Споделете 77

  • 24 691
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 975
  • Мнения: 4 300
Все по слаба и по красива, залък не мога да туря в уста от тоя навлек Mr. Green

Чувствала съм се дебела, когато дреха, която много харесвам, не ми става. Или пък панталонът, с който миналото лято съм изглеждала прекрасно, сега ми стои ....опънато-и-трудно-закопчаващо-се. Когато копчето на ризата ми изхвърчи като шрапнел. Което всъщност май ме прави роб на дрехите ми и жертва на мнението на търговците, които не продават големи дрехи, мамицата им.

Работя на почивки днес- малко труд, малко интернет, малко труд..

# 976
  • Мнения: 2 212
Добро утро, т.е. добър ден! Днес към 11 часа ме събудиха, за което отначало възроптах, но после бях доволна, защото можах да гледам актрисата Ана Пападопулу, в "Търси се" по БТВ. Не я познавах по-отблизо, а все едно за себе си слушах, като разказваше тя за своя характер и темперамент...успокоих се поне, ако и да съм луда, не съм само аз  Laughing

М Лу, арт съм, но не иксам депресиран, може ли от жизнерадостните да ми покажеш някой, който ти напомня за мен  Blush

П.П. Извинявам се, че не разбрах дали името и се изписва с едно или две "н". Но в нета го има с едно, затова така го изписвам.
А сега, просто защото наистина все едно себе си гледах и за себе си слушах потърсих инфо в нета и намерих, че е родена на 31 Декември, както и очаквах сме една зодия. Абе няма случайни неща...

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 12:27 от ester

# 977
  • Мнения: 599
Каква е тая жега и задух незнам.
Въздух не мога да си поема.
Явно синоптиците познаха, че ще има дъжд, но като знам във Варна как вали след такъв задух, почвам да се притеснявам.
Днес понапазарувах някои неща за ученика, а другите-от понеделник натам.
Казаха ни нищо да не купуваме докато не мине род. среща.
А тя кога ще е никой не казва.

Аз се чувствах дебела само като бях бременна.
Иначе ям като за трима, но не си развалям фигурата.
Преди ми казваха, че само съсипвам яденето, но съм доволна, че поне за диети не мисля.
Споделих.

# 978
  • София
  • Мнения: 1 176
Сънено ми е. Мързеливо.
А ми се излиза. Да кръстосвам улици и да си говоря с този до мен за малките неща.
Обичам да е събота.

# 979
  • Мнения: 2 212
Аз пак пукам. Да, прекалявам, знам, ама събота е, все пак и ПМС кво да го правиш  Crazy

# 980
  • София
  • Мнения: 3 099
Споделям, че живея над легендарното кафеено магазинче и собственика ми помага винаги с Шош. Веднъж ми идеше да го разцелувам, че задържа развилнялото се добиче и предотврати скок пред някоя забързана в локалното кола, докато аз освободя ръцете си от стандартния мама+бебе багаж...

# 981
  • Мнения: 604
Добър ден!
Браво На да!Хубаво е човек да си хапва,но да не му се лепи·
Аз обичам да си хапвам и винаги ми личи Mr. Green·За жалост·
По въпроса за питките-нищо сложно няма·Всичко зависи от брашното
и от втасването·Аз спрях да правя пити и мекици, щото ми се струва
че в моето семейство започнаха да прекаляват с прищявките·

# 982
  • Мнения: 2 212
Абе толкова да е просто пък не ми се вярва това с питките. А и толкова ми се е прияла, че не ми се рискува да си я правя сама, защото 99,9 % опитът ще е неуспешен. А на мен ми се яде наистина хубава, изпипана питка.

# 983
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Първата ми питка беше най-успешната. Чак майка ми се оцъкли като видя как още малко и ще излезе от фурната. Стана приказна. Следващите просто се получаваха, но тази... щото беше първа ли, не знам...

# 984
  • Мнения: 2 212
Давайте, давайте в тоя дух и след малко ще запретна ръкави да се размеся...ама честно, мен майка ми ще се оцъкли и сигурно ще ме пита дали нямам Т, ако ме види да меся тесто  Crazy

# 985
  • Мнения: 604

 Пита се меси лесно, не е голяма философия, само трябва да се изчаква търпеливо първо замесване, после втасване на по-топло от стайна Т поне 20-30 минути, после пак замесване(и оформяне както е идеята) и пак поне 10 мин. да повтаса/отпочине преди да се вкара във фурната и нещата се получават супер, независимо от базовото тесто, което се ползва.

Естер, Кифлата го е написала доста точно·Аз ще добавя само че я слагаш да се пече в намалена фурна(около 130градуса)докато хубаво се надигне и после увеличаваш градусите·

# 986
  • Мнения: 2 212
Не, не, това дето го е написала Кифлата, с толкова термини ме обърква тотално и някак си не мога да си го представя. Нямам абсолютно никакви познания в областта, моля ви, недейте повече...някой ден не изключвам тази възможност да направя нещо, но иначе засега не съм от тях.

# 987
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 712
Първата ми питка, която направих за Прощъпулника на детето (и последната, всъщност) стана като джуджешки хляб - чудя се как някой не си счупи зъб, докато похапва. Не знаех как да я пека и за това я направих на бавно печене и ниски градуси. Резултатът вече ви го описах. И все пак ужасно се умилявам като се сетя, защото добрите ми приятели, които бяха на тържеството само ахкаха и охкаха, колко им харесала питката. Изядохме я с мед  Laughing

# 988
  • Мнения: 3 405
Ester, няма да си го представиш, докато не запретнеш ръкави. И да знаеш, че месенето е забавно. Малките деца много обичат да мачкат и месят тесто и пластелин, и това е една супер игра за тях. Освен това действа успокояващо на нервната система Simple Smile Пробвай и ще видиш.

# 989
  • под дъгата
  • Мнения: 630
Важно е мерак да имаш и да следваш стъпките.
Правило, което научих от Готварския - питка, която се меси с мая, се слага в студена фурна и се пече на нисък градус - 130-150, в зависимост от фурната. Целта е да продължи да втасва и да не 'спихне'.
Много мързеливо днес.
Ех, това кафе, бе.... А и жената го приготвя с майсторлък и ... не се сещам за думата, но дядо казва - тертиплийската  Simple Smile

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт