Необходими продукти:
за единия блат:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. олио
2с.л. какао
ПП: Да подчерта, че чаената чаша е 200мл.
за втория блат:
4 яйца
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. олио
Сладко или шоколад
заквасена сметана
пръчици за декорация
локум
Приготвяне:
Първо се разбиват много добре захарта с яйцата. Прибавя се брашното, олиото(постепенно), накрая и какаото. Пече се в умерена фурна. През това време се прави и втория блат. Пекат се за около 30мин. максимум. След като се опекат и двата блата се оставят да изстинат. След това с голяма чаша се изрязват кръгове. Стават ето такива: http://www.foto.bg/data/500/medium/6471.JPG. След това кафевите кръгчета (може и жълтите- пожелание) се мажат със сладко, може и шоколад. Ешо снимка: http://www.foto.bg/data/500/medium/6481.JPG . На останалите кръгчета по средата се прави дупка с капачка от безалкохолно. Ето така: http://www.foto.bg/data/500/medium/6491.JPG . Слепват се и се мажат с помощта на нож със сметана. Когато се изрежат кръговете има остатък от блатовете, които се натрошава до много дребни трохи. С тези трохи се овалват слепените кръгове. По средата, където е дупката се слага парченце локум- http://www.foto.bg/data/500/medium/6501.JPG . Остават доста трохи. Те се смесват със сладко и 2-3с.л. сметана. Всичко се обърква и с помощта на шприц се декорира. Ето и крайния резултат. http://www.foto.bg/data/500/medium/6541.JPG
Приятен апетит!