Кога сервирате баницата?

  • 4 153
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 376
И ние хапваме баница по всяко време, но не се бях сетила, че може да е и предястие  newsm78 може и да пробвам  Peace

# 31
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
За гости се е случвало и като предястие да я поднеса.

аз пак да си повторя въпроса:

какво се сервира за основно след предястие баница  newsm78

# 32
  • Мнения: 495
Боб яхния и за мляко с ориз...за мен е идеалната комбинация, само че доста тежка.

# 33
  • Мнения: 774
За гости се е случвало и като предястие да я поднеса.

аз пак да си повторя въпроса:

какво се сервира за основно след предястие баница  newsm78

Ами, каквото поискаш можеш да сервираш. Никога не съм сервирала някакви огромни количества, с които да се нахраниш.

Сервирала съм баница за предястие главно в чужбина, когато са ми идвали или приятели българи, или чужденци на гости. Тогава менюто винаги е било изцяло българско, а баницата и шопската салата - задължителна част от него. А също и на детско парти, като част от шведска маса. Изяждала се е винаги за отрицателно време.

Представи си, че баницата е вместо хляб примерно.

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Представи си, че баницата е вместо хляб примерно.

това ми е проблемът де....

за мен предястието е леко и събужда апетита.
аз като хапна едно парче баница и после не мога да ям нищо друго, защото стомахът ми е вече запушен  Rolling Eyes

ако сервирам после месо със зеленчуци, то съвсем ще се издуя.
затова питам... чудя се просто.

иначе за шведска маса ми е ясно Peace

# 35
  • Мнения: 774
asyalein, аз каня гости винаги за обяд, около 1 часа. Започваме бааавно със салатка , предястие и аперетив. И после всичко, както си му е редът. Десертът е около 5. Гостите си отиват късно - към 6-7. Едва ли някой вечеря след това. Т. е. има дълго време за храносмилане.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 03:35 от yagodka

# 36
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

при такова гости аз бих била врабчето - ще клъвна тук -там и това е  hahaha
аз не само, че няма да вечерям, но и на следващия ден няма да ям  hahaha

# 37
  • Мнения: 6 017
За закуска и предястие.  Peace

# 38
  • Варна
  • Мнения: 5 538
И моят мъж е голям фен на баницата. У дома винаги трябва да има. Правя я и каквото не изядем веднага го слагам в една кутия в хладилника и на който му се яде, ходи, взема, топли и яде. Като свърши и веднага ми купува листи да направя отново.
 А за баницата за предястие, защо не нарежеш листите на парчета и не ги завиеш на малки банички. Малко играчка е, но ако е за някакъв повод си струва труда.

# 39
  • Мнения: 4 434
И за закуска , и за вечеря , и за предястие !  Peace
И аз така правя

# 40
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 390
Рядко правя баница. Обикновено я хапваме като самостоятелно ядене, независимо дали за закуска, обяд или вечеря.
А относно баницата със захар- баба ми така я прави постоянно.

# 41
  • София
  • Мнения: 2 062
По нашия край пък се поднася след основното ядене - за мезе и за допиване  Joy
Понякога я заливат с лимонада, вместо да и ръсят захар - така е съвсееем леко подсладена и не се "бият" вкусовете на захар и сирене.

# 42
  • Мнения: 2 908
Подкрепям казаното за Габровският край-от малка баба ми така прави баницата-за предястие на парчета,но не със салататите,а малко след тях я слага,и преди ястието.И аз свикнах така.Може и за закуска,за вечеря...

# 43
  • Мнения: 2 172
Рядко правя баница,защото ядем аз и мъжът ми веднъж и после той не иска.Прибирам останалото в чиния с похлупак и познайте кой я дояжда така за междудругото  Embarassed Колкото пъти мина покрая чинията с похлупак,толкова пъти я вдигам   Tired Същото става с пицата,мекиците,кекса,бухтите,палачинките,сладките и всичко тестяно.Понеже съм абсолютно заклет фен на тестените изделия никога не остават и все съм 256 кила  #2gunfire

Конкретно по темата,баница правя за вечеря,защото мъжът ми закусва задължително и само вафли мура с фъстък  Crazy Иначе докато живеех при нашите (преди да се омъжа) баница правихме за закуска с айрянче.Две тави-едната обикновена с яйца и сирене,а другата със зелено-спанак,лапад или коприва,сирене и яйца.Или вити или наложени,няма значение.Въпросът е ,че бяха мнооогоооо и вскеи ядеше колкото иска,тоест аз най-много  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт