Нещо хубаво, лесно и вкусно с пилешко!!!

  • 26 928
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 592
Бързо ястие с пилешко аз приготвям така:
Запържвам пилешкото месо на хапки(около 400-500гр.) докато побелее и хапките се оформят. Отделно разбивам 1 кофичка кис.мляко+ 1кут. майонеза + 1 ч.л.горчица. Изсипвам хомогеннта смес върху пилешкото месо, поръсвам с къри и оставям около 10-15 мин. Сервирам с моркови бейби и/или брюкселско зеле задушени. Това е бързо и вкусно и не много тежко Hug

# 31
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Невджин, аз също приготвям така пилешко, без млякото, но пеа в микровълновата за около 20 минути. Става перфект! А, от топеното сиренеце се получава чудесен сос   chef

# 32
  • Мнения: 516
Привет готвачки  Hug
Къде се изпокрихте ? Вместо покрай печките , сигурно сте на морето   Joy Joy Joy
А аз ,тъй като  го пропускам това лято , нащраках ви тази рецепта :

                               Пилешки шишчета с кисело мляко по Дюкан

Продукти за 2 човека : 500 гр бяло пилешко месо  .
За марина : 250 гр обезм.кисело мляко, 1 ч.л. червен пипер- може и лют за пикантен вкус,
1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. кимион на прах , 1/2 ч.л. кориандър на прах.
За след марината :1 връзка малки лукчета - или по-малки глави ,1/2 лимон,сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне : Нарежете бялото месо на парчета и ги поставете в дълбок съд, заедно
с подправките и киселото мляко.Разбъркайте добре.Покрийте с капак и оставете да се маринова
в продължение на 3 часа в хладилника.Изцедете пилешкото и го нанижете на дървени шишчета-
накиснати предварително за 10-15 мин във вода ,за да не изгорят, като редувате пиле-лук.
Посолете и поръсете с черен пипер и ги сложете да се изпекат във фурната за 10 минути.
А може и на скара да ги изпечете . През това време ,ако желаете ,може да запечете
1-2 глави лук
и да добавите марината, ако ли не - тогава може да затоплите директно марината ,
без да я кипвате . Добавяте сол,черен пипер и лимонов сок / от 1/2 лимон /.
Сервирайте шишчетата  заляти с този сос .
За гарнитура на моите направих млечен  пастет - 3 на 1 части извара с обезм.кис.мляко ,
корнишонче за вкус , копър и чесън на вкус . Всичко това това го пасирах и се получи вкусен пастет .
Ако нямате пасатор - яко бъркане с вилицата .

Снимки : нареждане  http://media.snimka.bg/0275/006805648.jpg
 
готови  http://media.snimka.bg/0275/006805645.jpg  , въпреки че са леко поизгорени,
шишчетата са сочни - т.е не са сухи , както обикновено стават от пилешко филе      chef

Хрумна ми,че по същия начин - с това мариноване , би могло да се
изпече и пържолка от пилешко филе  - ще го пробвам  това Joy Joy Joy

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 17:13 от mamce

# 33
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
знаете ли с Пепси-кола

# 34
  • Мнения: 516
Не съм срещала из темата , а и не знам  Sick
Давай рецептата   chef Ама да не е с лайт ,че се спори за термичната обратка - нали е с
подсладител  Thinking

# 35
  • София
  • Мнения: 123
Запис,ще следя темата,а при възможност ще напиша и рецепта

# 36
  • София
  • Мнения: 358
Ето и моята рецепта:
разфасовате едно пиле (или само бутчета, или само гърдички - въпрос на вкус)
Месото се маринова в следната смес: сока от 1 лимон (или лимонов сок от бутилка), 1 к.ч. вода, 1 ч.л. къри (може и лютиво ако обичате), 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар.
Хубаво е месото да престои поне няколко часа в маринатата.
В подходящ съд задушавате 1-2 глави нарязан лук, след като омекне добавяте пилешкото и 1 чаена чаша кашу (аз го разделям на парченца. ). Долива се малко от маринатата и всичко къкри на котлона докато пилето и кашуто са готови. Обикновено кашуто  остава леко хрупкаво, но не и твърдо. Докато се готви добавяте по малко от маринатата за да има сосче и да не остане само на мазнина. обикновено доливам цялата марина за да има повече сос.
Сварявам ориз (бланширан обикновено) с една лъжица зехтин и зеленчуков бульон вместо сол.
Сервирам ориза като канапе, отгоре слагам парчета месо и поливам със сосчето и кашуто.

