Значи трябват:
500гр. или кило пресни средно големи картофи
300гр кашкавал
за пастета
200гр. сирене /по възможност не много солено/
3-4 с.л. сметана - заквасена /ползвам Данон/
3-4 сл.л кисело мляко
1 зелена пиперка
1 шепичка орехи.
копър
Та значи картофките се почистват от люспите, но не старателно а просто се измиват, подсушават се. Намазняват се в олио или зехтин за готвене и се мятат в предварително загрята до 200градуса фурна. Докато се пекат всичките съставки за пастета + малко зехтин или олио се пасират добре и се получава пастет След като са се изпекли картофките се режат на две и на всяка половинка се поставя листче кашкавал и обратно във фурната на горен реотан да се запече кашкавалчето. Като са готови картошите се сервират със пастета отсрани. Става истинско чудо особено за лятото.