Алергична реакция след млечна оризова каша

  • 7 881
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 175
При нас имаше 2 пъпчици на крачето, но май не са свързани с кашата.
Аз давах 3 дни каша , после 3 дни картоф
Занапред мисля и аз да приготвям кашите вкъщи, но все още изучавам технологията.
Някой може ли да обясни какъв е смисъла от предварителното изпичане / изсушаване / на продукта и след това меленето му.
Мисля си че  с по-малко обработка остават повече вещества в орица, елдата...
Планирам занапред само да варя и пасирам.

Може ли да споделите кои марки каши имат безмлечна и без захар каша.
Видях че МИлупа имат 2 такива каши-оризова и една с 8 зърна.
Мисля че и Хип имат оризова и от елда.
Знаете ли за други?

# 16
  • Мнения: 984
Това, което от личен опит мога да предложа е да смените готовите каши с домашни такива.
Както Косе Босе казва по-напред, белият ориз е по-подходящ, когато детето е склонно да прави алергични реакции. Има в по-големите магазини ориз без глутен.
Ако искате да дадете млечна каша с ориз - кърмата или адаптето, което детето понася добре са идеални. Винаги се прави почивка 2-3 дни, ако забележите, че по кожата има петънца или акото е променено.
Успех!

# 17
  • Мнения: 175
Е , как ориз без глутен, нали той по принципт си е без глутен, и само някакава там обогатена вариация е с глутен!!!

# 18
  • Мнения: 1 449
Някой може ли да обясни какъв е смисъла от предварителното изпичане / изсушаване / на продукта и след това меленето му.
Мисля си че  с по-малко обработка остават повече вещества в орица, елдата...

Зърната се сушат на фурна (не се пекат) с цел:
- Да се приготви каша от брашно с гладка консистенция: тя е щадяща за нежното храносмилане и лесна за преглъщане.
- Да се запази хранителната ценност на смлените зърна: те съдържат мазнини, особено пълнозърнестите, които бързо се окисляват.
- Да се съкрати времето за приготвяне: в началото са нужни малки дози, а за варене на каша от брашно са необходими 10 мин.

--> Кашата е препоръчителна за възраст 6-7 м. След това - пасирани или намачкани зърна.
--> Важно е сушенето да бъде на температура не повече от 80-90 градуса – зърната запазват био активност.

Термичната обработка не е най-големия враг на витамините и особено на минералите и микроелементите:
- Много витамини се губят в резултат на окислението – неправилно съхранение на продуктите, рязане на ситно и т.н.
- Минералите, заради които кафявият ориз е ценен в детското хранене и не само, не се влияят толкова от термичната обработка.
- За пълнозърнестите храни е важен процеса на предварително накисване преди варенето, като целта е по-добро усвояване на желязото и другите минерали.

# 19
  • Мнения: 175

Благодаря за изчерпателния отговор! Grinning

# 20
  • Мнения: 585
Скоро ставаме на 11 месеца , захранихме се много късно защото не понасяхме почти нищо различно от кърма , готови неща давам едва от седмица и то много предпазливо , досега само домашни , защото на готовите реагирахме с разстройство със слуз и болки в коремчето , на домашните бяхме ок .

Общи условия

Активация на акаунт