не си заслужава...

Камамбер, първо се белят, после се попарват. Peace

# 19
  • Countryside
  • Мнения: 11 631

Камамбер, първо се белят, после се попарват. Peace
По-лесно се белят, след като се попарят  Blush

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ето какво сътворих днес
стана много вкусно, чак и половинката, който е винаги скептичен каза, че е вкусно  Blush

Аспержи с лимонов-къри сос и рукула

снимката е линк към рецептата, има и вълчи вариант  Twisted Evil

# 21
  • Мнения: 27 524
Ася, браво   bouquet

И аз сега влизам с една връзка бели, ще ги правя по рецептата на Сбъдваща мечти след малко  Peace

# 22
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ася, браво   bouquet

И аз сега влизам с една връзка бели, ще ги правя по рецептата на Сбъдваща мечти след малко  Peace

сигурно е вкусно, тук често ги сервират по ресторантите.
успех, после пусни отзиви Peace

# 23
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аспержи със сьомга и сос Беарнез  Flutter
просто жестока комбинация, не очаквах сос Беарнез да пасне толкова добре на аспержите.
значително по-вкусно от стандартния сос Холандез Wink

# 24
  • Мнения: 27 524
Ето, изядени са вече, много хубаво става. Проблемът само е, че беконът става леко жилав, а аспержите са меки и крехки и яденето става малко трудно, иначе комбинацията е добра  Peace

# 25
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Ооох, Блонди, чак сега виждам твоите с бекон  ooooh! Днес влачих мъжа ми до метро и си взех килограм замразени зелени аспержи, бланширах ги леко и после на грил-тигана. Поднесох ги със сос Беарнез, размесен с 1 супена лъжица от това  Mr. Green

# 26
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Поднесох ги със сос Беарнез

днес с теб сме били на беарнезена вълна.
на мен много ми харесаха аспержите с беарнез Laughing

замразени не съм яла...един път опитах от буркан и никога повече  #Cussing out
замразени тук няма, поне не съм виждала.
само пресни купувам...

# 27
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Тук в БГ доста трудно се намират пресни аспержи. Пресните са по-хрупкави от замразениете, но в метро имаше замразени и то от зелените, а иначе от буркан наистина са гадни  Sick самата марината е много осбена, аз поради тази причина не ям консерви от магазина, купувам повечето неща замразени, за да нямам този проблем, дори гъби не купувам консервирани  ooooh!

# 28
  • Мнения: 27 524
дори гъби не купувам консервирани  ooooh!

И аз  Stop

# 29
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Тук в БГ доста трудно се намират пресни аспержи.

ама то още не им е дошъл сезона, аз купувам импорт от топлите страни Laughing
ама преди и аз не съм виждала в Бг Thinking

# 30

Общи условия

Активация на акаунт