Ларедутска машина за хляб !!!

  • 29 137
  • 314
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Много добре изглежда твоя козунак и няма такава дебела кора като моя.
Все още недоумявам защо моя така изгоря, да не би машината нещо да ми се е прецакала, нали на основната програма го пече?

# 256
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Да, на основната. Може да е от брашното, знам ли?! newsm78 Ти това на "Техра" ли ползва (козуначената смес)?

# 257
  • Мнения: 157
И аз пробвах рецептата за козунак на chockolina.Намалих малко брашното,но се надигна доста и за малко да излезе от машината, но мисля че се получи добре.Следващият  път ще намаля малко и количеството на маята(може би 2/3 пак.).

# 258
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
На Техра сместа ползвах, да.
Обаче сега се сещам, че добавих и 2 суп.л захар, че обичам да ми е по-сладичко, дали пък от нея не се получи този гаф?
bambimama, твоя козунак изгоря ли?  Grinning
Идеалната пропорция в тази рецепта е 2 и 1/2 мерителни чашки не повече от сместа.

# 259
  • Мнения: 161
Писах го и по-горе по страниците...Като пека хляба ми се налага да го вадя по-рано, че заприличва на негърче. Компетентно мнние по въпроса не мога да дам, освен да е заложено в машината да е повечко печенето с презумцията , че за да стигне трябва да остане  Laughing т.е.по-добре повече отколкото по-малко Grinning

# 260
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Има логика в твърдението ти.  Laughing
Обаче козунака ако го извадя по-рано ще си е пак суров от вътре, да не говорим, че така и не се научих да засичам кога съм пуснала машината и до края на процеса печене все остава +/-1ч.

# 261
  • Мнения: 161
Миии единственото което мога да те посъветвам е да си бъркаш отделно и да печеш отделно . Имах същият проблем с фъч-а, вътре суров отвън дебела кора и понеже си е тъмничък и не му личи колко е почернял  Laughing , та просто един ден реших , че щом фъч-а е със сода /бакпулвер/, не му трябва програмата BASIQUE, че няма какво толкова да му се надува и реших, ще го пусна на PATE /за тези с истритите копчета  Grinning - третата програма/ и после един път и половина на  COISSON /4-тата програма/. И стана ! Дали нещо в тестото или в програмата...следващият опит ще покаже.

# 262
  • Мнения: 3 640
Обмислям варианта за коледен щолен в машината...  Grinning

# 263
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
После сподели с другарчетата и рецептата ако искаш.  Grinning
Аз правих тесто за пица с готовата смес за селски хляб, мъжа ми остана очарован, аз бях потресена, явно е въпрос на вкус, на който му се експериментира да опита.

# 264
  • Мнения: 3 640
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!
Много щастие и здраве! Много любов и усмивки! Късмет и успехи във всичко! Много нови идеи, не само в кухнята, и много реализирани планове през новата година!

# 265
  • Мнения: 1 111
Sun весели празници и на теб  bouquet
Пробва ли коледния щолен,че ми е интересно какво представлява newsm78

# 266
  • Мнения: 161
Честита Коледа!
Содена питка - стана, ама може с кората пирони да се забиват, иначе вътре докато беше топла се ядваше  Laughing
Козунак - върховен!
Имам чувството обаче, че процесът "печене" е по-кратък като време на програмата само за печене, отколкото на BASIQUE печенето, налага ми се да пека по един път и половина да речем..., докато на основната спирам печенето преди звуковият сигнал за да избегна негърчета.  newsm78 При вас как е?

# 267
  • Мнения: 3 640
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!  Hug Heart Eyes

Щоленът няма да се получи - сушените плодове падат на дъното, а не са из цялото тесто, както би трябвало да бъде. Но и обикновен козунак става, а щолена ще си го купуваме готов.  Grinning

# 268
  • Мнения: 3 640
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Да е много здрава, щастилва и успешна за всички!

# 269
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
ЧНГ на всички, здраве и късмет ви пожелавам!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт