Скариди - как?

  • 29 843
  • 17
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Sofia
  • Мнения: 63
Здравейте всички!

Може ли да ми подскажете как да приготвя скариди?
Купих  от тези, замразените, но досега не съм приготвяла - поръчвала съм си ги само в ресторант.
А ми се иска да се науча сама да ги правя.
Ще съм благодарна за всяка рецепта /особено ако е по-лесна за приготвяне/  chef

# 1
  • Мнения: 5 001
Коктейл от скариди( скариди,майонеза,черен пипер,сол,лимонов сок) - сервира се в чашки,украсява се отгоре с листенеце магданоз...

*Със зелена салата (вместо риба тон)
*Панирани
*С  ориз и зеленчуци

# 2
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Можеш да ги свариш на пара или залети с малко бира и копър- стават много вкусни.

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 63
Много благодаря!
И съжалявам, че темата е дублирана - грешката е моя!
Ако може някой да изтрие другата.

А ако може да ми кажете на плоча как става? И трябва ли преди това да ги размразя, или направо замразени да ги слагам върху плочата?
Джемма, ти си морско чедо, сигурно имаш опит, сподели, моля!

# 4
# 5
  • Мнения: 750
Приготвям само  кралски скариди и винаги по един и същи начин.
Много лесен и бърз.А стават адски вкусни.
Просто добавям към скаридите  THAI-paste(за скариди).И ги запържвам в една лъжица масло в тефлнов тиган(от двете страни).
Стават уникални.Ресторанта 'Капитан Кук' ряпа да яде! Mr. Green

Пуф,от къде влезнах в тази тема...сега ми се преядоха скариди! Crazy

# 6
  • Мнения: 3 622
Запържвам скаридите в зехтин и чесънче

# 7
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Най-лесната и вкусна рецепта

Запържват се скаридите със чесън и каквито подправки ти харесват, добавят се оризови спагети (не знам как се казват, става въпрос за едни китайски) и накрая малко пресни доматчета - супер бързо и лесно, а и много вкусно е.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 63
Момичета, много ви благодаря!  bouquet
Ще ги приготвя тази вечер, запържени на тефлонова плоча, с малко зехтин, копър и чесън.
А как се познава кога се готови?
Скаридите са кралски, белени - може би като си променят цвета и вече са готови, или пък им трябва малко повече?

Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Утре ще докладвам за резултата!  chef

# 9
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Запържени със зехтин и чесън
На шишче с ананас и на грил-тигана
Запържени със зехтин в кокосово мляко
Паеля
С доматен сос за спагети

п.п. Искат само да ги "църне" огъня и са готови максимум 10 минути, освен ако не ги правиш в някъкъв по-засукан сос

# 10
  • Мнения: 11 747
Те щом са белени тия скариди, не са ли и готови за ядене? В Пикадили продават такива, само се размразяват и се ядът не се готвят. Разбира се може с чесън и зехтин в тефлонов тиган, но за 2 минути, след като се размразят.

# 11
  • Мнения: 31 206
Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат. Трябва им само 5 минути, иначе се стопяват и остават една шепа.

# 12
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Аз ги запържвам в зехтин, но без чесън, че им отива техния аромат.
о, друго си е с чесънче!
моето предложение

# 13
# 14
  • Мнения: 27 524
А как се познава кога се готови?
Блонди, не знам защо, но не ми се отваря линка с твоята рецепта?!

Отваря се, проверих, ок е, не знам защо при теб не се получава. Рецептата я има в любимите рецепти  Peace Морски дарове се пържат или варят за малко, колкото повече стоят на огъня, толкова по-жилави стават.

# 15
  • Варна
  • Мнения: 777
Отваря се и още как!Направо ми скри топката!Извинете,не е по темата,но не се сдържах...

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 63
Скаридите станаха страхотни!
На тефлоновия тиган, овкусени само със сол и зехтин. Когато се загряха, постепенно си промениха цвета от сиви до бяло-розови /за около пет минути стана това/.
Отделно приготвих сос от пресно изцеден лимон, чесън на прах /така децата не разбират, че съм сложили чесън/, копър и малко зехтин. Който искаше, си ги поливаше.
Благодаря ви още веднъж!  bouquet

Р.Р. Извинявам се на Блонди и на d.e.r, за недоразумението с неотварянето на линка, но се установи, че имам проблем - хванала съм висус, сега ще ме обезпаразитяват. Може би заради това все още не мога да ги отворя. Embarassed

# 17
  • Мнения: 3 036
Давам рецепта за една супа със скариди,която е много вкусна и пикантна:
60 грама малки скариди;
половин връзка пресен лук,ситно нарязан ;
70 грама маслини без костилки,нарязани на кръгчета;
20 мл соев сос;
1 прясна люта чушка;
15 грама масло(аз слагам 2 лъжици)
За бульона
500 грама пилешки кокали;2,5 литра вода;
1малка глава лук;
1 малка глава целина;
1 морков;
20 грама корени магданоз;
сол,черен пипер.
2 зърна бахар;
2 парченца карамфил(първия път го правих без тях,но е страхотен вкуса с него)
Приготовление
Заливат се кокалите със студена вода и завират на слаб огън,като от време на време се препенва.След 1 час се добавят почистените и нарязани на едро зеленчуци и подправки.Бульона ври още около 50 минути,,след което се прецежда през ситна цедка.
 В маслото се запържват последователно скаридите,лютата чушка,маслините и пресния лук.
Към топлия прецеден бульон се добавя соевия сос и запържените продукти.

Общи условия

Активация на акаунт