Пълнени чушки

  • 14 533
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 001
Чушките ги правя:
*С кайма и ориз(на фурна или в тенджера)
*Със сирене и яйца(на фурна или в тиган с капак)
*С овесени ядки,сирене и яйца(в тиган)

# 16
  • София
  • Мнения: 136
Aз съм яла и с булгур. Правят се на принципа на тези с ориз и кайма и пак стават страхотни  Heart Eyes
С яйца и сирене не съм яла от дете. Когато правя са предимно с ориз и кайма и сос "варена застройка". И винаги на фурна.
И докато съм в темичката с чушките да си кажа, че много обичам и пържени със сос от прясно мляко   Blush

# 17
  • Мнения: 1 152
ЧУШКИ ПЪЛНЕНИ С КАЙМА

продукти за 4 порции: чушки зелени за пълнене, кайма 250 грама, домати 4-5 средно големи, шепа ориз,
                                          1 жълтък, китка магданоз.


начин на приготовление: омесваме каймата като настъргваме в нея 1 чиния обелени домати, шепа ориз, олио /1-2 супени лъжици/. Подправяме с черен пипер, сол, ситно нарязан магданоз.
Нареждаме чушките в тенджера, като ги заливаме с 1-2 обелени домата. Слагаме 1-2 супени лъжици олио, сол и топла вода колкото да се облеят чушките. След като се сварят, към соса  в тенджерата добавяме разбит жълтък с малко лимонтозу/ 1-2 щипки/ и 1 супена лъжица брашно.Накрая прибавяме ситно нарязан магданоз.
забележка: заливката с жълтъка и брашното се добавя, като се разклаща само тенджерата няколко пъти.
                    Ястието се вари на тих огън.

Една от любимите ми лятни рецепти! Добър апетит!

# 18
  • София
  • Мнения: 1 156
Чушките ги правя:
*С овесени ядки,сирене и яйца(в тиган)
би ли споделила рецептата? заинтригува ме

# 19
  • Мнения: 11 747
майка ми прави много хубави чушки с яйца и сирене, ама кой да си играе толкова...
Печени чушки, обелени. Пълнят се с натрошено сирене и яйце (само) и после се пържи в мазнина (без панировки и други, както са голи). Разкошно става, много са хубави и студени!  Peace

# 20
  • Мнения: 265
Много лесна рецепта за пълнени пиперки с извара,сирене и яйце.Натрошавам сиренето,изварата,омесвам с яйцата.Пиперките са почистени сурови и ги пълня със сместа.Нареждам в тавичка,заливам с олио и малко вода и пека.
 Правя и постни чушки с ориз-ориз,домати, моркови, лук, тиквичка,магданоз,чубрица,джоджен,черен пипер.Стават много ароматни и със малко мащерка.

# 21
Аз преди да смеся каймата с ориза, първо го сварявам в съотношение 1 към 3 и след това ги пълня. Накрая ги затапвам като отрежа семките от
дръжката и забучвам дръжчицата на долу.

# 22
  • Мнения: 147
Да си кажа и аз /пък и вчера готвих пълнени пиперки /
За плънката : кайма , ориз , малко черен пипер , щипка чубрица , 1 лъжичка червен пипер и магданоз- всичко сурово . Напълвам пиперките и потапям отвора в брашно . Домат слагам настърган отстрани в таватa , пека с фолио.Когато са почти готови заливам с разбито яйце с малко кисело мляко.

Другата ми рецепта / не е от най -здравословните , защото се пържи , но...е вкусна /

Правя смес от сирене , ситно нарязан обелен домат , малко копър и магданоз , щипка черен пипер и 2-3 скилидки чесън ситно накълцани . Напълвам суровите пиперки и пържа в тиган.  Панирам и печени чушки с или без плънка , но по-рядко.

# 23
Когато пълня чушки със сирене и яйца добавям в сместа 2-3 настъргани сурови картофа и малко олио. Пълня чушките и ги пека в намазана с олио тава и вода до половината на тавата.
Друг вариант на пълнени чушки са чушки бюрек, които правя по следния начин: изпичам и обелвам по-дебели чушки и ги пълня със смес от нарязани на дребно домати и натрошено сирене. След това ги потапям в брашно, яйца, галета и пак яйца и ги пържа.

# 24
  • Мнения: 369
Когато пълня чушки със сирене и яйца добавям в сместа 2-3 настъргани сурови картофа и малко олио. Пълня чушките и ги пека в намазана с олио тава и вода до половината на тавата.
Друг вариант на пълнени чушки са чушки бюрек, които правя по следния начин: изпичам и обелвам по-дебели чушки и ги пълня със смес от нарязани на дребно домати и натрошено сирене. След това ги потапям в брашно, яйца, галета и пак яйца и ги пържа.
Днес май ще ги опитам  bouquet

# 25
Чушки със сирене и яйца у дома ям само аз и затова не им се старая. Пълня ги сурови със сместа, нареждам ги в тава и ги пека във фурната на грил. Виж тези със кайма и сос бешамел са класика.
Но и тях приготвям бързо: Овкусявам 0.5 кг. кайма и я изпържвам.
След това пържа една ч.ч. ориз, добавям глава лук, настърган домат
подправки. Смесвам с каймата и пълня чушките. Тази смес е за около
10 по-едри чушки. Нареждам ги в тенджерата под налягане, заливам с вода /не ги покривам/ и варя 20 мин. След това ползвам бульона за соса. Сместа не излиза от чушките и стават много вкусни.

# 26
  • Мнения: 566
чушките ги пълня с ориз, без кайма, защото повече ми харесват. преди хапване ги заливам с готварската хопла и стават превъходни

# 27
  • Мнения: 3 929
Пълнени с кайма и ориз правя така: почиствам 10-12 чушки от дръжките и семената, надупчвам ги с вилица на 2-3 места. Приготвям смес от около 500 - 600 гр мляно месо, 3-4 с.л. ориз, доматен сок или обелени и нарязани на ситно домати, стържа 1 морков, глава лук, магданоз, черен и червен пипер, сол и малко олио. Напълвам чушките с тази смес, топвам отвора им в брашно и запушвам с кръгче от домат. нареждам ги в алуминиева тава, дълбока, заливам с вода, доматен сок и олио наполовина чушките, слагам фолио отгоре и пека първоначално на 200 градуса, а после намалявам на 60. Не им приготвям заливка.

Другият вид са пълнени с яйца и сирене. Първо изпичам чушките и ги обелвам. Приготвям смес от яйца, сирене или извара, сол и черен пипер и ги пълня. После ги пържа, но не ми се е случвало сместа да изтича навън. Не ги панирам винаги. Обикновено панирам, но когато са без пълнеж.

# 28
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
А с яйца и сирене само във фурната ли ги правите? Пържени стават ли- днес мисля да пробвам, но незнам да не ми се разтече сместа нещо и да стане пълен провал. Има ли някаква хватка?

# 29
  • Мнения: 5 001
Стават рабира се.Аз така най-често правя.
Смесваш си яйцето и сиренето,напълваш не съвсем догоре чушката(защото набъбва сместа) и слагаш в добре загрято олио(аз дори капаче на чушката не слагам и нищо не ми се разтича).Похлупваш тигана с капак.По някое време обръщаш да се поопържат от всички страни и готово.

Общи условия

Активация на акаунт