време е за зимнина

  • 77 525
  • 204
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
  • Мнения: 358
Здравейте, не мернах никъде в темичката за стерилизирани краставички. трета година не мога да ги уцеля- или пресолявам ,или ми омекват и не ги харесват домашните. Нека сподели някой ,изпитана рецепта. Помня миналата година ги варих само 3 минути и станаха хрупкави, но пък солта бешее........ ooooh!


Ето темата  Peace Много съм доволна от резултата , прежалих  Mr. Greenсе тази година и не съжалявам .

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=314135.0


Благодаря  bouquet,ще пробвам още утре,солта и оцетът ме притесняваха Peace

# 136
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
нА ЕДИН КОМПОТЕН БУРКАН АЗ СЛАГАМ 1С.Л СОЛ, 1 Ч.Л. ЗАХАР, 4 С.Л. ОТЦЕТ /до резката на буркана на дъното/,стръкче копър и кромид лук на лунички.Варя 5 минути и обръщам.Пробвайте дали е качествена солта, защото понякога с 1 лъжица са малко безсолни , друг път са си добре.Отдадохме го на това, че солта невинаги е истинска и качествена  Peace

# 137
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
Здравейте! Не искам да отварям нова тема, за това реших да питам тук- Някой знае ли изпитана и хубава рецепта за камби с мед, въобще нещо с камби. Имам в наличност 5кг. и се чудя как да ги приготвя newsm78  Благодаря предварително   bouquet

# 138
  • София
  • Мнения: 10 858
имам чудесна рецепта за поправка за манджи ,супи,въобще за всичко готвено.Ние я наричаме вегета(като сухата дето се продава)
2кг. домати
2кг. моркови
2кг. кромид
2кг. чушки(благи-червени и зелени)
1кг. сол
1-2 връзки магданоз
вси4ко се мели на едро с машинка за месо(може и да се нареже н ситно),обърква се със солта,слага се нарязания магднаноз,слага се в буркани и готово.Не се изварява.
 На ядене се слага по 1-2 супени лъжици и не се слага сол в яденето,да не се пресоли
Много е удобно,все едно си сложил пресни зеленчуци .Ползвам го целогодишно,че ме мързи да режа,а и все нямам време Embarassed

Аз реших да направя това.
Колко буркана се получават горе - долу от тази доза?

# 139
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
и аз съм решила да правя тази рецепта

# 140
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
за любителите на лютото:

рецепта за лютиво кисело зеле  Crazy
опитах го в събота. едно мога да кажа - жестоко Twisted Evil

кимчи

# 141
  • Мнения: 580
Звучи много хубаво това Кимчи... Ще вземе да се престраша

# 142
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Звучи много хубаво това Кимчи... Ще вземе да се престраша

ами то кимчито на вкус не се различава много от салата от кисело зеле с червен пипер  Wink Wink
обаче е люто  Twisted Evil

лесно се пристрастяваш към него...
аз утре ще го правя  Peace

# 143
  • Мнения: 52
вивиан -аз съм писала 7-8 буркана от компот
дано да ти хареса newsm10

# 144
  • София
  • Мнения: 718
Аз пък съм решила само печени мариновани чушки да направя. Това най-се котита вкъщи. Ако някой зне рецепта по възможност без стерилизиране ще съм много благодарна.  Hug

# 145
  • Мнения: 165
Зравейте, малко късно се включвам и аз.
Правих туршии  Laughing

За ен мастър :
Не се слага сол, защото има сол в марината и ако сложиш сол и в камбите
ще стане пресолено. Аспирина не го вариш, а го слагаш стрит в буркана.
Аз лично, като купя аспирина както е в блистера го удрям с дървен чук (тоя за пържоли)
и после директно го изсипвам от блистера начукан.

Тая рецепта ще я правя утре. И ще споделя подробно.
Тази рецепта е на свекито. Но е супер.


# 146
  • Мнения: 577
Аз пък съм решила само печени мариновани чушки да направя. Това най-се котита вкъщи. Ако някой зне рецепта по възможност без стерилизиране ще съм много благодарна.  Hug
Във фризера имаш ли място?Там ги  слагам аз.За по-сигурно в 2бр.пликчета/изчистени,обелени/готови за консумация.И малко място заемат.

# 147
  • София
  • Мнения: 718
Аз пък съм решила само печени мариновани чушки да направя. Това най-се котита вкъщи. Ако някой зне рецепта по възможност без стерилизиране ще съм много благодарна.  Hug
Във фризера имаш ли място?Там ги  слагам аз.За по-сигурно в 2бр.пликчета/изчистени,обелени/готови за консумация.И малко място заемат.

Аз пък ги минавам в робота и стават дребно нарязани като за готвене. Исках рецепта за тези които са в буркан.

# 148
  • Мнения: 1 572
Някой вече беше питал, но не видях отговор, та затова отново.
Има ли вариант да затворя доматено пюре/ сок без стерилизиране?

# 149
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Някой вече беше питал, но не видях отговор, та затова отново.
Има ли вариант да затворя доматено пюре/ сок без стерилизиране?

да, има.
поне аз знам за сок...

сокът си го правиш  както си знаеш...
врелият сок пълниш в добре загрети бутилки/бурканчета (затоплят се във фурната, важно е да са напълно сухи, както и капачките), затварят се и се обръщат.

при нас трае цяла зима, слагахме го в бирени бутилки, тип бомбички  Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт