Необходими продукти:
1-1.5 кг картофи
200гр. масло(аз сложих 100гр. масло и 100гр. олио)
1с.л. вегета- това е моя любима подправка, може и пикантина или друга подправка на вкус
копър- аз сложих копър, защото много го харесвам, пък и върви с картофките, както и сметана
1 малка глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, също нарязан на дребно
1 стрък зелен лук с зеленото, нарязан на дребничко
сол на вкус
1с.л. зехтин
червен пипер
Приготвяне: Картофите се сваряват, но не се преваряват в никакъв случай- да са полу- сорови, полу- готови. Обелват се добре и се нарязват на дребни кубчета, но не много длемни, следно големи, защото ще омекнат. В тенджера с дебело дъно се слага маслото, олиото и зехтинчето и се загрява. Картофите се изпържват до леко златисто. Като се поизпържат малко се слагат подправките. Лука се запържва в отделен съд, докато стане прозрачен, леко кафеникав и се прибавя заедно с чесъна към картофите. Когато прецените че са готови сваляте от котлона, сервирайте със сметана.
Приятен апетит!