Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 26 217
  • 310
  •   2
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ще правя футболна топка, правила съм я веднъж, но ми се искаше да добавя нещо към нея, пък главата ми е празна по това време на денонощието - затова питам вас. Утре да ме посъветвате като се наспите... Мислех за бутонки - но шаблоните са за бебешорски обувки - ще трябва да ги преправя май. Друго не се сещам сега.

Може да направиш футболно поле с топка и емблема на футболния отбор. Виж ТУК какво имам предвид  Wink

# 16
  • София
  • Мнения: 2 671
Вери, на последния ти пост от миналата тема - единственото приемливо за менрешение с тая течна червена боя, е да боядисвам фигурките и покритието, а не да оцветявам цялата захарна маса.

# 17
  • София
  • Мнения: 2 658
badem, ElenaK, fior, благодаря и на вас за пожеланията  Hug
kaaramelka, van444eto, violetblue, чудни тортички
violetblue, едно парче и насам ако обичаш да не се разправяме  Mr. Green
bopsi, освен да ни поканиш на гости и да си тортоправим до припадък  Joy


А сега момичета, моля за съвет. На Петровден ще правим кръщене на малката и аз съм се приготвила 3 етажна торта да майсторя. Crazy По този повод експериментирам с различни покрития, защото последните пъти млечния марципан много ми се разтрошваше. Пробвах фондана на Atalanta, но първо ми стана адски мек и лепкав, май прекалих с глюкозата, а после ми се разтроши страхотно. Аз по принцип съм доволна от работата с шоколадовия фондан, но за тия жеги, не знам newsm78 Ванче, ти какво ще кажеш? Искам на първия етай да има рози или лилиуми, ама ще ги правя с подръчни средства, че комплекта няма да ми е дошъл и не знам дали ще се справя Rolling Eyes Мислех дали да не пробвам с ММФ, но и за него не съм сигурна. Пробвах с варианта на Димитрина за ММФ и шоколадова маса и добре се работеше, но адски омекваха листата на розите и се разпадаха от топлината. Дайте идея, на какво да заложа, за да не се изложа? Mr. Green

# 18
  • Мнения: 55
Запис и от мен.
Първо да отговоря на Джемма ,да с формичка на PME миналата седмица стигнах и аз до Кадемлия и си я купих.
А сега на silrsi за пренасянето на тортата.Сестра ми си тръгна на 12.06 и на 14.06 беше там.Тортата я направих вечерта и я сложих във фризера готова украсена.Понеже нямахме хладилна чанта облякохме кутия от обувки със стериопор,сутринта преди да тръгне я сложихме в кутията затворихме и облепихме добре.Обади ми се като са я отворили, имала леки повреди но все пак това са 3500км.И на вкус каза че си е била добра,не се сасипала.Абе всеки луд с номера си. Wink
За неделя ще правя за РД на етървата каква ще бъде несъм измислила още, но ще се отчета.

# 19
  • Мнения: 4 358
Хайде и аз на влака Heart Eyes
Имам да отговарям още от предната тема ooooh! - много бързо пълним тези теми ей.
Badem - розичките ти много изпипани
Karamelka - трюфела е уникален. Просто като видях как можела да изглежда тази торта и ми овисна ченете Mr. GreenБраво Peace
Ванче - мерси мила за парченцето.Окапах се  Heart Eyes Peace.Снощи щях да правя подобна тортичка, но нещо така лошо ми стана Sad. Тази вечер дано смогна.
Vooletteblue - като гледам Емма каква уста е отворила не се съмнявам за вкуса на тортата.
Mamabeny - добре дошла, приемаме нови и още как.Няма ние тук само да дебелеем Wink.Добре дошла сред нас Hug
За шоколадите да кажа - от най простия Своге с висок процент какао съм много доволна.Правила съм фигурки върху фолио - лесно се работи с него, не побелява след престоя си в хладилник.С нищо не го мажа отгоре.
За фигурките използвам рецептата на Ванчето за шоколадовото тесто - дано го сложат отпред като подредят темата момичетата.
Тандури Hug - тенкю бейби.Отивам да видя какво си ни приготвила Peace

# 20
  • Мнения: 1 673
Цяла вечер придърпвам чаршафа в леглото и на сън го пипам колко милиметра е дебел, добре ли е или да го изтъня още... ooooh!

Едва насмогвам да чета. Пак видях страхотни торти: имаше едни карамфили, май на Вери-ай, вълшебство!

Пчеличке, не бъди тъжна. И аз се почувствах малко като теб в началото, но сега ми е ясно, че тук е като в една гигантска работилница-сладкарница и кипи някакъв страхотно енергичен труд. Всеки нещо меси, точи, боядисва, моделира и се е съсредоточил в задачата си и не иска да го прекъсват. Затова за себе си установих, както има една стара приказка: занаят (хоби) не се учи, а краде. Каквото прочета и ми стане ясно-толкова.

Моят ден втори в опити премина по-добре от ден първи, но се още не е на желателното ниво. Замесих руската мастика- 2 този път. Значи, от захар до захар има голяма разлика! Същото важи и за всички други продукти. И все пак този път ми стана по-пластелиново и розичките по-така, като за показване.

Някой горе спомена в поста си изкуствените цветя. Да е здрав, че ми даде идея с какво да сменя кривите кламери за дръжки на звездичките ми. Отивам на магазина за 1 лев.

На вас спорен тортен ден, всички кремове да се стегнат, фонданите да не кондензират, розичките да изсъхват добре, шоколадът да не побелява.  Hug

# 21
  • Мнения: 55
petia_tag виж тези рози правих ги с Руска мастика 2.Правя ги веднага след замесване на тестото щот като престои става на трици но малко в МВ и се пооправя за момент.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=10
Тези са с Варната но по бавно съхнат.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239383&photo=16


# 22
  • Карнобат
  • Мнения: 177
karamelka Toртата ти изглежда перфектно ,а за герберите .....направо онемях като истински са. Още се чудя как е оцеляла на толкова километри... #Crazy .На мен ми предстои правене на торта и ще се пренася на 200км.чудя се как ще я опазя читава newsm78

# 23
  • Мнения: 1 965
petia_tag - незнам какво да ти кажа за шоколада. Винаги ми е бил най-лесен и най-любим. Юли имам много рожденници аз, и винаги в най-големите жеги бъркам шоколади. Но, нали се сещаш, че от хладилника направо на масата. Хапваме  и пак в хладилника. Ако мислиш да правиш китки или фигурки от него, почвай ги отсега. И ги оставяй да съхнат. Тези две рози от май месец, които бях обещала да наблюдавам и да ви кажа, от 2 седмици са в една чашка на секцията. Малко са се понапрашили, но са твърди и сухи. А при мен си е жега. Тази конфитюрената отпреди 3-4 дни също. Преди два дни бях в колежката ми. Всички рози от Шоколадовата експлозия на ДАРСИ, си стоят във вазичката. Леко прашни са. Нищо друго им няма. Ако ще покриваш с шок. тесто.... подготви се за лек конденз при ваденето. Сигурно вече си видяла че дори в хладилника, шок. чаршаф съхне. Ако директно сложиш 2 етаж отгоре, може леко да се напука около него докато "сляга". Друго не мога да ти кажа за съжаление.
Marie-Antoinette - ти така и не поясни каква е целта на кламерите. За да  изсъхнат фигурките или за да си стоят на клечки върху тортата. Ако е първото.... идеята ти е идеална, ако е за второто - спагети, душко. Оцвети ги и си готова. Виж ТОВА и ТОВА

# 24
  • Мнения: 484
Да се запиша и аз.В края на миналата тема имаше много хубава торта на kaaramelka-страхотни гербери,а трюфела е разкошен на вкус...  bouquet

# 25
  • София
  • Мнения: 2 113
kaaramelka, тортата ти е много изпипана. С какво е кошницата? Браво за това, как сте я пренесли...Цяло чудо!

Ванче, и аз съм забелязала,че шоколадът като се втвърди, ако не го пипат пръсти, се държи.

# 26
  • Мнения: 1 673

Marie-Antoinette - ти така и не поясни каква е целта на кламерите. За да  изсъхнат фигурките или за да си стоят на клечки върху тортата. Ако е първото.... идеята ти е идеална, ако е за второто - спагети, душко. Оцвети ги и си готова.

А пък за спагети хич нямаше да ми дойде на ума! Щях много да се страхувам, че ще се счупят. Благодаря за идеята, Ванче!
Искам нещо такова да постигне, поне една десета да стане от това...

# 27
  • Мнения: 1 271
Карамелка, това си е торта за историята.   bouquet Много смелост се изисква за да изпратиш торта на 3000 километра.

Довечера живот и здраве, ще сглобявам заветните петифури и ще се отчета.
А между временно имам спешно питане-затрудних се откъм идей...
Дъщерята завършва предучилищна и наесен е в първи клас-та, каква торта да направя за дечковците?Може да е сбор между две или три торти.За учителката вече знам-ваза с цветя   bouquet  Предварително ви благодаря за идеите и после ще почерпя  Grinning

# 28
  • Мнения: 1 117
Здравейте момичета
с моята торта от вчера , големи ядове бера.Добре ,че е за домашна консумация. След едно 15 часово престояване във фризера , разгеле сладоледа е стегнал , но като цяло тортата , трябва да се реже със сатъра Crazy Пак я преместих в хладилника и довечера ще я ядем с лъжици Wink

След малко ще спретна шоколадовото тесто на Ванчето.Дойде му времето да видя каква ще я свърша.Имам доста остатъци в хладилника ,че да ги уползотворя Laughing

# 29
  • Мнения: 2 142
Отдавна не съм писала тук, но ви следя Simple Smile

Ето една тортичка и от мен. За съжаление снимките не станаха много добри, защото я снимах вече нападната Crazy Не стана така, както исках, защото се наложи да я правя малко набързо, но горе-долу стана... Embarassed Най-важното е, че рожденничката схвана идеята и беше много щастлива  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт