Шоколадов кувертюр

  • 33 814
  • 18
  •   1
Отговори
  • пак там
  • Мнения: 2 885
Така... реших да се пробвам с любимата на мъжа ми торта Гараш, но почти във всички рецепти срещам въпросния шоколадов кувертюр или просто шоколад за глазурата. Аз, естествено, като уважавако себе си стихийно бедствие, не съм взела подобно нещо. Имам само какао на прах. Дайте някакви идеи как да си го направя в домашни условия, че да не се излагам...  Embarassed

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 14:47 от Рися

# 1
  • Мнения: 24
Да .......този шоколадов кувертюр в Силистра не съм виждала никъде....

# 2
  • Мнения: 25 761
Шоколадова глазура можеш да си направиш като разтопиш един шоколад на водна баня и прибавиш малко олио, за да не се втвърдява много, след като изстине.
При липса на шоколад, може да си направиш какаова:
6 с.л. захар
3 с.л. какао
4 с.л. вода
3 с.л. олио
Всичко това се разтопява на водна баня, оставя се леко да поизстине, докато се сгъсти и се залива сладкиша/тортата.

Последна редакция: сб, 13 фев 2010, 20:25 от Как` Сийка

# 3
  • пак там
  • Мнения: 2 885
Мерси, спасяваш ме!  Laughing

# 4
  • Мнения: 655
ако по-нататък търсиш-аз си купих от Кауфланд за 1,50 Peace

# 5
  • Мнения: 3 804
Как` Сийка -само да попитам,като се залива тортата ,трабва ли под заливката да има крем ,или това се явява вместо крем newsm78 /извинявам се за тъпия въпрос/

# 6
  • Мнения: 209
ако по-нататък търсиш-аз си купих от Кауфланд за 1,50 Peace
Колко грама е на тази цена?

# 7
  • Мнения: 655




чакай да видя.....


ами за 200 грама Peaceможе и да е скъпо,ненам,ама тука не можах да намеря никъде Peaceни Пикадили,ни Билла newsm78

# 8
  • Мнения: 25 761
Как` Сийка -само да попитам,като се залива тортата ,трабва ли под заливката да има крем ,или това се явява вместо крем newsm78 /извинявам се за тъпия въпрос/

Ами, аз съм заливала без крем. Топло е, все пак.
Част от заливката попива в блата, но ако е достатъчно гъста, не му пречи. Поне е мека и не се троши при рязане. И на гланц го докарва.  Laughing

# 9
  • Мнения: 209
чакай да видя.....


ами за 200 грама Peaceможе и да е скъпо,ненам,ама тука не можах да намеря никъде Peaceни Пикадили,ни Билла newsm78

Евтино ми се стори и затова те питах. Аз купувам от метро 2кг. за около 18 лв. Идва 1,80 за 200гр., а уж на едро  Mr. Green

И сега ако обясниш и къде в Кауфланд да го търся   bouquet

Сорииии за спама

# 10
  • Мнения: 166
Като фен на шоколада да кажа и моите впечатления:

Аз също си купувам домакински шоколад от Кауфланд, намира се при подправките за сладки (ванилия, сода и т.н.) и суровите ядки. Много е хубав, точната му цена мисля, че беше 1,65 лв.

Друго място, където продават домакински шоколад и има 3 вида е на Руски паметник, магазинчето за подправки (спирката на атобус 260 и тролеите). Там дори има 3 вида - черен, млечен и бял шоколад, с цена 1лв./100 гр. Той също е хубав.

В Пикадили и Фантастико има какаова глазура на Милмекс, 200 гр. за 1,40 лв. Тя според мен е по-ниско маслена и на вкус не ми е толкова шоколадова. Явно е подходяща само за глазура, защото ганашът, приготвен с нея не беше толкава вкусен и плътен.

# 11
# 12
  • Мнения: 655
Вещице,там при желатина,кокосовите стърготини се намира кувертюра,ама ако не го намираш,питай персонала Peaceче последния път търсих,търсих..и попитах и като видях къде го бяха захвърлили ooooh!

# 13
  • Мнения: 335
не се ползва олио а масло или маргарин, олиото не стяга
вода аз не слам, а само мало и какао и най много пудра захар за да стане по сладко, кристалната става на зърна отгоре, не става така гладка глазура
прппорцийте на око ги правя, слагам маслото и захарта, и какото докато ми стане цвета, но трябва чисто горчиво какао да ползва6, загряваш леко н акотлона, да поомекне маргарина или маслото и залива6 на тората и оставя6 да стегне в хладилника
търси масло,като се залее стяга и се получава добре
шоколадовият кувертюр е евтина замана на шоколада, може и шоколад да слагаш Simple Smile
под глазурата може и крем да има, може и да няма въпрос на вкус и торта, и ефекта които искаш да се получи

# 14
  • Мнения: 6 243

шоколадовият кувертюр е евтина замана на шоколада, може и шоколад да слагаш Simple Smile

Това не е вярно!
Ти купувала ли си белгийски кувертюр със 70% какао. Аз съм, и хич не е евтина замяна на шоколада от магазина, оня в разфасовки по 90 - 100 г. Всъщност, права си, излиза по евтино от Линдт с подобен % какао, но само от него е по-евтин  Laughing

Шоколадовият кувертюр е блок шоколад за сладкарски цели, не е някакъв измислен сурогат. Има не много качествени кувертюри, така, както има и не много качествени шоколади. Но шоколадите по магазините са си за директна консумация. А за специфичните сладкарски цели се предлагат различни продукти - кувертюр (блок), шоколадов чипс, шоколадови копчета и т.н.

Ако няма шоколадов кувертюр, което е често срещано явление в по-малките населени места, най-добре е да се ползва натурален шоколад, той е най-близо по съдържание до кувертюра.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт