И замирисва на море....в Италия!

  • 35 172
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 3 425
Ето ме Овчева  Mr. Green

Та значи то всяко дете си е различно по всички параграфи Peace и трябва да се нагаждаме към тях  Crazy
Аз давах по 40гр месо(половин бурканче)!
За приготвянето на супата по леко побългарен вариант, т.е. в бульона от зеленчуците пасирах самите зеленчуци,а не слагах разните брашна!
Иначе варях картоф,морков,тиквичка,биетола,лук и после пасирах по едно от всичките(Италина беше писала,че не било много правилно,щот все пак е извлек от различни зеленчуци бульона)....прибавях веднъж месо(40гр) или сирене(рикотта,пармезан),или риба,или яйце(вече не помня кога)или пасиран ориз,или някое брашно!
До 1 година детето яде основно мляко+на определения час му се дава нещо,докато се стигне до:
сутрин мляко,към 10 плодово, после към 12-13 зеленчуково с нещо и вечер постно...между обяда и вечерята мишлето правеше 2 закуски с плодове или бисквити!
И дефакто в 10 даваш плод 3 лъжици и дохранваш с мляко или пък ако си изяде всичкия плод не и даваш мляко,на обяд пак така даваш пюре 5 лужици и после дохранваш с мляко или.....уффа голямо филосостване му удрям ахахахахахаха
Може да го правиш пюрето с АМ!
Хайде спирам,че прекалявам!

Намерих едно място дет сме философствали за захранването: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265057.80
и тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=248753.msg5852956#msg5852956
Наоколо съм  Crazy

 

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 13:14 от Kaлa

# 61
  • Мнения: 2 804
Овчева , аз започнах с бродо от морков и картоф , 1/2 бурканче бяло месо , зехтин , пармиджано и малко захар .
Но госпожицата не иска и не иска да яде .
Вчера и направих от тия вазета с вердури пасирани и бяло месо пилешко та хапна няколко лъжици .
Иначе яде много тия плодови пюрета и кисело плодово мляко за деца .

Месото , рибата ако е възможно и зеленчуците се варят на пара .
За дозите ти прави 80 грама , пък ако видиш , че не я засища мини на по-голяма доза 100 или 120 , но постепенно .

# 62
  • Мнения: 750
Ов4и ами тя Кала ти е отговорила обстойно на въпроса Peace.Само,4е аз на моето мишле му давам и на обед и ве4ер месо.Пратикаменте разделям едно буркан4е на мелин което е от 80гр и му давам на обяд по 40гр и ве4ер по 40гр.Пармезанът служи по скоро за увкосяването на супи4ката защото до една годинка сол не се използва във никакъв слу4ай.Та така най лесния на4ин е като си приготвиш бродо от зелен4уци за 2-3 дена така не ти се налага да готвиш всеки ден и го съхраняваш във буркан4ета във хладилника като предварително си ги заварила.За едно ядене си отделяш около 80гр бродо,40гр месо,една лъжи4ка зехтин,две лъжи4ки пармезан.Можеш да си добавиш допълнително по усмотрение разли4ните видове брашна:крема ди ризо,тапиока,пастина и т.н.
Също подменям винаги вида на месото.Дано да съм ти била от полза Peace

# 63
  • Мнения: 2 804
Това бродо за мен не е добре да стои в хладилника повече от 24 часа и аз лично го замразявам в бурканчета от 120мл.
Така сутрин като стана вадя едно да се размразява и готово .

# 64
  • Мнения: 5 710
Чета ви с голям интерес. Брех, не изглежда лесна работа!
А това всичкото го бъркате ли.. И пармиджано защо давате, нали не може сол, то е супер солено това сирене?
А в тези бурканчета чисто месо ли е, или смески разни ( като в БГ)

# 65
  • Мнения: 750
Това бродо за мен не е добре да стои в хладилника повече от 24 часа и аз лично го замразявам в бурканчета от 120мл.
Така сутрин като стана вадя едно да се размразява и готово .

