Много бърза пухкава баница

  • 73 576
  • 123
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 27 524
Мерси, Лабрекс, ще пробвам  Peace
И още един въпрос за баиците - никъде никога не срещам ендо нещо като инструкции - пече се в предварително загрята фурна баницата по принцип или не?  Thinking

# 16
  • София
  • Мнения: 3 789
Много вкусна идейка, тамън за празниците ще я направя! Peace

# 17
  • Мнения: 3 316
утре ще я пробвам  Peace 

Блонди  и аз съм правила баницата на  Лео и стана хрупкава и суха  Peace 

# 18
  • Мнения: 795
Всякакви баници у нас са на почит. Тази ще я опитам непременно!

# 19
  • Мнения: 319
Мерси, Лабрекс, ще пробвам  Peace
И още един въпрос за баиците - никъде никога не срещам ендо нещо като инструкции - пече се в предварително загрята фурна баницата по принцип или не?  Thinking
Аз лично печа в предварително загрята фурна!

# 20
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Всякакви баници у нас са на почит. Тази ще я опитам непременно!
Точно!  Peace

# 21
  • Canada
  • Мнения: 1 773
Направяих я  Grinning Стана много бързо и е много вкусна Hug
Блонди, аз винаги пека в предварително загрята фурна всички видове баници.

# 22
  • Мнения: 379
тази баница се нарича "къпана", защото се полива със сместа, а не се завива в корите; до колкото знам е по Добруджански табиет Wink; аз лично не правя охлювчета, а натрошавам корите /така не се съобразявам дали са слепени или по-сухи/ и я слагам без поливката във фурната да изпръхне; после заливката попива по-добре  Peace;
правила съм я на много хора и всички само хвалят!!!! Blush
П.С. Една тънкост да ви призная - слагам 1ч.л. захар в яйцата докато ги разбърквам; балансира вкуса на сиренето, ако не е изкиснато

# 23
  • Мнения: 57
Пробвах баницата, като полях корите с 3 с.л. разтопено масло. Стана много пухкава  и я изядохме наведнъж. Друг път правя ролца, които стават хрупкави, а аз не харесвам хрупкава или жилава баница. Благодаря за идеята. Бързо, лесно, вкусно!

# 24
  • Мнения: 55
Здравейте дами , и аз правя такава баница ,но по два начина ,вторият е вместо кисело мляко забърквам сместа със същото количество газирана вода ,става приказка.

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 9 748
Страхотно изглежда, утре ще я пробвам  chef

# 26
  • Мнения: 483
Как ми се доядееееееееееее. Днес ще взема кори да си направя  bouquet

# 27
  • Мнения: 1 352
Тази тема според мен трябва да се закове на първа страница.

# 28
  • Мнения: 6 041
Днес я направих. На места вътре остана малко сурова, причината не мога да си изясня.Сетих се да снимам едва когато започна да се яде.... Joy У дома не се хареса, затова не мисля да я повтарям, но всеки с вкуса и предпочитанията си Hug

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 15:30 от L 0 V E

# 29
  • тук
  • Мнения: 510
Наистина е Добруджанска рецептата, знам я от мама. Тя слага и малко прясно мляко в сместа, става още по-мекичка. Аз правя предимно от този вид, защото детенце много обича, а все нямам време да редя лист по лист.

Ако не е добре изпечена, наистина стои клисава, просто трябва да се внимава.

Да ви е сладко, ние я хапнахме на закуска Simple Smile


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229952&photo=5

Последна редакция: ср, 30 апр 2008, 10:28 от portman

Общи условия

Активация на акаунт