Kажете някакъв лесен крем?

  • 36 156
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 475
нишесте, има го в хиляди разновидности  Grinning

# 16
  • Мнения: 11 607
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......

# 17
  • Мнения: 5 001
А как се прави домашен крем? Знам,че имаше такава торта и моя мъж много я харесва, но аз по принцип торти не правя, ако изключа нишесте и бисквити......
Яйчен ли?
Аз го правя наопаки на всички правила  Laughing Laughing Laughing
В студено прясно мляко слагам захар(ако е малко в процеса на варене добавям),1-2 яйца и 2-3 с.л. брашно.Разбърквам го с телта и тогава слагам на котлона.Бъркам непрекъснато.Като започне да се загрява си се сгъстява и никога не става на бучки.Към края добавям 2-3 ванилии...

# 18
  • Мнения: 7 418



Ако е за торта- заквасена сметана и течен шоколад 50/50  Crazy Crazy Crazy
    Подкрепям този с 2 ръце! Peace Peace
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   

# 19
  • Сливен
  • Мнения: 894
[....
   
    Още един лесен за торти:заквасена сметана+ захар
    Още един:варено кондензирано мляко със или без 200 г краве масло.Става и със, и без,зависи от вкуса и нуждите ти. Wink
   
как варено кондензирано мляко Rolling Eyes

# 20
  • Мнения: 7 418
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile

Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty

# 22
  • Мнения: 7 418


Само да кажа за млякото, че консервата е затворена и трябва да е много добре покрита с вода. Да се следи да не изври  Naughty
   Да,правилно!Аз го варя на тих огън,доливам водичка,ако се налага.
   Много е лесно и вкусно! Simple Smile

# 23
  • Сливен
  • Мнения: 894
  Варено кондензирано мляко(говоря за подсладените)......Вариш го заедно с кутия около 2-3 часа.Получава се един млечно-карамелен крем,ще си оближеш пръстите! Party Party Party
  Имаше една много хубава рецепта "Пай Банофи",в която се използваше варено кодензирано мляко. Simple Smile
мерси за идеята,ще се пробва задължително  bouquet

# 24
  • Мнения: 265
Estell     bouquet Страхотен е

# 25
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.

# 26
  • Мнения: 2 803
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.

# 27
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Ние много обичаме ето този крем.

1.5 литра прясно мляко
2 чаени чаши захар
2 яйца
5 супени лъжици брашно /с вода разбъркано и минато през сито или цедка /
Всичко това се разбърква и се слага на умерен котлон .Аз го правя на газов на най-ниска степен.Бърка се постояно , за да не загори на дъното.Вдига се една идея по рядък от желаната гъстота, защото след охлаждане се сгъстява.

Аз го използвам за крем и за бисквитена торта и торта Шах, както и за кремчета в чашки с плодове , сухи пасти и бисквити.
Бисквитената торта я правя с бели бисквити Закуска и затова малко преди да вдигна от огъня слагам какао разбъркано с няколко капки вода, за да не става на топченца.
Аз същия го правя често, само че карамелизирам захарта.

Добра идея  Peace, ще пробвам и аз

Общи условия

Активация на акаунт