Бързо ябълково руло

  • 11 177
  • 70
  •   1
Отговори
  • Мнения: 22 867






Продукти:

4 големи ябълки
4 яйца разделени на белтъци и жълтъци
4 с..л. захар
4 с..л. брашно
4 с..л. олио
канела, орехи, стафиди по желание
 
1, На едро ренде настъргвате ябълките и ги слагате в тава върху хартия за печене. Поръсвате на вкус със захар, канела, орехи стафиди.
2, Приготвяте тестото: белтъците и захарта разбивате на сняг, добавяте внимателно и разбърквате с лопатка 4-те жълтъка един по един, олиото и брашното.
3, Заливате ябълките със сместа и слагате във фурната на 180 град за 20-25 мин. тестото трябва да стане златисто отгоре.
4, Като се опече, завивате тавата с кърпа, внимателно обръщате наопаки върху равна повърхности с помощта на кърпата навивате на руло.

Моите забележки: Аз слагам белтъците и захарта да се разбиват в миксера и в това време настъргвам ябълките и ги слагам в тава, добре намазана с краве масло или олио. Ръся отгоре канела, захар, орехи, стафиди. В това време белтъците са разбити на сняг, добавям жълтъците и олиото, леко разбъркани с вилица, по-малко и смесвам с лопатка. После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/. Заливам ябълките с тестото и слагам да се пече. За моята фурна 20 мин са достатъчни. Обръщам върху кърпа, навивам на руло и е готово. Пека в тава 23/33см. Може в по-мъничка да се направи, тогава тестяната част е по-дебела. Но аз го обичам с повече пълнеж и по-малко тесто. Според мен с кисели ябълки е по-вкусно - но това е въпрос на вкус.
На снимката е срязано на две, защото стърчеше от тортената чинията.

# 1
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
аз защо не виждам снимка?

# 2
  • Мнения: 3 036
labrex ,
Ето какъв ще ми е десерта за събота и неделя.
само искам да попитам как да направя белтъците на сняг,
никога не ми се получават.
Пробвала съм и яйца със стайна температура и студени
не стават.
Но отивам да беля ябълките докато ми отговорите.

# 3
  • Мнения: 22 867
labrex ,
Ето какъв ще ми е десерта за събота и неделя.
само искам да попитам как да направя белтъците на сняг,
никога не ми се получават.
Пробвала съм и яйца със стайна температура и студени
не стават.
Но отивам да беля ябълките докато ми отговорите.

Деси, аз не беля ябълките, но както искаш. А за белтъците - аз пък нищо не спазвам, вадя яйцата от хладилника, стоят на вратата му, разделям белтъци от жълтъци, слагам в миксера със захарта белтъците и пускам на мах скорост. Понеже миксерът ми е на стойка, оставям го и отивам да си правя другите работи. Не съм имала проблем с разбиването на сняг, а правя и кекс с разбиване на белтъци и зруги сладкиши. Опитай, тук може би защото захарта е малко, някак много бързо става. /за кекса бия 7 белтъка с две ч.ч. захар и повече време отнема/.

аз защо не виждам снимка?

marsy, идея си нямам защо не ги виждаш newsm78. Пробвай в темата ми в Любими ( отдолу в подписа ми е), последната рецепта , може би там ще ги видиш.

# 4
  • Мнения: 406
тъкмо навреме идва рецептата.сутринта ми донесоха една оооогромна торма с ябълки. Hug

# 5
  • Мнения: 3 036
Еми нищо
аз вече ги обелих,но за следващия път няма.
Моя робот има също стойка и ще пробвам сега на него да разбия белтъците.

# 6
  • София
  • Мнения: 3 789
Лабрекс, ще те   #2gunfire
И ти като Лео само вкусотийки предлагаш, та от кухнята да не мога да изляза  Mr. Green  Скоро може и през вратата да не мога да мина от толкоз вкусни неща  Crazy
Но това руло изглежда много лесно, апетитно и вкусно. Сега нямам ябълки, но тези дни ще купя и ще го пробвам.  Peace
Каква захар използваш? Кристална или пудра? И дали ще стане с кафява, че я предпочитам пред бялата  newsm78

# 7
  • Мнения: 1 708
labrex,изглежда страхотно,предполагам и че е много вкусен!  bouquet

Ще се пробва  Peace

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 392
labrex, изглежда толкова вкусен и изкусителен!
Благодаря за идеята, ще се пробвам утре  bouquet

# 9
  • Мнения: 134
изглежда много вкусно!

# 10
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Супер - и на мен ми довлякоха една торба злогледи дребни ябълки, така че още утре ще го спретна Grinning
Звучи лесно и бързо - и като го гледам, няма да има проблем да се направи с пълнозърнесто брашно и да стане супер десерт за деца (ако моите диванета ядяха такива работи Rolling Eyes - в случая ще си го хапна аз самосиндикално Mr. Green).

# 11
  • Мнения: 7 474
Точно както ги обичам-бързо, лесно и вкусно   bouquet

# 12
  • Мнения: 22 867
Момичета, наистина е бързо и вкусно, за нула време става, така че L e o права си - бързо, лесно и вкусно.

Мишле_ , добре, че тръгвам на работа, иначе да не мислиш, че аз слабея. И от форума много идеи за вкусотии, и от руските, дето си вися постоянно, че и ги правя на всичкото отгоре. Сега вече ще е по-рядко, надявам се на телесна редукция. Grinning

desi_minkova , нищо не пишеш, стана ли рулото? Аз на това му се радвам и го харесвам, защото, освен, че е бързо,  ми се получава, а по другите рецепти, дето първо се пече рулото, навива се, изстива и тогава се слага плънката, нещо не винаги улучвам....... Embarassed

# 13
  • Мнения: 3 036
Не мога да ти отговоря
пълна ми е устата.   bouquet
Белтъците пак не станаха на пяня  Embarassed
но ве4е няма и троха от сладкиша.

# 14
  • Мнения: 22 867
Не мога да ти отговоря
пълна ми е устата.   bouquet
Белтъците пак не станаха на пяня  Embarassed
но ве4е няма и троха от сладкиша.

Е, това е най-важното.  bouquet

# 15
  • Мнения: 3 036
Да ама диетата ми отиде на вятъра.
Да не говорим 4е съгреших още със сливовия ти сладкиш.
Ама важното е 4е обрах овациите в къщи.

# 16
  • Мнения: 22 867
Да ама диетата ми отиде на вятъра.
Да не говорим 4е съгреших още със сливовия ти сладкиш.
Ама важното е 4е обрах овациите в къщи.

То и аз съм на същото дередже с диетите, но пък около мен са доволни.  bouquet

# 17
  • Мнения: 2 100
labrex, а правила ли си го без орехите и стафидите? Питам, защото се ровя точно в момента за нещо такова, но имам само ябълки  newsm78

# 18
  • Мнения: 406
момичета,искам да ви попитам нещо,което не е много свързано с темата.понеже имам о-ло 5-6 кг ябълки се чудех,дали може да ги нарежа и ги сложа във фризера.ще стане ли?

# 19
  • Мнения: 22 867
labrex, а правила ли си го без орехите и стафидите? Питам, защото се ровя точно в момента за нещо такова, но имам само ябълки  newsm78

Правила съм го, но не нарочно, а от заплесия. Днес дойдоха  гости точно като го правех, и в разговорите с тях изсипах тестото само върху ябълките - без да ги поръся със захар, канела, орехи, стафидите така си стояха в пликчето. И се усетих, чак като изсипах тестото. Така че, това на снимката горе си е натюр - само с ябълки Grinning. Пак е вкусно, но аз обичам орехи и стафиди и май на всичко ги слагам. Прави го, само, ако са ти кисели ябълките, поръси ги с малко захар.

# 20
  • Мнения: 3 036
Аз го направих само с орехи.
Стафиди нямах а и не оби4ат у нас.
Но пък сложих мед и беше много вкусен.

# 21
  • Мнения: 22 867
....Но пък сложих мед и беше много вкусен.

Деси, къде сложи мед - върху ябълките или в тестото? Не ми е идвало на ум, иначе си умирам за мед, много го обичам.

# 22
# 23
  • Мнения: 3 036
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.

# 24
  • Мнения: 22 867
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.

А не стана ли длетаво, нали се вдига само от белтъците, няма набухвател. Или пък много сладко, нали има 4 с.л. в белтъците. Ама какво съм запитала, нали каза, че е изядено, това дава отговорите на въпросите ми - явно е станало както трябва. Grinning  bouquet

# 25
  • Мнения: 3 036
В интерес на истината
наистина стана малко тестиво,
но аз си мислех че е от ябълките но се изяде.  Embarassed
А пък аз винаги слагам мед на сладкишите ,че вкъщи са големи почитатели на труда на пчелите.

