Аз замразявам в стерилни контейнери от 100 мл, с капак на винт, като ги пълня до 80-90 (толкова са ни достатъчни за приготвяне на каша, а в бъдеще, когато вече не се кърмим, планирам да я смесвам с адаптираното мляко сутрин и вечер).
За вкуса на замразената кърма: при правилно съхранение, след размразяване нито той, нито мирисът  трябва да са се променили осезаемо (изпробвала съм го при съхранение на -21 градуса 3 месеца, с първото ми дете). Но времето за 'изяждане' на размразеното мляко е много по-кратко: според моя опит, до 15 минути.

За съхранение на кърмата в хладилник (аз го слагам директно в стерилизираното шише за хранене): не разчитайте на 24 часа за запазването му, особено в горещините, защото рискувате здравето на бебето си .
Според доц. Маринова от Педиатрията, кърмата не трябва да се оставя в хладилника повече от 3 часа (!) Склонна съм да допусна, че това е преувеличено; ако не се отваря хладилника много-много, до 5-6 часа все още е безопасно за бебето, но за повече имайте едно наум и не рискувайте.
Изобщо, преди да дадете на бебето замразявана или престояла в хладилник кърма, изпробвайте една глътка от нея: ако забележите неприятна миризма или вкус, не я давайте. Успех!