Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 43

  • 32 014
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 965
просто кисело мляко, оцветено и подсладено със степче и стегнато с желатин, оформено като торта.
Я, разкажи, как точно разтвори желатина. И в колко течност го разтвори. И загря ли го на водна баня след като набъбна или го цопна директно /приличащ на грис-халва/? това е един от любимите ни десерти тук, и мойта мила щерка веднъж решила да направи, но не загряла вече набъбналия желатин и като се прибрах, заварих точно нещо такова, като това което описваш. newsm78

# 31
Ох, уж се бях специализирала в работата с желатин!!! Разтворих го в едно пръстче вода в една паничка / 50 мл + - / и го загрях след това, знам и за това, че не бива да се прегрява и да кипи ... но в момента, в който го сложих в млякото се получи тая щуротия. А възможно ли е да е станало от смесването на затоплен желатин със студеното мляко?

# 32
Ей ,адашката, страшно съм ти благодарна  bouquet винаги си готова да се отзовеш и то с безценни съвети! След твоите препоръки днес претършувах шкафа - работилница на гаджето, за да си отмъкна някои неща. Ама наистина си страшна Hug!

# 33
  • Мнения: 389
Здравейте момичета!
Ванче страшна си,как ги измисляш....ама то и фантазия си иска .Мен господ ме е пропуснал като е раздавал Confused
Сега да ви се похваля...Ходих до магазинчето на ул.Три уши,и какви бойчки си накупих не е истина, и от тези който Ванчето е пуснала линк/ за писане/ там са по 1.60
За тази седмица съм намислила три торти да правя /а повода е един/ ,няма да се сърдите краднала съм си идеи  Laughing
Сега за непросветените,моля ?? Ще правя марципан  Варна кога и как да прибавя течна боя? newsm78

# 34
  • Мнения: 1 965
Ха-ха-ха! Колко неща има из къщи за които не си се сетила още.... Има време..... ще си откриеш още съкровища....
Напълно е възможно да си пресякла крема от ледено мляко и горещ желатин.......  когато желирам мляко, бъркам с миксера на ниска степен /супер весело става като се разхвърчи по стените/ докато се разтвори захарта или сиропа за подслаждане. На струйка добавям желатинчето, но не и горещо. Ако добавям плодове, слагам ги след като добре се разбърка желатина. Това вкусно нещо, не е много удачно за крем за пълнеж, освен ако не редиш тортата директно във форма.Незнам къде си сгафила......  Ето ти СТЪПКА ПО СТЪПКА в изпълнение  на синът ми. Тук показва, как стават тия неща. Но му спестих миксера.... Мъчих го с лъжица....  Joy Кака му гордо го е снимала. Това беше изненада за леля му /аз седях до него и диктувах/.Точно за желирано кисело мляко става въпрос, под формата на торта.
pokahontas - Не е честно! Прилагай бързичко снимки и подробности.....

# 35
  • Мнения: 389
рапорт даден

,перлички бадеми и снежинки за по 0,50
това в кутията са формички на животни от Кауфланд

# 36
  • Варна
  • Мнения: 252
pokahontas ,може ли точно адреса на това магазинче,че ако тука не открия нищо,поне да пратя кумата ми да ми ги купи тия нещица от Сф.

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
А възможно ли е да е станало от смесването на затоплен желатин със студеното мляко?

Ваня, тук сама си си отговорила Wink

pokahontas, честити продобивки. И много красиви торти да направиш с тях  Wink

# 38
  • Мнения: 1 965
Рапорт приет!!! Мерсииии...Снимката я отмъкнах от някой който ми показа боичките. Май беше Silrai............ В МЕТРО било евтино, а???? От известно време се каня да се развеждам с тях.... Май времето дойде..... #2gunfire