# 26
  • Мнения: 22 867
В интерес на истината
наистина стана малко тестиво,
но аз си мислех че е от ябълките но се изяде.  Embarassed
А пък аз винаги слагам мед на сладкишите ,че вкъщи са големи почитатели на труда на пчелите.

Не съм пробвала, но не пречи да опитам някой път. И ние сме такива почитатели. Grinning

# 27
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.
Деска, много пъти съм се замисляла да слагам мед в сладкишите вместо захар, но ме е страх, че няма да бухне достатъчно.... И колко мед се слага вместо захар? 1ч.ч. захар ако е по рецепта, то колко мед се слага вместо нея........  newsm78

# 28
  • Мнения: 3 036
Ами аз сложих 2 супени лъжици,ама пълни.
Може би това е кашнало тестото.
Не знам,но беше вкусотия голяма.

# 29
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ами аз сложих 2 супени лъжици,ама пълни.
Може би това е кашнало тестото.
Не знам,но беше вкусотия голяма.
Т.е. сложила си мед на половината колкото е трябвало да сложиш захар по рецептата, така ли?

# 30
  • Мнения: 3 036
Да моята баба ми е казвала че когато използвам мед,
да намалям наполовина количеството ако е дадено захар.

# 31
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Благодаря, Деси! Ще пробвам!  Peace

# 32
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Е това ще се пробва.Много обичам печени ябълки.

# 33
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
лабрекс, както  и да въртя, не става да видя снимката ,нито в темата, ни то в любими, само за твоята тема не се отварят при мене, някой може ли да  пусне снимката в темата  или на ли4ни, мерси!

# 34
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.

А не стана ли длетаво, нали се вдига само от белтъците, няма набухвател. Или пък много сладко, нали има 4 с.л. в белтъците. Ама какво съм запитала, нали каза, че е изядено, това дава отговорите на въпросите ми - явно е станало както трябва. Grinning  bouquet
Аз пробвах с мед и не ми стана глетаво тестото. Разбих заедно меда, жълтъците и олиото. Белтъците си ги разбивам на сняг, поръсвам с 1 с.л. захар без да спирам разбиването, така че леко да се стегне снега и след това продължавайки да разбивам, прибавям на тънка струйка жълтъчната смес (така действам като правя блатове за торта и винаги ми се получава). За да не става рядко, просто увеличих лъжиците брашно и вместо 4 сложих 6. Стана идеално.

# 35
  • София
  • Мнения: 2 671
hedra, a колко мед сложи?

# 36
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
2 с.л. Grinning

# 37
  • София
  • Мнения: 91
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!

# 38
  • Мнения: 22 867
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!

titinabg, радвам се, че си харесала рулото! Добре дошла в готварския, надявам се, че няма да скучаеш!   bouquet

# 39
  • Мнения: 44
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!

# 40
  • Мнения: 5 183
Мммммммммм, ще се пробва.
Ние обожаваме сладкиши с ябълки

# 41
  • Мнения: 22 867
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!

Съжалявам, че така се е случило, рецептите ги публикувам след няколкократни проби. Надявам се хлябът да е станал.  bouquet

# 42
  • Мнения: 4 496

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed

Така, както всички продукти са по 4, се помни много лесно! А иначе - това колко беше, онова колко беше...За разсеяни като мен е супер! Joy


П.С. Направих рулото. Оказа се, че имам само три ябълки, така, че намалих продуктите от "всичко по 4" на "всичко по 3"...За първи път руло не ми се разпука при навиването. Надявам се да се хареса довечера. На аромат обаче, и на вид определено го докарах! Joy
Съжалявам, че не мога да сложа снимка. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 17:50 от мис арк

# 43
  • Мнения: 22 867

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed


Напоследък само вечер мога да влизам във форума, но ти си се справила както чета, надявам се и да сте го харесали. Слагам го в слабо нагрята фурна - колкото докато залея ябълките с тестото. Но моята така ми пече и аз съм и хванала цаката.
Май и на мен ми е първото ненапукало се руло.......... Embarassed

# 44
  • Мнения: 4 496
Така. Хареса се на вкус много! Grinning Благодаря за рецептата! Hug
Но моят мъж, естествено, като почитател на шипковия мармалад, ме попита дали следващия път не мога да го сложа вместо ябълките.
Та, въпросът ми е дали рулото се навива лесно , защото е напоено със сока на настърганите ябълки? В смисъл дали ако опека само тестената смес ще се навие лесно? Дали ще стане чуплива? Thinking
Освен да рискувам... Heart Eyes

# 45
  • Мнения: 6 017
Много вкусно изглежда Лабрекс.
Ядеше ми се нещо ябълково.
Сега като видях рулото ти секолебая между него и "Ябълковият каприз", но като гледам и двете ще приготвя.
Благодаря за рецептата.   chef  bouquet Hug

# 46
  • Мнения: 22 867
........Освен да рискувам... Heart Eyes


мис арк , не ми е идвало на ум дори, но ако пробваш, да кажеш после какъв е резултата. Просто внимавай да не го препечеш, може и да не се напука.


Много вкусно изглежда Лабрекс.
Ядеше ми се нещо ябълково.
Сега като видях рулото ти секолебая между него и "Ябълковият каприз", но като гледам и двете ще приготвя.
Благодаря за рецептата.   chef  bouquet Hug



L 0 V E, рулото е доста бързо, ако нямаш търпение, направи го. А ябълковият каприз ми е едно от любимите неща, много е вкусен и далеч по-изискан от бързото ми и непретенциозно руло.

# 47
  • Мнения: 4 496
........Освен да рискувам... Heart Eyes


мис арк , не ми е идвало на ум дори, но ако пробваш, да кажеш после какъв е резултата. Просто внимавай да не го препечеш, може и да не се напука.



Да се отчета.
НАправих рулото днес без ябълките. Сложих "от всичко по 4" както си е в рецептата. Не се напука, пак си беше мекичко и се нави без проблем!
От тук нататък ще експериментирам смело с плънката.
Благодаря за рецептата! Heart Eyes Отметката за оценка в Блокнот-а е в зелено!Лабрекс, разбра ме, нали! Hug  bouquet

# 48
  • Мнения: 22 867
......Благодаря за рецептата! Heart Eyes Отметката за оценка в Блокнот-а е в зелено!Лабрекс, разбра ме, нали! Hug  bouquet

мис арк , разбрах те!  bouquet Сега и аз ще го правя само като блатче, а плънка - каквато измисля. Благодаря за идеята!  chef  bouquet

# 49
  • Мнения: 2 100
Ей ме сега се каня да го направя това руло, но никъде наоколо на успях да намеря хартия за печене. Може ли да я заменя с фолио за печене?  Confused

# 50
  • Мнения: 22 867
Ей ме сега се каня да го направя това руло, но никъде наоколо на успях да намеря хартия за печене. Може ли да я заменя с фолио за печене?  Confused

Джиджа, можеш да намажеш тавата с краве масло или олио. Аз така го пека.

# 51
  • София
  • Мнения: 727
Да споделя и аз, че снощи направих рулото и стана много хубаво! Хапнахме го с удоволствие  Grinning
Само че аз май повече ябълки бях сложила, та тестото ми дойде малко, но пак стана  Grinning
Благодаря за рецептата, много е лесничка и бърза   Grinning

# 52
  • Мнения: 22 867
Да споделя и аз, че снощи направих рулото и стана много хубаво! Хапнахме го с удоволствие  Grinning
Само че аз май повече ябълки бях сложила, та тестото ми дойде малко, но пак стана  Grinning
Благодаря за рецептата, много е лесничка и бърза   Grinning

Grace , и аз понякога слагам повече ябълки, става по-креместо (ама че дума измъдрих! Embarassed). Искам да кажа, че не му пречи. Радвам се, че сте го харесали!  bouquet

# 53
Вчера направих това ябълково руло. Останах очарована - бързо и много вкусно.
Но понеже нямах орехи, сложих малко бадеми.

# 54
  • Мнения: 22 867
Вчера направих това ябълково руло. Останах очарована - бързо и много вкусно.
Но понеже нямах орехи, сложих малко бадеми.

emisal, и с бадеми, и с лешници става, изобщо търпи импровизации. Някой май и със сладко или мармалад го беше правил, т.е само тестяната смес и после навита със сладко. Радвам се, че ти е харесало!  bouquet

# 55
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Явно само аз не съм се справила.
Май го препекох и въобще не се нави пък и доста тъничко стана.
Ще се прави пак , че много ми хареса на снимката.

