Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 32

  • 37 726
  • 297
  •   2
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 122
Аталанта. Ванчето браво на вас, красоти
 
Момичета , ще правя Трюфел , въпроса ми е следния. След като се свали от котлона крема , оставя ли се да поизстине , или направо в хладилника? Да не го пресека нещо се страхувам. Simple Smile

Аз го оставям напълно да изстине и тогава го прибирам в хладилника.

# 256
  • Мнения: 319
Аталанта. Ванчето браво на вас, красоти
 
Момичета , ще правя Трюфел , въпроса ми е следния. След като се свали от котлона крема , оставя ли се да поизстине , или направо в хладилника? Да не го пресека нещо се страхувам. Simple Smile

Аз го оставям съвсем малко да поизстине и тогава го слагам в хладилника. Примерно 5-10 минути.

# 257
  • У дома
  • Мнения: 1 741
van444eto, разкошен трансфер, гладък, а цялата торта е върха!  bouquet

Благодаря ви за милите думи Heart Eyes голямо мислене му хвърлих и пак стана нещо съвем друго Confused

dimitrina73, докладвам - тортата стоя почти цял ден навън, докато работех по нея и беше чудесна на вкус. По-късно ще ви пусна и муса, който сложих - божествено вкусно шоколадово изкушение!

Снощи турнахме крак в аристократичната част на Чикаго с гръм и трясък - всички решиха, че синковеца е талант голям, а той така се запали, че изсвири един етюд на Шопен на прима виста.
Сори за спама, но най-забавно беше, когато домакина засвири Революционния етюд на Шопен и нямаше кой да даве вилици. Онези ми ти пианисти - кой с ръце, кой с краката на пианото....като се нахвърлиха на тортата... голям смях. Joy

# 258
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Имам си отново нови придобивки, благодаря на Муцунка за тях:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=166067&photo=90
Ще трябва да запрятам ръкавите и да правя торта. Laughing

Момичета тортичките ви са страхотни.

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 18:56 от Джемма

# 259
  • UK
  • Мнения: 1 351
Мегита, тортата е много нежна, май това зелено е подходящо за бебешкото на petia. А каква е вътре (извинявам се, ако по-напред си споделила, но не си спомням)?

 Ами това всъщност е синьо  newsm78 но няма значение
 Блатовете са купени а крема е от студена торта а рецептата взех от Кулинарен Журнал Коледния брой
 Продуктите
 200г краве масло
 200г пудра захар
 50г какао
 100г шоколад
 100мл прясно мляко
 2 жълтъка
 2 ванилии

 Крема се приготвя, като омекналото на стайна температура  масло се разбива със захарта до получаване на пухкава смес. Отделно се смесват какаото, млякото и шоколада и се варят на омерен огън до сгъстяване. След като тази смес изстине, се прибавя към разбитото със захарта масло, като се бърка непрекъснато. Прибавят се и жълтъците един по- един. Кремът се ароматизира с ванилията.
 Ако желаете ще допиша и останалата част за тази торта.

# 260
  • София
  • Мнения: 618
Ванчее лелеееееееее такъв пикльо нЕма smile3521

Аталанта пак шедьовър  bouquet

Доня Коприва с теб се засякохме в магазинчето на Кадемлия без да се познаваме Wink, приятно ми е

# 261
  • Мнения: 7 106
Падна ми се честта да подготвя сладката част на едно бебешко парти утре.  Повода е погача, бебето става на 40 дни  Grinning !Сладките не са много за тази тема, но може да послужат като идейка на някого :

# 262
  • UK
  • Мнения: 1 351
 Зори  smile3501 smile3501 smile3501

# 263
  • Мнения: 6 859
здравейте! досега никога не съм правила торта......
1. харесах си два крема - гараш и рафаело - дали ще стане добре ако даречем направя един блат, гараш, втори блат, рафаело и отгоре картинката или да добавя още един блат?
2. тези вкусове - рафаело и гараш, пасват ли си?
3. харесах си една картинка за "трансфер" - една роза, но за да е пълен ефекта трябва да я оцветя, та от къде да намеря цветове (боички), как се казват и как да ги прибавя към сместа за трансфер?
4. а самите блатове от пандишпаново тесто ли да са или имате други предложения?
Здравей rosi09,
Аз не бих смесила гараш и рафаело.Сами по себе си и двете торти са едни от любимите в къщи,затова прецени коя ще ти е по-лесно да направиш.Аз лично бих ти препоръчала "Рафаело".Като направа не е много трудна,а в същото време е ужасно вкусна .Не е торта която можеш да си купиш от всеки магазин,за разлика от Гараш.
Трансфер се оцветява с бои,които можеш да си купиш от Кадемлия (адрес и тел. има на първа страница).А каква е точно процедурата не мога да те посъветвам,защото аз не съм правила.Дано се включат момичетата,които са спецове по това.Успех ти желая в тортоправенето  Simple Smile .

Зори  Shocked Peace  bouquet

# 264
  • Мнения: 3 861
Джема, разгледах ти албума със формичките и другите джаджи!

Люта завист ме гризе, да знаеш!
 Mr. Green

Ако пък ги използваш и всичките по предназначение..искам да се пренеса у вас и да дебелея   Grinning

# 265
  • Мнения: 3 861
Ванчее лелеееееееее такъв пикльо нЕма smile3521

Аталанта пак шедьовър  bouquet

Доня Коприва с теб се засякохме в магазинчето на Кадемлия без да се познаваме Wink, приятно ми е

драго ми е и на мен!!!
 Laughing Laughing Laughing

Аз се бях омотала да гледам красоти и да въздишам...
а ти ме открехна и за вафлената кора на спайдърмен  Laughing
Решила съм да го правя обемен, но ако видя зор това ми е резервния план  Mr. Green

# 266
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Момичета с малко закъснение да покажа тортата за Гергьовден, че отсъствах за малко от къщи.
Торта "Татяна" с муса на Танита.Покритие марципан Варна лилиите от Руска мастика 2.Доста зор видях с лилиите нещо не успявам да работя с тази мастика добре.Доста се ронеше и накрая и при поставянето се чупеха.Успях малко да замаскирам дано много не си личи.
http://images25.snimka.bg/005819094.jpg


Последна редакция: сб, 10 май 2008, 20:28 от yulinda

# 267
  • Мнения: 1 173

Аталантами хайде де , чакаме го този мус. Айде че пак се чудя каква торта да забъркам за бебока. Ми блата какъв бесеше?
Джемаа , ти нямаш спиране. То изкупи целия Уилтън Mr. Green Ей тези пръчици за моделиране , дето Уилтън ги продават за 10$ , в ГлобълШугарАрт ги има 14бр( а не 4) за 13$. Като ги видях ме хвана яд че дадох пари за тези на Уилтън. Ама аз пък ги взех тогава на 40% оф, пак дийл Mr. Green
 Аз на теб ти препоръчвам да НЕ влизаш в ГлобълШъгарАрт, че ....ех какви неща има , Уилтън пасти да ядат Mr. Green

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 21:05 от raya_usa

# 268
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Зори много хубава торта. От къде купуваш тези малките найлонови пликчета за сладките?

# 269
  • Мнения: 2 185
Тино-нино  alert help
Имам спешна нужда от акъл  Sad . Купих си готов фондан на уилтън уж за да си спестя главоболията  Crossing Arms, оцветих и почвам да разточвам-уж всичко точно, но не става за чаршаф...стои дебело и късо и не може да се разточи  newsm45 ...прибавях пудра захар...слагах в микровълновата...нищо и половина. Мога ли да направя нещо или да тичам за маршмелоуз до магазина.  af
РАЯ раздуй за този  ГлобълШъгарАрт, че в местното хоби лоби няма уилтънски пръчици да си вземка от там, тенкс   bouquet
Зори тортата ти е страхотна, много ми харесва, браво!!!

Общи условия

Активация на акаунт