Това е едно от любимите ни ястия. Вместо кашу съм го правила и със сурови фъстъци. Те се белят много лесно след като се накиснат в гореща вода, също се разделят на половинки)
Добър апетит

# 37
  • Мнения: 516
                  С о ч н и    п и л е ш к и      ф и л е н ц а

Продукти за 2 порции :
          - 500-600 г пилешко филе / без мазнинките/ , може и бонфиле ;
          - 1 с.л.мед  /  Sign Exclamation за мен ги направих с 5 капки течен подсладител - така става и за диабетици/
          - сокът на един лимон ;
          - 3-4 скилидки счукан чесън / без да е наситнен/  - то е дадено с чесън на прах,но аз
              не понасям миризмата му така,затова го замених със скилидки ;
          - подправки - сол / в моя случай - диетична/ , кимион , къри  и черен пипер .
Приготвяне :
Филетата се нарязват като за пържолки - по-дебелата им част се реже на две през
средата , за да не останат после сурови .Слагат се в съд,достатъчно дълбок да поеме  и марината.
Чесънът се разпределя между филетата и върху тях се изсипва марината - лимоновият сок , разбъркан
с подправките.Оставя се да престои 1 час на студено в хладилника.След това се изпича на
тиган без мазнина до пълна готовност.
Преди да се сложат в тигана , филетата да се отцедят или подсушат с домакинска хартия.
Около минутка след слагането им в тигана, се обръщат,  за да се капсуловат - така не им
изтича сокът.Стават много сочни.
Поднасят се със салата според вкуса ви.

          P.P. -  Не се притеснявайте ,че ще имат сладникав вкус  заради меда /подсладителя/.
                     Няма нищо такова - явно се слага ,за да  "убие" киселинността от
                     лимоновия сок       chef

            http://media.snimka.bg/0365/006984497.jpg

# 38
  • Мнения: 280
Да се включа и аз.  Имаше подобна рецепта, но тази е още по-опростена и лично на мен мн ми харесва, а по принцип не обичам месо  Rolling Eyes   И е съвсем бърза и лесна  Peace

 Няма мерки и теглилки - всичко според вкуса и желанието

 Пилешкото филенце се поръсва от двете страни с черен пипер, нарежда се един ред в йенска тенджара или гювеч.Отгоре се наразява топено сирене на колелца, после се намазва с майонеза и пак се повтаря отначало. Колко реда ще стане зависи от количеството и обема на съда. Накрая се слага вода - колко,пак според зависи дали искате да има сос или не. Аз лично не слагам никаква сол - майонезата и сиренето са достатъчно солени, но и това е пожелание. Последния път сложих и малко горчица.

Да ви е вкусно!   chef

# 39
  • Мнения: 430
и аз ще пробвам на авторката рецептата с кисело мляко -понеже не намерих сметана -заквасена  chef

# 40
  • Мнения: 23
Някои от тези ми напомнят любимата на моя приятел..  Crazy Имам чувството че никога няма да му омръзне:

запържвам около 300-400гр гъби с 3-4 скилидки счукан чесън, отделям ги в друг съд и в този леко запържвам предварително свареното и обезкостено пиле, накъсано на малки парченца.. съвсем леко да почервенее. Връщам гъбите с чесъна при пилето и добавям 1 щафетка топено сирене. Изключвам котлона и бъркам докато котлона е още топъл за да се разтопи съвсем т.сирене и да стане равномерно. Добавям солчица и черен пипер.
Изсипвам тая смес в йенска тавичка, приглаждам и поливам със заквасена сметана (понякога добавям малко горчица, унисос, копър) и запичам. Най-накрая настъргвам кашкавал и пак връщам във фурната да се запече.
(следващия път ако не забравя ще кача и снимка)

*Подлежи на импровизация.. могат да се сложат кисели краставички, маслини, бекон.
**Освен с пилешко съм го правила и със заешко, мисля че и със свинското няма да има проблем.
eat
Става божествено. Опитайте..  Peace

Общи условия

Активация на акаунт