# 56
  • Мнения: 22 867
Явно само аз не съм се справила.
Май го препекох и въобще не се нави пък и доста тъничко стана.
Ще се прави пак , че много ми хареса на снимката.

tarlio, и аз се чудя, защо не се е навило newsm78. Когато леко си го препекла, изрежи крайчетата с остър нож, препечените ръбчета, и след това навий. Или пък сложи за малко мокра кърпа върху изпеченото руло, махни я и тогава навий. Трябва да стане, то изобщо не е някаква сложнотия, а когато на човек му се прияде сладко и няма много време за по-изискани сладкиши...............Както се изразявам: "смотвам го набързо". Grinning И още по-набързо го хапваме. Grinning

# 57
  • Мнения: 52
labrex,благодаря за рецептата! smile3501 Направих рулото,разкошно е!

# 58
  • Мнения: 22 867
labrex,благодаря за рецептата! smile3501 Направих рулото,разкошно е!

mariyanad, много се радвам! Да ви е сладко!  bouquet

# 59
  • Мнения: 1 602
Наистина е разкошно и лесно за приготвяне. Малко дебела ми стана тестената част и ще трябва да намаля малко продуктите за моята тава. Сложих много малко захар на ябълките,но е хубаво да сложа още. А може да пробвам и с мармалад как е на вкус. Hug

# 60
  • Сливен
  • Мнения: 894
и в нашето семейство това руло е вече на почит Heart Eyes
labrex,благодаря за рецептата  bouquet
правих го в два последователни дни  chefми то голяма вкусотийка Crazy
и щерката и мъжо го харесаха много Simple Smile

# 61
  • Мнения: 22 867
и в нашето семейство това руло е вече на почит Heart Eyes
labrex,благодаря за рецептата  bouquet
правих го в два последователни дни  chefми то голяма вкусотийка Crazy
и щерката и мъжо го харесаха много Simple Smile


iva i moni , радвам се, че ви е харесало! Най- важното е децата и мъжът да харесват това, което правим!   bouquet

Наистина е разкошно и лесно за приготвяне. Малко дебела ми стана тестената част и ще трябва да намаля малко продуктите за моята тава. Сложих много малко захар на ябълките,но е хубаво да сложа още. А може да пробвам и с мармалад как е на вкус. Hug

Kaili, като пробваш с мармалад, напиши как е.  bouquet

# 62
  • Мнения: 2 829
страхотно изглежда  сладкиша  bouquet
ше се пробва задължително,

# 63
И в нашето семейство е на почит, вече съм го правила 4-5 пъти и винаги е сполучливо. Вчера го сервирах и на гостите си и те останаха очаровани.

# 64
  • Мнения: 1 602
Днес пак направих рулото, но без ябълки. Направих си тестото, изсипах го върху хартия за печене и го опекох във фурната. После го намазах със сладко. Стана много вкусно. Следващия път ще купя обаче шипков мармалад.
1 въпрос: лъжиците брашно с връх ли са? Защото аз слагам с връх и се замислих.

# 65
  • Мнения: 22 867
Днес пак направих рулото, но без ябълки. Направих си тестото, изсипах го върху хартия за печене и го опекох във фурната. После го намазах със сладко. Стана много вкусно. Следващия път ще купя обаче шипков мармалад.
1 въпрос: лъжиците брашно с връх ли са? Защото аз слагам с връх и се замислих.

Kaili, щом ти се получава  рулото, значи количеството брашно е достатъчно. Аз също не изравнявам лъжиците, но и не са с огромен връх. Значи ще го пробвам и аз без ябълките, с някакъв друг пълнеж.

# 66
  • Мнения: 337
labrex и аз ти благодаря за чудесната и наистина много лесна рецепта   bouquet
Вчера направих рулото и вече няма и трохичка. Всички в къщи много го харесаха  Peace
И аз мисля да го пробвам и с друга плънка. Дали с тиква ще стане  Thinking

# 67
  • Мнения: 22 867
labrex и аз ти благодаря за чудесната и наистина много лесна рецепта   bouquet
Вчера направих рулото и вече няма и трохичка. Всички в къщи много го харесаха  Peace
И аз мисля да го пробвам и с друга плънка. Дали с тиква ще стане  Thinking

vesi_n, да ви е сладко!  bouquet Не съм правила с тиква, но мисля, че не би трябвало да има проблем, нали ще я настържеш като ябълките, може да и сложиш канела и орехи или каквото си слагаш. Пробвай, пък ще кажеш какво се получава.

# 68
  • Varna
  • Мнения: 191
Браво за вкусното предложение!!! Много съм доволна от това, което се получи!!! Благодаря за рецептата, labrex. Ще се пробват и други от вкуснотиите ти!!!  bouquet

# 69
  • Мнения: 22 867
millasan , благодаря! Радвам се, че ти е харесало и си доволна!  bouquet

# 70
  • Мнения: 52
vesi_n,добре е тиквата предварително малко да я обработиш,като пържене или варене.Да не остане недопечена.

Общи условия

Активация на акаунт