Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 38

  • 26 243
  • 310
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 485
Стаси,русалките са супер!
А аз да попитам някой дали има идея  как да направя торта на Уинкс? newsm78
Някакви предложения? Praynig

# 271
  • Варна
  • Мнения: 252

А аз да попитам някой дали има идея  как да направя торта на Уинкс? newsm78
Някакви предложения? Praynig
Fior,можеш с трансфер.ето ти и картинки за трансфер

# 272
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Я кажете за трансфера, че тъкмо мисля да подхващам първи опит с шоколад - ако се получи добре, нали нищо няма да му стане да седи във фризера до събота?

# 273
  • Мнения: 594
Момичета, благодаря за милите думи. Той рождения ден беше миналата събота, но аз чак сега смогнах да се добера да ги публикувам.  Embarassed 
stasi76 езерцето е направено от желатин със захар, че мъжа ми си ги хапва украсите Simple Smile. Описанието ако не се лъжа го беше дала Ванчето /извинявам се ако греша/ - разтваряш си желатина, оцветяваш го, изчакваш да почне да се желира и правиш мехурчета със сламка и после си правиш езерцето.

# 274
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
I r r a, ти откакто роди второто въобще не се появяваш при юнчета 2006  Sad (сори за спама)

# 275
  • Сливен
  • Мнения: 295
Здравейте момичета, чета ви най-редовно от началото на темата,но чак сега се престраших да направя и аз торта. Това е първата ми торта до сега с покритие, по принцип си правя домашни кроканови торти, но за прощъпулника на малкия реших да е с покритие. Благодаря Ви за споделения опит и идеи които ми дадоха вдъхновение. Покритието и фигурките са от готовата моделираща несъхнеща маса, блатовите са домашни, както и крема, мисля че Пепи беше споделила че го прави от Пудинг и масло, та взаимствах идеята, като леко сиропирах блатовете, че у дома се харесват по сочните торти. Отново едно голямо Благодаря  bouquet

# 276
  • Мнения: 9 790
Krisps, браво! Супер сладка торта и мноооооооого хубави обувчици!

# 277
  • София
  • Мнения: 2 658
Бъни,dimitrina, stasi, Пепи, благодаря ви и дано наистина не се изложа в събота.
Сега за 3 път пробвам да направя шоколадов фондан и ако пак не стане го зарязвам. Ще направя половин доза млечен марципан да го видя как ще е този път, че все много трошлив ми става и в краен случай ще покривам с ММФ
krisps, страхотни обувчици
hedra, по-добре не замразявай шоколада, за да не ти побелее после. Пробвай по-отрано трансфера, защото в тия жеги шоколада ще променя консистенцията си много бързо. Ако искаш направи го с маслен трансфер и по-добре работи вечер.

# 278
  • София
  • Мнения: 2 113
Момичета, отново страхотни торти сте направили  smile3501 smile3501 smile3501
Имам няколко питания:
1. Тези дни направих рози от млечния марципан на Наталина и шоколадовото тесто на Ванчето - бяло и черно. Къде да съхранявам готовите фигурки и колко време може?
2.Реших за моя празник да направя торта "Трюфел"-трябва ли да я мажа с маслен крем ако реша да я покривам с чаршаф?
3. Ако не я покрия може ли да сложа розите направо върху крема - ще се разкапят ли?


1. на сухо и проветриво място. да не се прашат. шоколадовите може и в хладилника, мисля, че Ванчето там ги държи, както и на стайна Т, но сега в тези жеги...не знам за шоколадовите...
2. можеш под чаршафа да намажеш с крема на трюфела
3. да, този крем става както за основа на покритие, така и за основа на декорацията.

krisps, обувките са много сладки, чудесни са станали!

# 279
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Димитрина   bouquet Благодаря ти!
krisps , много нежна тортичка!

# 280
  • София
  • Мнения: 210
Аз да се отчета с моите розички. Много се измъчихе с мама с покритието. Първо цвета не ни се получи, а после тестото се късаше и не можахме да го вдигнем да го сложим върху тортата. Накрая се предадохме и купихме сметана на сутринта да си я намацаме и украсим както си знаем. Само че майка решила сутринта да направи последен опит с фондана и се получило  Hug Явно е трябвало да стяга повече време ( с пареното тесто Варна се пробвахме)   chef. Празненството мина супер и довечера ще пусна снимки и на двете торти.

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 17:38 от triffy

# 281
  • Мнения: 55
krisps,много добър първи опит. smile3501
triffy,много ти е хубав цвета какво не ти харесва newsm78 и розичките са станали добре.При първия ми опит с Варната  и при мен нестягаха добре и не изсъхнаха 2 седмици сигурно,но не бях сложила достатъчно пудра захар/както е па рецепта/.
Момичета както Джемма ви е показала с тези форми правя герберите,но моята е една по голяма.На Кадемлия ги имаше и тези,но аз си взех еденичната форма.Ще ви покажа и стъпка по стъпка,но утре или вдруги ден/макар че тайната е разкрита newsm47/

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 17:39 от kaaramelka

# 282
  • Мнения: 1 122
Момичета щом на вас ви харесват вече съм спокойна. Малко са дебелички, ама карай.
Rumya оцветявах ги със златна боя.
krisps честито ви прохождане, а обувчиците са като истински.
triffy браво за розичките.

# 283
  • Мнения: 466
Момичета, нямам възможност да ви изброявам но видях страхотни гербери, страхотни рози, обувчици като истински , много хубави русалки, изобщо напълнихте ми очите с красоти  smile3501

# 284
  • София
  • Мнения: 2 658
момичета, каква е тази златна боя? На мен на Кадемлия ми дадоха брокат, ама той си стои като брокат, а не става хубав златен цвят. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт