Пандишпаново руло

  • 22 173
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • сред люляците
  • Мнения: 767
И според мен 1 к.ч. брашно не е малко. Аз го правя с 6 яйца и 6 с.л. брашно. Рецептата е тук.
А изглежда ето така Mr. Green

# 16
  • Мнения: 9 109

Обаче не зная дали ще докарам на вид шоколадовото ти руло, а толкова ме впечатли.

то е на Мариана Г, само го показах как изглежда   bouquet

И според мен 1 к.ч. брашно не е малко. Аз го правя с 6 яйца и 6 с.л. брашно.

Илианка, моята нормална чаша за кафе събира 2 с л. брашно, а голяма 3.  Сигурна съм, че има и по-малки дори.
Както и за пандишпаненото тесто за блатове  навсякъде пише 1 яйце към 1л захар и 1л брашно/респ. нишесте.

А твоето изглежда много хубаво   bouquet.

# 17
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Пепи, накара ме да отида да премеря  hahaha Моята чашка събира малко повече от 6 равни супени лъжици. А е нормална newsm78 или поне така смятам.

# 18
  • Мнения: 6 017
Пепи, накара ме да отида да премеря  hahaha Моята чашка събира малко повече от 6 равни супени лъжици. А е нормална newsm78 или поне така смятам.
Моята събира 6-7с.л.
Тази на пепчо сигурно е от най- малките. Вкъщи пият кафе от такива чаши- големи.

# 19
  • Мнения: 6 243
Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning
Моята чаша за кафе е 200 мл. Права си, Хапка, чашата е много относително понятие.

Пепи, съжалявам за недоглеждането.

# 21
  • Мнения: 9 109
как 200мл бе  #Crazy вие кафе ли пиете или кола в тях  newsm78 


Ами то затова е добре да се пише в началото на всяка рецепта чашата с каква вместимост е. Или просто да се дава рецептата в грамове. Иначе - язък за продуктите понякога става.  Grinning

е с това съм напълно съгласна.

ПП: Аз също пия кафе в голяма чаша от 200мл, но тя НЕ Е КАФЯНА.
 

Последна редакция: пн, 05 май 2008, 23:56 от pep-4o

# 22
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
При пандишпана си има строга зависимост -
колкото яйца , толкова супени лъжици захар и толкова +още една брашно
- нормална големина на лъжиците и с лееек куп .
Разбиване на белтъци и жълтъци отделно както е обяснено в рецептата .
И у дома се пие кафи в големи пахари , ама не са кафени чашки , а 200мл канчета ...
Нека бъдем коректни при изписването , на никой няма да му е приятно да си загуби времето и продуктите .

# 23
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Моето пандишпаново руло е от 6 яйца,1 1/2 чч захар 1 1/2 чч брашно.Разбивам яйцата със захарта(без да разделям белтъци от жълтъци)в купа,която е сложена в по-голяма,в която има топла вода.След което се прибавя брашното,по-малко,и се бърка с дървена лъжица отдолу-нагоре.Самият блат става много мек и пухкав.Обикновенно намазвам с шипков мармалад и завивам.

# 24
  • Мнения: 9 109
При пандишпана си има строга зависимост -
колкото яйца , толкова супени лъжици захар и толкова +още една брашно
- нормална големина на лъжиците и с лееек куп .
Разбиване на белтъци и жълтъци отделно както е обяснено в рецептата .
И у дома се пие кафи в големи пахари , ама не са кафени чашки , а 200мл канчета ...


точно това имах предвид.


и нагледно:





първата е кафена чаша- не напръстник, а нормална за кафе  е 90 мл. - тя събира точно 3 с л брашно

втората с пеперудата - аз си пия кафето в нея е от 180 мл , тя събира  6 с л брашно

третата - стъклената - е за кафяната чаша  на половинката  Laughing - тя е от 270 мл  и събира  9 с л брашно.


Но в нито едната от вторите две колби не ви сервират кафе.

Така че - пояснявайте коя чаша от колко милилитра е, или още по-добре - пишете в грамове.

# 25
Mного се оплете темата. Ако трябва да бъдем точни и прецизни, съществува два вида пандишпанено тесто: лек пандишпан и тежък пандишпан. Лекия е 1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 с.л. захар. а тежкия има и 1 с.л. мазнина. Предложеното руло не е пандишпаново, защото количеството захар е в повече. Ако се увеличи малко брашното, тестото става тип "Индиана", ако се увеличи още малко - става бишкотено тесто.

# 26
  • Мнения: 6 017
Охх.. с тези лъжици стана една.....  bordovsky   на мен това ми прилича на пандишпаново руло, а и рецептата е за пандишпаново. Всеки има различни рецепти, така че- на който му хареса тази, да я направи. Не са нужни толкова много безсмислени постове. Ако някой беше тръгнал да прави рулото щеше да попита колко голяма кафена чаша- ако това е най- важното. Щото почти страница за това се говори. Поправих рецептата- с лъжици не с чаша. Какъв проблем има сега, че продължавате.

За тези които са направили рулото и не е станало с 3с.л. брашно се извинявам. Вече като пускам рецепта ще е в грамове. Peace

# 27
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
Вече като пускаш рецепта гледай освен грамовете, да е приятна и за окото.
Приятен ден!

# 28
  • Мнения: 1 798
Не са нужни толкова много безсмислени постове.

Абсолютно съгласна   Laughing

ПП: Бе що си махна предишното местожителство, много ми харесваше  Whistling

# 29
Съжалявам, че се намесвам, но нещо не мога да се сдържа.

L_O_V_E, нищо лично към теб, дори не те познавам, но за сравнително краткия ми престой тук, доста ми се наби в очите и макар да нямам кой знае какъв опит, като повечето момичета (жени) тук, позволи ми да ти кажа няколко неща.
Първо -
"Ако някой беше тръгнал да прави рулото щеше да попита колко голяма кафена чаша-" ..... какво значи колко е голяма кафената чаша? Стандартната кафена чаша винаги си е еднакво голяма, а това, че ти или който и да е друг си пие кафето в по-голяма, например в чаене си е негов избор, но това не я право чаша за кафе, както pep-4o вече е споменала.

Другото, което е, не съм писала много тук, но постоянно чета.  Форумът е много хубав, има си раздели за всичко и тук идва въпросът ми - защо на всяка страница има поне по 5 твои рецепти, при положение, че можеш да ги слагаш в "Любими рецепти"?

И накрая, според мен, за да си позволяваш да правиш това - постоянно да пускаш някакви рецепти тук, то те трябва да имат поне някакъв естетически вид, а не нещо "пльоснато" в чинията. Ако си го готвиш само за вкъщи - ок, сервирай си така щом искаш, но след като ще го показваш тук - поне мъничко старание вложи - просто съвет.

Щях да забравя, преди да ни обясняваш из темите за грамотността си (преди 5 мин го четох, бяха ти направили забележка и ти си се засегнала), погледни който и да е от постовете си - във всеки, ако не пунктуационни грешки, има поне други набиващи се на окото неща, като най-прост пример "щото", които някак не се връзват с "грамотността ти" .

Последна редакция: пт, 09 май 2008, 10:50 от Ивито

Общи условия

Активация на акаунт