Що какъв е проблемът ако стои във хладилника?Аз предварително съм под4ертала,4е буркан4ето се заварява PeaceОК
Ами тези готовите буркан4ета които стоят по рафтовете по суперите нали са приготвени по същият на4ин Thinking

# 66
  • Мнения: 52
Здравеите мили дами мамми  smile3525
Искам офицялно да се извиня на вси4ки 4е внесох нотка на тъга в форума,но имах нужда да споделя,и да попла4а.Благодарности на вси4ки.Даниелке много много грацие smile3525 , Ники не мога да изкажа благодарностите ми,които няма и да са достатъ4ни.  newsm51

Калке появи се мъри булка  smile3521
Ов4ева едно време синът ми като беше малък нямаше такива луксове (в бг) ,да видиш какви манджи съм бъркала и пасирала,тои плюе аз пъхам,та като се сетя то нещо подобно е било като с акото на фран4и. newsm47
Светланке а важи ли същото ако се нацапам с моито аки smile3521??

Може да си ли4и от настроението ми ама и новините около моите близки са добри.Детенце от днес е без антибиотик и температура,отворил е о4и4ки и се е опитвал да гука и да си хване кра4ето.На мама днес изследванията са много много добри,и пак по4на да ме тормози да и обещая да не пуша. smile3506
Лека и мека от мен

# 67
  • Мнения: 247
Здравейте момичета, радвам се, че кипи усилена дейност покрай мъничетата. И на мен не ми е ясно защо трябва да ядат пармеджано като е солено. Жувке, личи си, че вече си добре, което е много радостно. Не се е включвала Деси, да каже как е бебчето. При нас е пълна скука без щерката. Каква ли сметка на  на телефона съм навъртяла? ShockedПрез 2 часа си намирам повод да звъня до Бг Thinking , а тя се сърди, че не спираме да я  контролираме.  Naughty

# 68
  • Мнения: 750
Жувке за Господ невъзможни неща няма PeaceРадвам се ,4е близките ти са по добре Hug

# 69
  • Мнения: 1 100
Дами, привет Hug

Охооо, от колко време не съм ви 4ела и хоп, каква новост обсъждате : захранването Laughing Crazy

Отивам да попро4ета назад как сте, какво правите.

Джуфке, радвам се, 4е се оправя полека положението Hug Много си мислех за мъни4ето....стискам палци.

Ние сме ок, ремонтираме ап. на баба и всик4о е наопаки, но не ни пре4и Grinning

След седмица се връщаме, нямаме търпение, Ще си водим и баб4ето Simple Smile

Целувки на малки и големи, до скоро
  bouquet

# 70
  • Мнения: 2 804
Ники , ми все си мисля , че се образуват гъбички като не е в камерата , та това е повода да замразявам .
Жуфке , много се радвам на хубавите новини още по хубави да ни даваш с всяко включване .
Дюне , браво на вас за ремонта .
Светле , ми защо не си купуваш от тия карти дето са да се обаждаш от домашен до домашен интернационални излизат на далавера .
Последно си купувах една беше 300 минути 4,50 еуро .

# 71
  • Мнения: 359
Дами ,благодаря ви за отговорите.Както казва Лени не е лесна работа тази работа.Лени майка ти как е?Спомням си ,че си слагаше раничката и забележителстваше.Да ви кажа честно книга не съм чела от 1 месец и вчера влизайки в библиотеката пред погледа ми попадна "Брулени хълмове".какви асоциации съм направила,но цяла нощ сънувах този луд Хайтклиф ли беше къв  беше не знам,но така ме гони през едни развалени къщи,пропадах в едни дупки,че накрая като се събудих реших от сега натам да се отдам на братяГрим.
Синьорки,аз нещо не съм се обяснила правилно относно храненето,но моля да бъда извинена т.като мозъкът ми все още е обвит в памперси,а и вечер малката дама преди да заспи държи да чуе фалшивото ми пеене и аз вече изчерпах репертоара на Инексес и Лигабуе,но скоро ще я мина на зайченцето бяло.
Дани ти доло-горе си ме разбрала за което благодаря.Значи ФранцескаГрегори(кръстена е така на Фере и Габана,който са пък последствие от баба ви Францеска и дядо ви Георги)е захранена от 5 месец и режимът понастоящем е следният:7ч -180гр.мляко,10,30-180 плюс 2 бисквитки от тези малките на плазмон,14ч-основно ядене(което е изворът на моето притеснение и няколко неспокойни цигари),17,30 меренда и20,30 -180 млека.Дотук добре,режимът се нрави и на двете ни,но моят въпрос е следният:понякога когато ми се прииска да и наготвя пюрето от теле или пиле колко грама месо да сложа?Ето това ме терзае мене и също така колко време трябва да ври това месо.
Ники аз също за обяд редувам,месо,зеленчук,риба като добавям по 2 лъжички пастина и зеленчуците,който така и не разбрах колко време трябва да се съхраняват в хладилника.Моето педи каза 3 дни.Картофи,моркови,седано и тиквичка.Ей тази смес я поглъща с кеф.А също и олио и пармито,но това последното не винаги.нали ми откраднаха телефона,нямам номерата на моити приятелки,а да да отида до тях няма смисъл т.като са на ваканция всички.С изключение на една,но честно да ви кажа момета предпочитам никакъв съвет да не вземам от нея.Детето и е на 9 месеца ,а изглежда като 2 год.Направо ЕНОРМЕ.От къде започват краката и къде завършват аз не знам.Никакви завои по това телце,направо ми е жал за него.Така,че представете си ,че я попитам колко грама телешко да сложа,тя направо ще ми препоръча всяка седмица теле да коля.И добре угоено ще трябва да е.

# 72
  • Мнения: 359
Така казах ли ви ,че според мен и поне за сега бъдещето на моята щерка е свързано или със стриптийза или с кокошките.На тази мисъл ме навежда и подвежда факта,че много обича да стои гола и,че първите срички който произнася и то често напоследък са "ко-ко-ко-ко-ко".Така е. Кой космонавт,кой зъболекар,кой марсианец ние ко-ко-ко.-ко-ко.

# 73
  • Мнения: 2 804
Ники , това исках да обясня .
Conservare per molto tempo il bodo in frigorifero non solo è un errore ma anche n rischio . Le verdure , durante la cottura , disperdono nel brodo , oltre a  vitamine e sali minerali , anche nitrati , sostanze che esposte all'aria si trasformano in nitrati, che possono  creare problemi all'organismo. Ecco allora che più passano i giorni più aumenta il rischio di avere la presenza di nitriti nel brodo vegetale .Per questomotivo , si raccomanda di consumare in giornata il brodo o , al massimo di conservarlo in frigorifero per non più di 24 ore . Se ciò non è possibile , meglio ricorrere alle verdure omogenizzate in vasetto: anno un bassisimo contenuto di nitrati e diventano u ottimo brodo vegetale con la semplice diluizione in acqua.

Мисля , че около 20 - 25 минути са достатъчни за риба , но за месо не зная колко е необходимо като време за приготвяне на пара .
Май ще е около 40 - 45 минути  newsm78 или е много !
Кала , дай съвет ти !!!
Ти ако не се бъркам готвеше на пара за Марко .

# 74
  • Мнения: 750
Ники , това исках да обясня .
Conservare per molto tempo il bodo in frigorifero non solo è un errore ma anche n rischio . Le verdure , durante la cottura , disperdono nel brodo , oltre a  vitamine e sali minerali , anche nitrati , sostanze che esposte all'aria si trasformano in nitrati, che possono  creare problemi all'organismo. Ecco allora che più passano i giorni più aumenta il rischio di avere la presenza di nitriti nel brodo vegetale .Per questomotivo , si raccomanda di consumare in giornata il brodo o , al massimo di conservarlo in frigorifero per non più di 24 ore . Se ciò non è possibile , meglio ricorrere alle verdure omogenizzate in vasetto: anno un bassisimo contenuto di nitrati e diventano u ottimo brodo vegetale con la semplice diluizione in acqua.

Мисля , че около 20 - 25 минути са достатъчни за риба , но за месо не зная колко е необходимо като време за приготвяне на пара .
Май ще е около 40 - 45 минути  newsm78 или е много !
Кала , дай съвет ти !!!
Ти ако не се бъркам готвеше на пара за Марко .
Абе то това е ясно,4е не хвърляш тенджерата в хладилника Naughty.Пак ти повтарям,4е буркан4етата трябва да са заварени Peace,ама явно ти не си про4ела.

Общи условия

Активация на акаунт