*~*СОФИЯ*~* Ла Лече Лига среща - 21. юни, 11 ч.*~*

  • 1 283
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Някой, който идва със сигурност и ще е там в 11ч, моля да ми запише номера и да ми звънне на .....
Но - обезателно да пише тук, като запише номера ми, за да може колежка да го изтрие Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 юни 2008, 10:32 от wa_wa

# 16
  • Мнения: 3 718
И ние ще вземем да дойдем  Simple Smile Темата ме вълнува особено силно.
Бу, записах ти номера, сега ще звънна  Peace

# 17
  • Мнения: 2 614
Духом ще съм с вас и ще ви завиждам.... ooooh!

# 18
  • София
  • Мнения: 2 348
 Мълчите си... ми аз ще помъкна крак  Grinning .
Аз бях втора на срещата  Grinning , е имаше и друга майка, но тя не беше на точната пейка  Mr. Green , а Шаманката ме изпревари с 3 секунди.
 Сега по същество: много съм доволна, че присъствах, защото научих ценна информация, получих ценни съвети и видях ценни хора  Heart Eyes .
 Чудя се дали да лепна мини-плаката на някоя аптека в Горна Баня или в "Доверие"  Thinking . Къде ще е по-подходящо?

# 19
  • Мнения: 1 216
skrech,  ще избереш по-доброто място!  Hug

Ето и обещаната рецепта за сусамки.
Има 3 основни правила:
1. съотношението на захар и сусам е 1 : 2
2. ако искате класически вкус трябва да се използва бяла захар
3. когато захарта се топи трябва да се действа бързо, за да не започне да се карамелизира (защото после сусамките нагарчат)
ето и съставките:
 захар = 250гр
    мед = 250 гр
 сусам = 500гр (обикновено се продава на пакетче по 200гр, което е предостатъчно за едно правене. Т.е. трябва да се намалят наполовина останалите съставки)
 1с.л. зехтин
1/2 с.л. сок от лимон
1/2 кафена лъжичка сол
нужен е и един лист хартия за печене

Звучи пипкаво, но е много лесно и вкусно ето каква е процедурата
Семенцата сусам се запичат във фурната, колкото да променят цвета си от бял на леко жълтеникав
Захарта  и медът се слагат в малка тенджерка на слаб огън и се разтапят, с непрекъснато бъркане. Прибавят се мазнината, солта и лимона. Тук трябва да се внимава да не загори сладкото. Изключва се котлонът и сусамът се изсипва при захарта. С бързи движения се смесват, бъркането с лъжица е много подходящо и удобно. Тук започвате да действате като на забързан каданс. Изсипвате сместа върху минатата с мокра ръка хартия за печене и я разточвате с точилка или бутилка (намокрена, за да не залепва сусамът) с дебелина 1см. С остър нож нарязвате получения лист от сусам. Като се втвърдят и изстинат са готови за папане. Ммммммм

Общи условия

Активация на акаунт