Доживях да ми се случи......брррррр

  • 6 921
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • E-CLM & CH-VD
  • Мнения: 3 045
В интерес на истината, в Испания като че ли обръщат по-голямо внимание на тези неща, тук за първи път видях белина за зеленчуци (която и аз вече купувам и ползвам).
какво е това, може ли подробности?
какъв и е състава?


Пише "Белина за зеленчуци", основната ѝ съставка е хлор. Пълня си мивката, слагам на 5 л вода 1 капачка препарат, потапям зеленчуците за 5 минути, после ги измивам с вода и готово.


Цитат
добре, че това е тема в мамешки форум, иначе щяха да почнат един спомени от казармата и храната там Mr. Green

То май това е най-големия им проблем там - че я няма мама и нейните вкусни яденета  Laughing

# 31
  • Мнения: 264
Аз не съм гнуслива ама от такива гадинки тръпки ме побиват. Случвало ми се е докато живеех в бг-то да се местя само заради тези гадинки. С писаци съм бягала от панелката. Добре че е майка ми да е жива и здрава да ме отървава от тях. Признавам си ако намеря такава гадинка ще върна поръчката но насипно от стомаха Sick
Аз също гледах репортажа с гадинките дето си ги хапват, на момента се нахраних, както бях с чинията в ръка почти незапочнала да ям.

# 32
  • Мнения: 1 178


Пише "Белина за зеленчуци", основната ѝ съставка е хлор. Пълня си мивката, слагам на 5 л вода 1 капачка препарат, потапям зеленчуците за 5 минути, после ги измивам с вода и готово.

не бих полzвала хлор zа нещо, което ще ям  Peace
zнам, че най_добрия начин zа иzмиване е да накиснеш zеленчука в голям съд с вода и така да престои най_малко два часа, после лист по лист под течаща вода  Mr. Green

# 33
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз съм чувала, че като се накисне зеленчука във водата се слага и малко оцет.
незнам защо... една позната ми го каза, която е живеела в Мароко...ама забравих защо се слага оцета.
хлор и аз не бих ползвала newsm78

# 34
  • Мнения: 3 611
... и като почна да пие - извади си хлебарка от устата!! ...


Това ме присети как ведньж реШих вместо да ям да иzпия един домаШен доматен сок...
Отворих го
Надигнах
НеЩо не вьрвеШе...
Засмуках по_ силно и...
иzмькнах сьс zьби един иzпружен Щурец zа единия крак...
От тогава доматен сок не пия  Sick

# 35
  • Мнения: 952
Леле, не съм от гнусливите, но след като изчетох всички постове направо  Sick
Май скоро няма да отида на ресторант  Blush
По темата - като студентка отиваме с няколко дружки на сладкарница. Прибирали сме се скоро вкъщи и все още имаме парички да си позволим подобно удоволствие. Тортичките хубави, похапваме и бъбрим доволни. В един момент приятелката ми забелязва косъм. Аз  #Crazy, вече съм си изяла парчето. Тя обаче запази абсолютно спокойствие и каза е кво толкова един косъм, ще похапна край него, че много ми харесва тортата и ще викна тогава сервитьора. Естествено на финала направихме рекламация и ни попитаха искаме ли по още едно парче.  Naughty Ние не благодаря и си тръгнахме доволни, че сме похапнали тортичка безплатно. И досега обаче се присещаме за случката с главната героиня, а тя все така твърди - е какво толкова един косъм, ти знаеш ли какво друго правят в кухнята докато ни приготвят яденето.  ooooh! Май е права.

