Пълнен картоф

  • 17 727
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 3 036
Момичета,
Тази година хит на морето е картоф, печен и пълнен с някакъв вид салата.
Въпроса ми е как се прави ,как се приготвя,че ми изглеждаше много вкусно а и ще бъде ефектно предястие за гости.

# 1
  • Мнения: 404
във фурната,омотан във филио.после го пълниш с каквото си по искаш

# 2
  • Мнения: 3 036
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.

# 3
  • Мнения: 5 001
Деска,измиваш с четка картофите(по-едри),без да ги белиш,завиваш във фолио и печеш.Приготвяш си там каквото ще слагаш като пълнеж(вариациите са много).Когато са готови картофите махаш фолиото,цепваш картофа отгоре и си правиш дупка за плънката.Издълбаното го смесваш или с плънката или със соса с който може да се залее всеки картоф при сервиране...

# 4
  • Мнения: 3 036
Аз ги гледах че ги правят като лодчица и пълнят с руска салата или друга.
Мастерче,
а какъв сос е подходящ за него?

# 5
  • Мнения: 5 001
Ааа,щом е като лодчица,значи просто разполовяваш картофа и после си издълбаваш място за плънката....

Сосове много...Зависи каква ти е плънката:
*Кисело мляко,сол,чесън,копър,майонеза
*готварска сметана,черен пипер,сол,кашкавал или топено сирене(да се разтопи)
*олио(зехтин),оцет(лимонов сок),зелен лук(на ситно),черен пипер,червен пипер
*заквасена сметана(само)
*майонеза,горчица,кисели краставички(наситно),лимонов сок....и т.н. и т.н.

Можеш да импровизираш до безкрай.Зависи дали картофа ти е печен с плънката или слагаш студена плънка....

# 6
  • Мнения: 6 713
Деси, виж тука - предложението на Блонди е доста интересно Peacehttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=202326.0

# 7
  • Мнения: 3 036
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.

# 8
  • Мнения: 404
Благодаря ти.
Но предполагам ,че част от него се дълбае.
И после се пасира и се обърква с пълнежа.
може и да не ги дълбаеш.аз например просто ги отварям и си слагам плънката отгоре в/у тях.много добре си пасват с млечна салата отгоре,ако не ти се занимава да правиш нещо специална за плънка.

# 9
  • Мнения: 1 021
А колко време приблизително се пекат?

# 10
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Деска, ако са ти останали от снощи - да ти идвам на гости!  Hug

# 11
  • Мнения: 1 925
Ние редовно си правим картоф във фолио, но не ги варим , направо суровият картоф го увивам във фолио и пека около 40 мин.- 1 час, в зависимост от големината на картофите. Първоначално си правехме с много големи, но отвътре имаше участъци, които оставаха сурови, а най-горният пласт почти разкашкан - та средните стават най-добре. Като стане картофа, най-често, не ги дълбаем, правя разрези, слагам малко масълце, отгоре топено сиренце или обикновено сиренце с чубрица и става разкошно  Peace

# 12
  • Мнения: 4 435
А на мен ми харесва не да ги пълня само със сосове,ама примерно царевица,кашкавалче,и всякакви такива неща.

# 13
  • София
  • Мнения: 604
аз се каня да ги направя със следният пълнеж:
задушени гъбки и грах, и отгоре топено сирене и най-отгоре кашкавал Heart Eyes

# 14
  • Мнения: 5 001
Аз ще правя с морски дарове и поляти със сосче( зехтин+лимонов сок+копър+1 скилидка пресован чесън)

# 15
  • Мнения: 3 036
Направих ги.
Беше много вкусно.
Избрах средно големи картофи,малко ги сварих и после печенето беше по малко по времетраене.
Направих ги по рецептата на Блонди.
После съвсем леко ги издълбах и сложих в едните млечна салата, а в другите руска.
Съвсем леко ги полях със сметана.
Следващия път ще пробвам и с гъби.
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Деска, ако са ти останали от снощи - да ти идвам на гости!  Hug
става идвай.Изядохме ги ,но ще направя за теб.
От мен картофите ,от теб бирата.

# 16
  • Мнения: 3 782
За тази вечер имаме вечеря, запачени картофи със салам, но за утре ще направя пълнени картофки. Heart Eyes
Деси, нямаш ли снимки.

# 17
  • Мнения: 3 036
Аничка,
Всяко друго нещо мога да снимам с апарата,но не и яденета,
да не повредя сакън фотоапарата.
Затова и вкусотии не снимам.
Но картофите си заслужават труда,много са вкусни.
Още от едно време обожавах на баба картофите,
тя ги слагаше в жарава и бяха страхотни.
Затова и тези ми харесват.

# 18
  • Мнения: 3 782
Е няма какво толкова да се повреди,но нищо де. Wink
Аз също страшно харесвам картофите,които баба мяташе на жаравата.

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
.....................
Да точно такова нещо имах предвид.
Благодаря!   bouquet
Но не знаех че трябва и предварително да се свари.
Довечера ще си ги направя.
Деска, ако са ти останали от снощи - да ти идвам на гости!  Hug
става идвай.Изядохме ги ,но ще направя за теб.
От мен картофите ,от теб бирата.
Става!  Peace

# 20
  • Мнения: 6 017
Виждала съм и имам рецепта за пълнени картофи с яйца и сирене, но не се сещам точно как беше. Трябва да я намеря и запиша, ако те интересува все още Деси. Става като предястие примерно. Звучи ми много вкусно. Аз бях се навила да пробвам миналата седмица, но имах доста ангажименти.

# 21
  • Мнения: 3 036
Давай рецептата насам!
Всяко нещо с картоф го харесвам.
Но да не е нещо като огретен?

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 66
         Пълнените картофи, които правя са пълна импровизация. Избирам 2-3 едри картофа, обелвам ги и срязвам на половинки. Поставям ги в огнеупорен съд с малко вода и задушавам в микровълновата фурна за около 5-6 минути на 850W. След като поизстинат ги издълбавам с ножче внимателно(получава се тънка коричка и с лъжица трудно става). За плънката разбивам две яйца, настъргвам сирене, малко кашкавал, малко топено сиренце, черен пипер и копър. На всеки картоф задължително слагам парченце масло. Обикновено пека в тефлонова тава на 200-220 градуса. Картофите стават много вкусни и бързо се приготвят.

# 23
  • Мнения: 6 017
Деси заповядай  Hug
Няколко едри картофа се сваряват и се разрязват на две.След това се издълбават внимателно и се пълнят с разбити яйца(1-2 броя), натрошено сирене и издълбаното от тях. Редят се в намаслена тавичка и се запичат в умерена фурна. Приятен апетит!

# 24
  • Мнения: 1 176
Деси заповядай  Hug
Няколко едри картофа се сваряват и се разрязват на две.След това се издълбават внимателно и се пълнят с разбити яйца(1-2 броя), натрошено сирене и издълбаното от тях. Редят се в намаслена тавичка и се запичат в умерена фурна. Приятен апетит!

Правя ги по същия начин. Добавям мъничко черен пипер и според настроението или чубрица, или босилек, или пък магданоз. Отгоре слагам парченце масло. При сервиране ги заливам със сос бешамел, в който прибавям настърган кашкавал. Кашкавалът в соса придава неповторим вкус. Heart Eyes Много ефектно става, когато се правят като гарнитура, но за целта се ползват дребни картофи, примерно 2-3 на порция. Пипкаво е, но е приятна изненада, особено за гости.

# 25
  • Мнения: 5 001
Картофите се полууваряват с обелките.Разрязват се на две,издълбава се малко място.
Пълнят се с нарязани на ситно шунка,гъби,топено сирене и издълбаното от картофите.Слагат се в намазнена тавичка,запичат се,малко преди да се извадят се поръсват с кашкавал.
При поснасяне се заливат с бешамелен или сметанов сос.

Общи условия

Активация на акаунт