въпросче за боб

  • 5 011
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 408
Много хубава идея момичета и сега ще накисна боба за утре да го почвам. Но, като нямам глинен съд.... newsm78
дали мога да пробвам в йена/дълбока е/

не съм пробвалаа ,но съм сигорна ,че не е същия вкуса.ако пробваш пиши как е станал,може пък да е по-вкусно Simple Smile

# 31
  • София
  • Мнения: 1 312
 PeaceЩе пиша,дано стане!

# 32
  • Мнения: 2 018
Зарад' тебе тая нощ шА го направя аз тоя боб в грънеца....

Гложди ме любопитство.  Laughing

# 33
  • Мнения: 5 001
Зарад' тебе тая нощ шА го направя аз тоя боб в грънеца....

Гложди ме любопитство.  Laughing
Веднагически го задоволявам  Joy Joy Joy
 Hug Hug Hug Hug

Бобеца стана ВЪР-ХО-ВЕН....
Накиснах го за цял ден(за да не е много "музикален" после  hahaha hahaha hahaha)
Вечерта му изцедих водата,измих го и го сложих в гювеча.Добавих 1 глава лук,1 чушка-суха,1 парче корен-целина,1 морков,олио,джоджен и 3-4 щипки чубрица,червен пипер.Налях му вода(2-3 пръста над боба) и го бутнах в студена фурна.Включих на най-силната степен отгоре и отдолу,за да заври.После го намалих на 1 отгоре и отдолу.
И......си легнах  Laughing Laughing Laughing Laughing
 Whistling Whistling Whistling Whistling
Не съм ставала да го проверявам  Joy Joy Joy,защото на 1 е много слабичко и знаех,че няма да има гаф.Обаче ме събуди миризмата сутринта...По-точно уханието на невероятно вкусен боб...
После когато решихме,че ще сядаме на масата извадих една домашна царска туршийка,която се върза с бобчето прекрасно,замесих набързо една содена питка(топличка много върви).И.....настана голямото освинване  Joy Joy Joy Joy Joy
Сипахме си и допълнително....И то не защото още сме гладни,а защото беше вкусно.Абе,чревоугодници..... Crazy Crazy Crazy Crazy

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 09:05 от TheNMaster

# 34
  • Мнения: 2 018
Зарад' тебе тая нощ шА го направя аз тоя боб в грънеца....

Гложди ме любопитство.  Laughing
Веднагически го задоволявам  Joy Joy Joy
 Hug Hug Hug Hug

Бобеца стана ВЪР-ХО-ВЕН....
Накиснах го за цял ден(за да не е много "музикален" после  hahaha hahaha hahaha)
Вечерта му изцедих водата,измих го и го сложих в гювеча.Добавих 1 глава лук,1 чушка-суха,1 парче корен-целина,1 морков,олио,джоджен и 3-4 щипки чубрица,червен пипер.Налях му вода(2-3 пръста над боба) и го бутнах в студена фурна.Включих на най-силната степен отгоре и отдолу,за да заври.После го намалих на 1 отгоре и отдолу.
И......си легнах  Laughing Laughing Laughing Laughing
 Whistling Whistling Whistling Whistling
Не съм ставала да го проверявам  Joy Joy Joy,защото на 1 е много слабичко и знаех,че няма да има гаф.Обаче ме събуди миризмата сутринта...По-точно уханието на невероятно вкусен боб...
После когато решихме,че ще сядаме на масата извадих една домашна царска туршийка,която се върза с бобчето прекрасно,замесих набързо една содена питка(топличка много върви).И.....настана голямото освинване  Joy Joy Joy Joy Joy
Сипахме си и допълнително....И то не защото още сме гладни,а защото беше вкусно.Абе,чревоугодници..... Crazy Crazy Crazy Crazy

Прочетох ти поста на мъжо Crazy, току що.  Joy
Познай какво иска да му наготвя утре?  Mr. Green

# 35
  • Мнения: 5 001

Прочетох ти поста на мъжо Crazy, току що.  Joy
Познай какво иска да му наготвя утре?  Mr. Green
  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Айде честито!  Joy Joy Joy Joy
Ама си заслужава поне  Grinning


П.П. И аз съм варненка,но по стечение на обстоятелствата живея в София

# 36
  • Мнения: 2 018
П.П. И аз съм варненка,но по стечение на обстоятелствата живея в София

Знам, знам.  Heart Eyes Ти ми помогна за струните за китара.  bouquet

# 37
  • Мнения: 27 524
Е, Мастер, след тия обяснения то кой няма да поиска да го направи тоя боб  Joy  Hug
Сега ще накисна и аз за утре  Laughing

# 38
  • Мнения: 5 001
Е, Мастер, след тия обяснения то кой няма да поиска да го направи тоя боб  Joy  Hug
Сега ще накисна и аз за утре  Laughing
Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Хи-хи-хи...то май е заразно това готвене с бобчето....Ама ти ме подсети за него  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Приятно готвене!   chef

# 39
  • Мнения: 592
Честито на всички печеливши с тази рецепта  Peace Аз също съм правила на котлона боб в гърне - на слаб котлон, много време отнема, но става.

# 40
  • Мнения: 408
Като ви чета и на мен ми се дояде,въпреки че преди  4 дни готвих бобец Mr. Green,ама ще се въздържа че ако пак сготвя боб мъжо ще ме изгони вече, Mr. Green,не че не  го обича,ами много яде,а уж на някаква диета......

# 41
  • Мнения: 1 906
Много хубава идея момичета и сега ще накисна боба за утре да го почвам. Но, като нямам глинен съд.... newsm78
дали мога да пробвам в йена/дълбока е/

Стана ли боба в йенска тенджерка  Laughing

# 42
  • София
  • Мнения: 1 312
Да забравих да се отчета,но самия боб не ми хареса един многоооо ситен и не беше вкусен,ще пробвам  следващия път с друг вид.
 Но, през цялото време,ме беше страх да не изври водата,да не се пукне йената и почти не спах/не си е работа,като го мислиш толкова/.

# 43
  • Мнения: 1 931
Много интересно и вкусно звучи този боб на фурна. Ако се реша да го правя означава да се реша просто да не спа. Страх ме е да си оставя фурната цяла нощ. Вярно че е на другата тераса и до нас нищо няма да стигне нито като мирис ни нищо, ама пусти страх.

# 44
  • Мнения: 408
Много интересно и вкусно звучи този боб на фурна. Ако се реша да го правя означава да се реша просто да не спа. Страх ме е да си оставя фурната цяла нощ. Вярно че е на другата тераса и до нас нищо няма да стигне нито като мирис ни нищо, ама пусти страх.

Ами и мен ме е страх за това ставам сутрин слагам на ниска температура и за вечеря има боб.За 2-3 часа може и малко повече зависи.Аз предварително си го посварявам малко и изхвърлям първата вода ,че иначе мъжът ми много се издува....Варя го  до кипване на студената вода в обикновена тенджера на котлона и после сменям водата и в гювеча,на ниска тем.(150гр).За вечеря ,от предишната вечер го кисна.

Общи условия

Активация на акаунт