Как се топи шоколад за глазура

  • 52 003
  • 24
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 402
Много пъти съм пробвала да разтопя блокчета шоколад,но никога не ми излиза добре.
Или е много гъст,или после не се втвърдява,или става на трохи #Crazy
Дайте ми изпробвани варианти  Praynig
След няколко дни имам рожден ден и искам да си направя торта с шоколадова глазура.

# 1
  • Мнения: 6 017
Аз разтапям шоколад в олио или масло на водна баня.  Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 3 816
Аз шоколада го разтопявам на водна баня. Peace

# 3
  • Мнения: 402
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking

# 4
  • Мнения: 6 017
Само на водна баня,излиза мн.гъст и не се разлива добре.
Ако слагате някакви продукти,моля посочете точните дози,защото както се оплаках,ако сложа допълн. масло,например,не ми се втвърдява после Thinking
Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н. Peace

# 5
  • Между два живота
  • Мнения: 132

Аз слагам една супена лъжица масло на един голям шоколад Своге, Милка и т.н.[/b] Peace

Да попитам лаишки: а за покриването на една стандартна кръгла торта (напр.), колко такива шаколада са необходими? И каква е дебелината на слоя глазура?
Благодаря предварително за ориентиращия отговор!  bouquet

# 6
  • Мнения: 4 111
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.

# 7
  • Мнения: 1 122
Разтопявам шоколада в МВ и добавям олио да стане по-редичко и изливам в/у тортата. Peace

# 8
  • някъде на юг
  • Мнения: 280
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

# 9
  • Мнения: 1 122
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

По моя начин не се начупва. Прибавяш повече олио. Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 18 679
И аз разтапям на водна баня с мляко и масло. Уви, пропорции точни не мога да дам, карам на око.

# 11
  • Мнения: 4 111
Аз слагам мляко в шоколада и на слаб огън го разтапям при непрекъснато бъркане, но директно, не на водна баня (от мързел). Млякото го слагам в началото, на око около 3-4-5 супени лъжици на 2 шоколада (с него си регулирам гъстотата, може и повече да е), непрекъснато разбърквам. На мен 2 шоколада са ми достатъчни за глазурата на една торта от стандартните кръгли блатове.
Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

Да, начупва се леко при рязане, но я пазим красива преди първия разрез Simple Smile

# 12
  • София
  • Мнения: 3 816

Да попитам само не става ли после глазурата много твърда? При рязане как е? Не се ли начупва?

За да не се начупва шоколада върху тортата при рязане, ножът с който се реже тортата, се затопля като пуснете гореща вода от чешмата и после нямате никакви проблеми с шоколадовата глазура. Peace

# 13
  • София
  • Мнения: 2 671
Слаед няколко неуспешни опита стигнах до перфектното за мен съотношение на шоколад и масло, за да не се чупи и лесно да се нанася - 1:1. Разтапям на водна баня.

# 14
  • Мнения: 22 867
На мен пък ми  хареса шоколадовата глазура с желатин. Да отбележа, че съм я правила само един път, но взе, че стана. Уцелих я!

400 гр.шоколад обикновен млечен
3 пластинки желатин /12 пластинки = 20гр/ според рецептата. Аз сложих на зрънца половин пакетче., т.е.5гр
200 мл.течна сметана 30%

Желатинът се накисва с малко вода, загрява се леко сметаната и се смесва с разтопения желатин, добавя се начупения шоколад и се бърка, докато стане еднородна смес. – това по рецептата.
Аз нагрях сметаната и шоколада, като се получи еднородната смес, охладих малко и добавих желатина, разтопен на водна баня. Покриването става много лесно – изливаш на средата и тя си се разтича по тортата. Стана много гладко покритие. При рязане не се чупеше и напукваше.

Ако има някой, който е правил такава глазура, ще се радвам да сподели.

# 15
  • Мнения: 4 434
1:1 на водна баня Peace

# 16
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Ето моя начин: 100 гр. шоколад, 20 гр. краве масло и 50 гр. течна сладкарска сметана или прясно мляко. Става тип "ганаш", но не се чупи при рязане.

# 17
  • Сливен
  • Мнения: 295
ето една глазура, която е много сполучлива, лично аз не съм я пробвала, но има страшни отзиви в един друг готварски форум, а и съм виждала произведенията залети с нея - 150 гр черен шоколад и 125 мл течна сметана се загряват на водна баня, до разтопяване на шоколада, след снемането от огъня се слага 30 гр масло със стайна температура. Дано ти да ти помогнах

# 18
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Благодаря на авторката за темата  bouquet

Аз също съм ималса доста проблеми с глазурата Embarassed, но се надявам след вашите съвети да не е така.

# 19
  • Мнения: 6 017
Да попитам лаишки: а за покриването на една стандартна кръгла торта (напр.), колко такива шаколада са необходими? И каква е дебелината на слоя глазура?
Благодаря предварително за ориентиращия отговор!  bouquet
И представа си нямам. Цяла торта не съм покривала с шоколадова глазура Peace

# 20
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Разтопявам на водна баня с мляко или с малко вода (ако искам да запазя натуралния вкус на какаото). Може да се сложи и масло, но на мен не ми харесва вкуса след това и не слагам.

# 21
  • Мнения: 6 461
Шоколада го разтапям на водна баня зависи и за какво ми трябва в някои случаи прибавям олио.

# 22
  • Мнения: 27 524
На водна баня с олио  Peace

# 23
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 357
Точно навреме попаднах на темата. За първи път ще се пробвам да правя глазура, сано не се изложа  Crazy Благодаря за идеите   bouquet

# 24
  • Мнения: 1 283
 На 100 грама шоколад - 25 гр. олио Peace

Общи условия

Активация на акаунт