Дайте рецепти без ориз и картофи!

  • 3 995
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 026
Лук, гъби,магданоз  Peace

# 16
  • Мнения: 5 682
Мисля, че така както аз го оправих по-бързо ще се намери готварската книга. Преди ми даваше грешка  Wink

# 17
  • Мнения: 422
Заповядай, за това се сещам на първо време, имаче вариянти за печено месо с различни маринати и подправки много има. Дано да съм ти полезна.

Пиле с лук на фурна
Аз обожавам пиле ,и затова ще  предложа една много лека и вкусна  рецепта, подходяща за летните жеги:
Ако е домашно трябва да е сварено предварително,иначе от  купено не е необходимо.В тава нарязвам около килограм лук на полумесеци,няколко домата,аз 4 средни, но може и повече, който както обича, и шепа стафиди/и без тях е вкусно, но придават сладникав вкус/.Всчко обърквам с олио,червен пипер,черен пипер,чубричка или зелени подправки и пилешки и зеленчуков бульон,сол-ако е необходимо.Отгоре си подреждам порциите от пилето.Понякога вместо стафиди слагам сурова чушка-червена и зелена/сега през лятото най-вече/.Мисля, че и с маслини и гъби би се получило чудесно.Доливаш с топла вода до нивото на лука и печеш във фурната до готовност.Бон апети.


Сърмички със свинско
листа от кисело зеле
свинско месо
олио сол,червен пипер,ч.пипер,кимион,чубрица


Олиото се забърква със всички подправки и към тази смес се прибавя месото нарязано на парчета/колкото за една сърма/.Хубаво се натъркват с ароматното олио и всяко парче месо се завива със зелевия лист на сърма.Подреждат се в тенжера под налягане и се долива вода до нивото на сърмите.Варят се 20 мин.след завъртане на винтила.Може и в обикновена тенжера, кто се затиснат с чиния и се удвои времето за приготвяне.


Пълнени рибни филета




Списък на необходимите продукти:

4 рибни филета (600 г)
100 г гъби
1 морков
1 кисела краставичка
1 глава кромид лук
30 г краве масло (маргарин)
1 с. л. доматено пюре
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:


       

1. Лукът се нарязва на много ситно и се запържва в маслото, докато омекне, като се налива малко вода.
       

2. Морковът и краставичката се нарязват на малки кубчета и се поставят при лука. Добавят се нарязаните надребно гъби, посолява се и се пържи около 2 минути, докато гъбите омекнат. Слага се доматеното пюре, разбърква се и се сваля от котлона.
       

3. В намаслена тава се поставят две от филетата, върху тях се нанася плънката и се покрива с другите две филета.
       

4. Рибата се полива с малко олио, поръсва се с червен пипер и се пече 15-20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.


Пилешки рулца с гъби

Продукти 
6 бр.  пилешки гърди
500 гр  гъби
50 гр  лук кромид стар
100 гр  кисели краставички
65 гр  масло
        рецепта

Приготвяне
1.Нарежете наситно гъбите, лука, краставичките и ги задушете в маслото до омекване
2.Добавете сол, черен пипер и магданоз на вкус
3.Нарежете бялото месо на тънки филийки и ги застелете със сместа
4.Навийте ги на рулца, за да не се развият, ги прободете с клечки за зъби
5.Така приготвените хапки можете да опечете във фурна с масло, на скара или да ги пуснете във фритюрника за 10 минути
6.Поднесете с подходяща гарнитура.

Кюфтета с кис.мляко
Ето една моя рецепта:
0.500 гр. кайма
1 кофичка кисело мляко
2-3 яйца
6-7 скилидки чесън
олио
Каймата се обърква като за кюфтета,които се правят на малки топчета /колкото орех/,и се запичат втавичка с малко олио.След като са готови  се заливат с предварително разбитото мляко,яйцата и счукания чесън.
Пекът се до зачервяване на плънката. Пече се в силна фурна. Добър Апетит!

Риба „Катманду“
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1 1/2 кг филе от бяла риба; 1/2 кг кашкавал; 10 яйца; копър; чесън;

       
Начин на приготвяне:
1. Рибните филета се поръсват с черен пипер и сол, овалват се в брашното, след което се потапят в разбитите яйца.

       
2. Панираните рибни филета се пържат в сгорещено олио, след което се подреждат в намазнена тавичка.

       
3. В купа се смесват настърганият кашкавал, яйцата за панировката, наситнените чесън и копър.

       
4. Всяко парче панирана риба се намазва с тази смес. Рибата се слага във фурна и се запича.


Руло Алисия в оригинален вариянт със сиренце-има цяла тема във форума, намери я, на мен ми е любимо ястие.

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Мисля, че така както аз го оправих по-бързо ще се намери готварската книга.

Да, права си, оправих го.

# 19
  • София
  • Мнения: 2 348
Благодаря Ви   bouquet !

Общи условия

Активация на акаунт