Парфе!!!

  • 42 178
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 798
Тъкмо щях да попитам каква е разликата между парфе и чийз-кейк. Много обичам този на "Неделя". Някой ако има рецептата, да свирка.

# 16
  • Мнения: 22 867
Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

Селма, права си - вари се жълтъчен крем, който после се смесва със сметаната и т.н. А има и рецепти със сурови яйца.

# 17
  • Мнения: 6 776
Аз правя едно много лесно парфе.
Пандишпанов блат - 3 яйца,1/2ч.ч. захар,1/2ч.ч.брашно,1 ванилия.
Крем - 3 големи кофички заквасена сметана се разбиват със захар на вкус (може да се замени едната кофичка сметана с една кофичка по-маслено кисело мляко). 3 пак.желатин се заливат с 1 к.ч. вода и се остава да набъбне.Разстопява се на водна баня или в МВ.Добавя се към сметаната като непрекъснато се разбива с миксер.Блата се поставя в разглобяема форма за торта.Сиропира се и се залива с крема.Оставя се в хладилник докато стегне.Украсява се по желание с плодове,шоколад или какао.
Ягодово парфе

# 18
  • Мнения: 2 708
Вчера не се включих, като видях темата, защото знам че има по-пишещи от мен. Ама никой ли не е видял вчера сутринта Звездев прави крем Парфе. Аз закъснявах за работа и само го чух какво прави и мярках половин око, и естествено бая бях закъсняла, но само го видях, че вари нещо с мляко, не знам дали е слагал яйца и брашно, но като му беше готово това дето го вареше, видях как в 2 купички беше начупил - в едната бял шоколад, в другата кафяв. И готовата гореща смес от котлона я изсипа върху всяка от купичките по половина. И бъркайки, шоколада вътре се разтопи. Беше яко и при сместа с белия шоколад сложи ванилия, а при кафявия ром.
Взе 2 чашки високи стъклени прозрачни, на дъното имаше ягодка май турил, сипа до средата от бялата смес, другата половина допълни с кафявата, а най отгоре направи розичка от бита сметана.

Та ако някоя бг-мама е записала какво направи на котлоно, какво сложи де, ще съм благодарна. Той през цялото време го наричаше вариация на тема Парфе.

# 19
  • Мнения: 2 708
Ааааааа хаа ха ха , малко след моя пост, Деа е пуснала цяла тема за тоя крем, вчерашния на Звездев. Дано някой поне там го напише Laughing Laughing Laughing

# 20
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
За това ли става въпрос?

http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4008

# 21
  • Мнения: 2 708
Точно точно точно, благодаря ти Ред Попи,
Супер си, вече я копнах, щото и не е трудна а изглежда вкусно.

# 22
  • Стара Загора
  • Мнения: 184
 За нищо, Крисче. Със сигурност ще е вкусно с толкова много шоколад.

# 23
  • Мнения: 2 567
Natalyna, благодаря, сега ми е ясно Hug

# 24
  • София
  • Мнения: 281
Радвам се, че има и други които имат интерес към парфето! Разгледах всички линкове и си харесах няколко рецепти   bouquet. Повечето обаче са със кисело мляко, сметана и желатин. Незнам защо, но си мисля че парфетата по сладкарниците се правят със крем а не с кисело мляко  newsm78! Надявам се да има още разнообразни рецепти!

# 25
  • Мнения: 422
Нещото, което аз много харесвам  е една рецепта пусната от Лабрекс за Птичие малако, но като парфе и е точно крем, с прясно мляко, яйца, желатин. Само, че не намирам темата. Аз като чуя парфе и за нея се сещам.

# 26
  • Мнения: 22 867
Нещото, което аз много харесвам  е една рецепта пусната от Лабрекс за Птичие малако, но като парфе и е точно крем, с прясно мляко, яйца, желатин. Само, че не намирам темата. Аз като чуя парфе и за нея се сещам.

Ето темата и рецептата. "Птичье-то молоко" го има в разни варианти - все вкусотии, но този е един от по-леките.

# 27
  • Мнения: 6 017
Аз се интересувам  jumpuuМоля те,напиши ги Praynig
Заповядай!
Парфе с кафе и шоколадов сос

Необходими продукти:
500мл прясно мляко
1к.ч. силно кафе
4 яйца
1ч.ч. захар
250мл сметана
30гр желатен
готов шоколадов блат
100гр натурален шоколад
20гр масло
вода

Приготвяне: Яйцата се разбиват с млякото и захарта. Прибавя се кафето и сместа се вари на умере огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Желатинът се оставя да набъбне в малко хладка вода. Прибавя се към свалената от котлона смес и се бърка, докато се разтвори напълно. Сметаната се разбива до пухкава консистенция и се прибавя лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане. Сместа се охлажда леко, но се внимава да не се желира. В тавичка или в кръгла формичка се прибавя шоколадовият блат и се залива с крема. Оставя се да се желира в хладилник. Преди сервиране се нарязва на парчета или се изважда от формичките и се залива с шоколадов сос, приготвен от разтворения чрез загряване с маслото и малко вода шоколад.

Приятен апетит!


Жълто парфе

Необходими продукти:
1 и 1/4 с.л. захар
1 и 1/2с.л. желатин
1/3с.л. вода
4 белтъка
1/4 ч.л. лимонена киселина
200гр масло
200гр кондензирано мляко със захар
бисквити или готов блат

Приготвяне: Желатинът се разтваря на водна баня във водата. Отделно се разбиват добре изстедените белтъци на твърда пяна, добавяйки към края на разбиването лимонена киселина. Без да се спира бъркането, се слага на тънка струйка поизстиналия желатин. Разбива се още 5-10 минути. отделно се смесват и разбиват добре омекналото масло и кондензираното мляко. Белтъчената и маслената смес се съединяват и се смесват добре с дървена лопатка, за да не паднат белтъците. В тавичка се нареждат бисквитите или се поставя готовия блат. Залива се със сместа и се оставя в хладилник да стегне. От готовото парфе се изрязват петифури с формички за сладки.

Приятен апетет!


                                                       източник- списание "Кулинарен журнал"

# 28
  • Мнения: 7 418
Сега ще разгледам дадените линкове,но ми се струва,че в основата на истинско парфе има и яйца,а не само сметана и желатин. newsm78

Селма, права си - вари се жълтъчен крем, който после се смесва със сметаната и т.н. А има и рецепти със сурови яйца.
  Нали! Peace Simple Smile

# 29
  • Мнения: 3 314
супер рецепти

Общи условия

Активация на акаунт