Шоколадово-бананов кекс – много пухкав и приказно ароматен!

  • 129 520
  • 775
  •   1
Отговори
# 720
  • Несебър
  • Мнения: 14
И аз продължавам да го правя, само че с 1 банан, наистина е приказно ароматен и вкусен Heart Eyes Heart Eyes

# 721
  • Мнения: 7 420
   И аз продължавам само с един банан.  Simple Smile

   *Галка*, thumbsup

# 722
  • Мнения: 23
Направих сладкиша. Наистина бухна и стана добре като консистенция. Но на мен лично не ми допадна вкуса и го преправих на торта, като го сиропирах с мляко, малко банани и сметана между двата блата. Стана чудесна бананова торта.Simple Smile

# 723
  • Somewhere far away
  • Мнения: 4 169
И аз ще го пробвам!

# 724
  • Мнения: 774
Днес направих мъфинчета по рецептата, само замених бялата захар с кафява и бялото брашно - с пълнозърнесто, сложих 2 банана. Много мекички, пухкави и ароматни се получиха. И децата, и аз много ги харесахме. Ако остане някое, утре ще го снимам... Селма, за теб:   bouquet

# 725
  • София
  • Мнения: 3 726
Пробвала съм го и като кекс и като мъфини
много пухкави мъфини станаха и кекса също съм правила няколко пъти-с и без глазура...
Чудех се ако направя с един банан и мааалко по редичка сместа дали ще стане и като гофрети newsm78

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 16:41 от vnd

# 726
  • Мнения: 7 420
yagodkaHug

vnd ,нищо не мога да отговоря по въпроса ти.   33uu Съжалявам.

# 727
  • София
  • Мнения: 3 726
Нищо - аз ще забъркам сместа- ще пробван 1-2 гофрети ако не стане - правя си ги на кекс и готово
Но ще споделя как е станало

# 728
  • Мнения: 822
Имам няколко въпроса:

1.На колко градуса се пече кекса?
2.Загрява ли се предварително фурната?
3.На кое ниво се пече, с или без вентилатор?
4.За колко време приблизително е готов?

# 729
  • Мнения: 7 420
Stelda,

 Аз пека на 160 г + вентилатор,2-ро ниво,горен и долен реотан.
 НЕ загрявам фурната предварително.
 Времето.....Затруднявам се да го посоча точно....Може би,не по-малко от 40 минути.А след това готовността се проверява с дървена клечка/шиш.

    Успех!  Hug

# 730
  • под тепетата
  • Мнения: 9 431
Невероятното ухание и вкус на кекса ще се повторят и потретят и...много ни хареса! На предния въпрос - доста дълго ми се пече на 170 градуса  загрята фурна без вентилатор горен и долен реотан на 2 ниво и покрих с фолио да не загори. Може би около час. Късно се сетих, че в хладилника имам малко ром и можех да го сложа вместо ванилия, но следващия път... И друго ми хрумва - пробвала съм в някои теста за блатове и кексове да слагам нишесте, дали и тук няма да придаде още по-голяма пухкавост, ако се замести да речем 1/2 ч.ч. от брашното ?
 Въпрос към правилите мъфини - объркването на тестото по технологията за мъфините ли става, т.е. сухи, мокри и съединявам + шоколад + банан ?
 Благодаря за рецептата, Селма   bouquet

# 731
  • Мнения: 7 420
bilqna_69,може да ти допадне и тази рецепта,в която част от брашното се заменя с нишесте.  Hug
    Щом печеш без вентилатор,пробвай на 180 градуса поне в началото,после при необходимост ще  намалиш температурата.  Peace

     Може да е мое лично усещане,но ми се струва че точно бананът придава на кекса аромат на ром.Но само ,ако е в нужната доза (в израелския Угат Банана с 4 банана този ефект вече се губи).

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 11:01 от Селма

# 732
  • Мнения: 822
Благодаря за указанията Селма, спазих ги и ми се получи страхотен кекс, но аз сложих и орехи... Grinning

# 733
  • Мнения: 7 420
 thumbsup Hug  Много се радвам!

# 734
  • под тепетата
  • Мнения: 9 431
Благодаря, Селма. Ще се пробва всичко, а и ще чакам някой да си каже за мъфините...

Общи условия

Активация на акаунт