Някой преди време, беше питал за течен фондан......
От 2 седмици търся рецептата за да ви я дам, защото не съм го правила от години и не помнех пропорциите. Току що я открих.
ТЕЧНА ЗАХАРНА ГЛАЗУРА
1000 гр. пудра захар
200 гр. брашно
150 гр. маргарин или масло
200 мл вода
ванилия или друг ароматизатор
Оцветител по желание.
Прави се като парено тесто. Боичката се слага още във водата, и се получава наситен цвят. Разликата е тази, че докато е още горещо, се слага пудрата захар. Целта е да се разтопи и втечни. Трябва да се получи, като гъста боза. Или по-скоро като кексово тесто. Ако Ви е гъсто и трудно за покриване, може да се позагрее на водна баня или в МВ. Внимавайте да не карамелизирате в МВ. Излива се върху сладкиша, като другите глазури. От средата към края. Излишното изтича отстрани....
Отбелязала съм си, че рецептата е за доста голяма торта. Може би за 50х25.
След като изстине, може да се глазира с разтопена глюкоза смесена 1:1 с вода, или медена вода.
Тези които си спомнят вкусните пастички със захарна глазурка от едно време /приличаха на скалички на външен вид/, ще се сетят за кое покритие става въпрос. . Невероятно вкусно беше!!!!