Готвите ли с мас?

  • 17 852
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 2 448
С мас правя само курабии, за готвене не харесвам, мирише ми лошо. Но курабиите с друга мазнина не ми се получават толкова пръхки.И като има лимон не се усеща на мирис.

# 91
  • София
  • Мнения: 408
Никога не съм и няма да готвя с мас.

# 92
  • Мнения: 55
Не , не и пак не !В днешно време е много вредна за организма.

# 93
  • София
  • Мнения: 136
От дете обожавам препечени филийки с мас и поръсени с червен пипер Heart Eyes
От много години насам обаче не съм яла нещо толкова просто и хубаво  Confused
Не готвя с мас! Не съм и виждала да се продава

# 94
  • Бургас
  • Мнения: 10 831
Правя само курабий с мас веднъж годишно.

# 95
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Не никога не използвам мас, за нищо. Но знам, че по селата (особено хората дето имат прасета) готвят изцяло с мас, пържене печене в храната и т.н.

# 96
  • Earth
  • Мнения: 1 952
Не, никога. Нямам навик, нямам мас, не знам рецепти с мас, макар че по селата съм яла вкусни баници и масленки с мас и ми е харесвало.  Simple Smile

 newsm10 smile3521

# 97
  • Мнения: 125
Не готвя с мас.
Но овкусена с подправки солена сланинка си хапваме ,но веднъж годишно и предимно подарена от роднини по коледа.

# 98
  • Мнения: 6 051
Не готвя с мас! Не съм и виждала да се продава
Може да не си виждала, но има от всякакви пройзводители. Трябва да се пита за такива неща, но щом не готвиш с мас. Ок.
Estell вярно е това, че хората, който живеят по селата готвят с мас, защото за тях е скъпо да дават по 3-4 лева за една бутилка олио, като се има предвид, че то се хаби толкова бързо. У дома за два дена- една бутилка. Хубаво е, че имаме хранителен магазин и за вкъщи си го купуваме на складови цени, който също не са кой знае колко евтини. Та да не клоня от темата.....за хората по селата е пестеливо да готвят с мас, като се има в предвид,че там живеят само възрастни хора, който са свикнали с това, и тук-таме млади. Те използват маста, защото знаят колко пари са дали само за фураж на животните, и не им минава през ума да я изхвърлят и да готват с олио....Абе за всеки влак си има пътници.
Нито защитавам някого, нито упреквам. Peace

# 99
  • Мнения: 224
Първо ХРИСТОЗ ВОСКРЕСЕ на всички!

Искам да вмъкна нещо във връзка със загатнатата тема за селото.Ние преди малко се прибрахме от гости на свекъра и свекървата на село...Винаги,когато ходим там оставам очарована.Та искам да кажа...добре,че са селата и селяните,защото,ако ги няма тях,няма да има нито българското мляко по магазините,нито българското сирене и така нататък...Кой би отказал за празника пълнено агънце с препечена коричка,топла и пухкава масленичка,  приготвена от мас и домашно сирене,млечна салата,приготвена от домашно подквасено кисело мляко или пък ароматните великденски курабийки и козунаци,приготвени  от свинска мас и яйца от домашни кокошки... Божественни са!Трябва да вкусите тези неща,за да оцените и сравните техния вкус с вкуса на това,което ни предлагат по магазините в градовете.Estell не е вярно,че по селата готвят изцяло с мас...моята свекърва си готви с олио,само на определени ястия слага мас.Love не че им се свиди да дадат 3 лв за олио,а просто някои от тях така са свикнали,гледат си прасета,претопяват маста и за какво друго да я използват,освен за готвене.Много хора на село започнаха да отглеждат слънчоглед,за да го заменят после за олио.Estellia,маста не е толкова вредна или както ти казваш "това означава да сипя в чиниите на семейството си отрова!"Така си мислим ние гражданите...на село хората са много по здрави от нас именно поради тази причина,че се хранят с домашни неща,а не като нас с продукти,в които и ние незнаем какво има.Нямам нищо против вас 3-те,просто ви цитирах,за да дам своето мнение по въпроса.Не се сърдете!  Аз лично се прекланям пред труда,колорита и бита на българския селянин!!! Май много се отплеснах?!...Весело изкарване на празника на всички!

# 100
  • Мнения: 9
Не готвя с мас Wink

# 101
  • Мнения: 6 051
mammaviki аз също оценявам труда,колорита и бита на българския селянин. Не съм казала нищо против него, защото знам какво е. Все пак не живея в кой знае колко голям град и виждам как стоят нещата. Имам роднини, който живеят в големите градове като Варна, София, Пловдив....и който съжаляват за това, че са отишли там, но връщане назад няма. Виждат какво са яли преди и какво ядат сега- сами си признават, че храната с която се хранят сега не е и наполовина вкусна, като тази в малките градчета и селата, защото почти всичко там е домашно приготвено с домашни продукти.... с изключение на някой неща. Не съм против готвенето с мас, ако така сте ме разбрали..коментара си записах предизвикана от коментарите на  Estellia и  hayati това е. Не агитирвам никого да готви с мас, нито да не готви. Пуснах анкетата именно, за да разбера как е в големите и не толкова големите градове. Дали уважават маста като хранителен продукт и дали я използват.

# 102
  • Мнения: 37
Мас използвам само за пържени картофи. Стават чудесни.

# 103
  • Мнения: 308
Аз не готвя с мас , но когато ходя при свекървата се налага да ям манджи приготвени с мас. Определено гозбите с мас са много тежки, но сготвеният с мас боб няма равен. На мен постните манджи почти никога неми се получават като на свеки точно по тези причина че не готвя с много мазнина.

# 104
  • Мнения: 573
Преди да сготвите следващия път с мас, каквато и да била прочетете малко повече за холестерола и ще се откажете много бързо. Може и да е вкусно, но е чиста отрова.

Общи условия

Активация на акаунт