Каква марка масло купувате?

  • 7 402
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 30
От години купуваме само немско,до сега не сме попадали на фалшиво.Като го извадиш от хладилника трябва доста да почакаш за да стане за мазане.

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Маджаров купих вчера и даже в хладилника си стои меко.
На Маджаров има 3 вида опаковки и от това зависи какво е маслото в тях. Имат бяла(маслото от нея си стои меко), сребриста и една златиста с кравичка на нея Wink

# 32
  • Мнения: 1 710
И аз купувам Президент и немско в златисто-синя опаковка. Но да си призная честно, все още не съм изхвърлила маргарина от списъка с предпочитаните продукти.

# 33
  • Мнения: 11 747
Ей това купувам аз

# 34
  • Мнения: 25 634
Ето я Родопчанката, гледайте сега да го изкупите, че да се главозамаят производителите и да го развалят, както обикновено става у нас.  Crossing Arms

http://images25.snimka.bg/005750291-big.jpg
http://images25.snimka.bg/005750292-big.jpg

# 35
  • София
  • Мнения: 1 312
А какво означава това,дали е знак на добро качество или напротив- като купих немско масло/златно със синъо е опаковката/ и по козуначено време се наложи да разтопя и малко преседя и се получи един пласт дебел и под него мляко отделено. А горния пласт беше малко като гранясало на едри гранули. Не разбирам от масло и не знам дали да ползвам вече немско масло????

# 36
  • Мнения: 25 634
Ами не знам, аз по тази причина спрях да купувам Президент.
За мен маслото, щом се разтопи, трябва да стане като олио - жълто и хомогенно. Такива утайки, парцали и изплувала отгоре бяла пяна са ми много съмнителни.  Thinking

# 37
  • Мнения: 1 122
Маджаров купих вчера и даже в хладилника си стои меко.
На Маджаров има 3 вида опаковки и от това зависи какво е маслото в тях. Имат бяла(маслото от нея си стои меко), сребриста и една златиста с кравичка на нея Wink

А това за което говоря е червено:

Абсолютно всички масла, които съм разтопявала правят пяна отгоре.  Thinking

# 38
  • София
  • Мнения: 614
Аз купувам само немско масло. Българско от години не съм купувала и няма и да купя! Naughty

А пяната, която се образува при загряване, не е критерий за качеството. Peace Тя се получава от водното съдържание и от суроватъчните протеини, каквито има във всички масла. Чисто масло, което е с голяма трайност, се получава чрез загряване, когато се обира пяната, а твърдите частици се утаяват на дъното на съда. След това се прецежда. По принцип колкото по-жълто и твърдо е маслото - толкова по-качествено е. Друг ориентир е цената  Peace

Ето и два полезни линка:
http://www.potrebiteli-bg.com/food/maslo.htm
http://www.bnap.org/?p=91

Последна редакция: нд, 04 май 2008, 13:52 от Цецето

# 39
  • Мнения: 4 358
Маджаров купих вчера и даже в хладилника си стои меко.
На Маджаров има 3 вида опаковки и от това зависи какво е маслото в тях. Имат бяла(маслото от нея си стои меко), сребриста и една златиста с кравичка на нея Wink

А това за което говоря е червено:

Абсолютно всички масла, които съм разтопявала правят пяна отгоре.  Thinking

И аз такова купувам на Маджаров. Цеце много полезни сайтове си дала Hug - като гледам показателите на Маджаров не са от съвсем най лошите.

Това масло  - Оле на фирма Сис 7 Монтана - много нещо точки събрало. Аз не съм го срещала по магазините нещо.

Млечен път на Нова Загора ми хвана окото - все пак на 3 - то място е. Намирала съм го, ще взема да го пробвам newsm78

Немските са ми напълно непознати Sick .
Но от описаните показатели, ми то нито едно българско масло не отговаря на тези кретирии - всичките са меки, лепят се по ножа и т.н, пък за ясно изразен жълт цвят - това в кой век беше ooooh!
Цеце ще споделиш ли кое точно немско масло ползваш?

# 40
  • Мнения: 11 004
Само немско и датско. Има една марка датско масло - Luprac, което е обезсолено и много ми допада. Peace

# 41
# 42
  • Burgas
  • Мнения: 201
преди купувах от немското жълто и синьо, но сега сме на президент  Peace

# 43
  • Мнения: 9 973
маджаров

# 44
  • Мнения: 1 802
Купувам само на Вълчев чистото масло.

Общи условия

Активация на акаунт