# 39
  • у дома
  • Мнения: 1 581
pokahontas, явно ще трябва и аз да намина пак до Три уши, че от месеци не съм стъпвала там  Mr. Green а случайно да си забеляза в неделя дали работят и по кое време newsm78 днес ходих до Кауфланд, заредих се с малко шоколади, щото нямаше пари за много  Mr. Green в кауфланд-овча купел-софия има: от натуралния шоколад STILLA dolce (при перли, украси, готови кремове и т.н., долен рафт), от Кату има бял и плодови (малина, ягода) при шоколадите, най-горния рафт.  Peace

vanushka, то ул. Три уши е дълга има-няма 60-100м  Peace от първата спирка на петицата при съдебната палата, минава се под колоните, посока бул.христо ботев, магазинчето е сравнително в началото от лявата страна на тротоара, то е нещо като фургон и има две-три стъпала пред вратата и така. има и табела билки, подправки или нещо такова  Peace (dobbito2 това и за тебе, ако си от софия  Peace)

van444eto, тез квадратните платки за торта, трябва ли да се сиропират или може и да не се  newsm78
Atalanta, поредното чудо с което си се снабдила  smile3501
успях да спретна мечо пух и сие  Mr. Green останаха ми само черните елементи  Crazy _Пепи_, очите и веждите моделираш ли ги или направо рисуваш с четка  newsm78  Hug

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 19:56 от blueeye®

# 40
  • Мнения: 389
blueeye® съжалявам ,че не обърнах внимание/аз затова ходих днес да не би да почива в неделя и пак не  видях  ама и аз съм едно ку-ку #2gunfire/,бях толкова въодушивена че забравих smile3560 .Даже жената ми каза нещо от рода "да бяхте се обадили да Ви насоча."
vanushkа Аз ходих с кола и от ул."Цар  Самуил"  излизаш на ул."Три уши " точно отсреща има строеж завиваш  надясно  и няма и 20 метра е магазинчето,на една черна табела пише билки и т.н.
Жената каза,че скоро ще зарежда пак.Нямаше сухи бой/ само зелена/
Пепи мерси ,ще се постарая
А в Кауфланд в Дружба няма шоколад Кату,преди имаше....

# 41
  • Мнения: 668
Момичета - имам нужда от съвет:
1. Кой от вас пече цял блат и го реже после? Каква точно е технологията? И приложима ли е за пандишпанов блат? (не ми се бъркат 1000 блата отделно  Embarassed )
2. За муса на Танита - при липса на крема сирене може ли да се замести с обезсолена извара (фино пасирана) или да се пропусне изобщо?
И за прахообразните бои от "Три уши" - качествени ли са и как са като цени?
  bouquet Предварително благодаря.

# 42
  • Мнения: 1 965
van444eto, тез квадратните платки за торта, трябва ли да се сиропират или може и да не се  newsm78
За парфе или сладоледена торта - НЕ сиропирам. За останалите - според крема. Ако е по-сух, например със сух сладолед или сладкарска сметана - сиропирам. 2-3 суп.л. на платка. Ако крема е с квасена сметана, може и да пропуснеш. Най-долната платка винаги я сиропирам "символично", защото редя обикновенно 5-6-7 платки и за да не се смачка най-долу - пропускам или съвсем малко. Обикновенно в сиропа си слагам есенцията. По-добре се усеща после.
thedragonbg - спокойно можеш да пропуснеш крема-сиренето. Кремчето става по-леко и подходящо за тези жеги. Поне на мен така ми се струва. По 1ва точка се въздържам от отговора.

# 43
  • Мнения: 555
Страхотни са ви тортите   chef  bouquet
Аз за първи път използвах тестото с Маршмелоуз и успях, за съжаление на самата торта не й сложих достатъчно желатин  Embarassed , а я направих с кремчетата на Д-р Йоткер и бишкоти. Метнах й директно фондана и време не остана за украса - изненадаха ни едни гости -почерпихме ги и няма и след половин час тортата стана на купчинка вкусно кремче, но домашните й него си го харесаха - нямаше какво да снимам   Rolling Eyes


ето тук обясняват как да си направим сами коплект за изрязване на фигурки   Peace

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета - имам нужда от съвет:
1. Кой от вас пече цял блат и го реже после? Каква точно е технологията? И приложима ли е за пандишпанов блат? (не ми се бъркат 1000 блата отделно  Embarassed )

Напоследък избягвам да режа, а си бъркам накуп и пека отделно, Много рядко е нещо различно от пандишпан, но и него съм го рязала, но на не повече от 2 блата. Виж на 1-ва страница подробното обяснение за да не го копирам.

Общи условия

Активация на акаунт