# 36
  • Мнения: 2 386
От толкова четене се сетих, че и на мен веднъж ми се случи една гнусотия..
Взехме си китайско от Студентски град с приятелки to go. Отваряме кутиите и ядем ориз с кълнове, пиле, зеленчуци.. Ама все в бежово-зелената гама, сещате се. По едно време набождам нещо като препечен кълн. Секунда преди да го захапя ...му видях краката.  Sick Мятан червей на уок, беше на райета от обгарянето.  Sick Sick
Китайско отдавна не ям.  Laughing

# 37
  • Мнения: 2 093
леле хора, аз много се радвам че споделих тази случка с вас, защото от всичкото написано тук ми става ясно че си е сьвсем законемерно, поне един пьт в живота си, човек да открие допьлнителен протейн в чинията си. Надявам се че това ми беше пьрвия и последен пьт.

писахте за разтор за миене на плодове и аз да си кажа че ползвам един, с който се натьркват плодовете, ако са с твьрда кора като ябьлки, или се накисват, ако са ягоди, боривинки и др. Сьстава е следния: sodium lauroyl sarcosinate( food grade clenser from paln oil), carboxy methyl cellulose, citric acid, potassium sorbate. Интересно ми ако има някой химик сред нас, да ми каже дали тези сьставки са найстина натурални и подходящи, както го рекламират.

# 38
  • Мнения: 12
леле хора, аз много се радвам че споделих тази случка с вас, защото от всичкото написано тук ми става ясно че си е сьвсем законемерно, поне един пьт в живота си, човек да открие допьлнителен протейн в чинията си. Надявам се че това ми беше пьрвия и последен пьт.

писахте за разтор за миене на плодове и аз да си кажа че ползвам един, с който се натьркват плодовете, ако са с твьрда кора като ябьлки, или се накисват, ако са ягоди, боривинки и др. Сьстава е следния: sodium lauroyl sarcosinate( food grade clenser from paln oil), carboxy methyl cellulose, citric acid, potassium sorbate. Интересно ми ако има някой химик сред нас, да ми каже дали тези сьставки са найстина натурални и подходящи, както го рекламират.

да съвсем натурални са екстрат от палмово масло,целулоза,лимонена киселина и натриев сорбат-има го в всяка плодова напитка.

# 39
  • Мнения: 451
От толкова четене се сетих, че и на мен веднъж ми се случи една гнусотия..
Взехме си китайско от Студентски град с приятелки to go. Отваряме кутиите и ядем ориз с кълнове, пиле, зеленчуци.. Ама все в бежово-зелената гама, сещате се. По едно време набождам нещо като препечен кълн. Секунда преди да го захапя ...му видях краката.  Sick Мятан червей на уок, беше на райета от обгарянето.  Sick Sick
Китайско отдавна не ям.  Laughing
Какъв ще е тоя червей с крака Laughingнякоя  гъсеница е била Mr. Green

# 40
  • Мнения: 2 386
О, толкова пищях, че даже не съм сигурна каква точно гнусотия беше. Laughing

# 41
  • Торонто/София
  • Мнения: 251
Момичета - страхотна темичка сте заформили - предполагам че ще е много гнусливо да намериш такова нещо в чинията ама да ви кажа на мене много от постове ми бяха смешни - червея на раета.... Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

# 42
  • Мнения: 651
Докато изчетох темата и ми мина апетита..няяяма да вечерям  Wink

Записвам се в темата та като освирепея от глад между храненията да си я прочитам.  Mr. Green

Иначе се сетих за оня дето изпълнил много точно рецептата на киселите заводски краставички, ноооо взел че ги измил и не се получили  Grinning

# 43
  • Мнения: 264
Я и аз да се похваля с един зеленчук, днес. Купих си праз лук, мих го чистих го, и като го наразах между листата пълно с кал, трябваше да го мия още дълго, но не можах да си представя как така е стигнала калта чак до най-вътрешните пластове.  newsm78

# 44
  • Мнения: 7 914
Я и аз да се похваля с един зеленчук, днес. Купих си праз лук, мих го чистих го, и като го наразах между листата пълно с кал, трябваше да го мия още дълго, но не можах да си представя как така е стигнала калта чак до най-вътрешните пластове.  newsm78
ми докато е растяло се е напълнило с кал Whistling

Общи условия

Активация на акаунт