Скариди

  • 10 699
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Според вас вкусни ли са скаридите?Мисля да опитам.

# 1
  • Мнения: 36 033
пробвала съм няколко пъти приготвени по различен начин - не ми допаднаха
но аз по принцип не харесвам особено много риба и никак морски дарове

# 2
  • Мнения: 46 557
Като за всяка храна - въпрос на вкус.
На мен са ми вкусни.

# 3
  • Мнения: 7 325
на мен ми харесват, но аз обичам морски дарове.
Важно е и как са приготвени. Яла съм печени на планча - не ми харесаха. Аз ги овкусявам и мога да кажа че е лесно, бързо, полезно вкусно.

# 4
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 844
Обожавам скариди, и доста често ядем. Имам щастието да живея на место, където скариди, раци, омари са всекидневна храна...и се възползвам максимално.
Обожавам го всякак, но най често ги приготвяме на сума (има уникални кейжън супи) или  пълнени с халапиньо и краб,увит в бекон и метнати на барбекюто.

# 5
  • Мнения: 5 892
Обожавам морски дарове, съответно и скариди.  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 940
Обожавам ризото със скариди, както и зеленчукова крем супа със скариди Simple Smile Но да зависи къде и как са приготвени.

# 7
  • Мнения: 11 144
В България скариди - няма особен смисъл, а и изобщо риба и морски дарове се ядат на 5 км от морето (реката) максимум.

Иначе прясна скарида на скара със сол и лимон е едно от най-вкусните неща евър.

# 8
  • Мнения: 21 563
Божествени. Даже и малките, които ядяхме от фунийки, като семки.

# 9
  • Мнения: 1 253
Много, ама много обичам. В София има хубави в Салоника фиш и Метро.

Готвя ги в тиган, заедно с черупките, махам само голямата вена отгоре (с клечка за зъби през черупката се навива и изважда лесно).

После малко кокосово масло в тигана, като се стопли  слагам скаридките, малко сол и пипер (ако съм в настроение може и риган или нещо зелено), объщат се и готово.

Не се готвят твърде дълго, бързо стават готови. Според мен когато се готвят с черупките са по-вкусни.

# 10
  • Мнения: 7 325
Според мен когато се готвят с черупките са по-вкусни.

Според мен не са. Тук по кръчмите ги поднасят така и освен че вкуса е като на изгорена пластмаса, мазането докато ги обелиш е голямо.
Аз ги беля, слагам скилидка чесън в зехтина ( пак по местному ) и пържа. Като ги извадя поръсвам с нарязан на ситно чесън, магданоз и лимон. Много е вкусно.

# 11
  • Мнения: 1 253
Може би в кръчмите не се занимават да махат вената и затова вкусът е странен.

Ето видео как се маха вената през черупката:
https://m.youtube.com/watch?v=9DOro1oF-ZU
За мазането си права, голямо е, но на нас вкъщи не ни пречи Simple Smile Естествено, това е за бързи домашни вечери.

# 12
  • Мнения: 7 325
За първи път чувам, че се маха  Laughing. Тук не го правят. Следващият път ще пробвам.

# 13
  • Мнения: 22 036
Благодаря за клипа за махането на вената. Аз до сега купувах само изчистени, но на двойна цена.
Ирис, точно днес си мислих за фунийките с дребни черноморски скариди. Направо ги обожавах. Дали ги има още.

# 14
  • Мнения: 5 892
Много  са вкусни запържени с мащерка и лайм,фламбирани с коняк и накрая овкусени с маг песто и сладко чили

Общи условия

Активация на акаунт