Бързо ябълково руло

  • 11 176
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 036
Да моята баба ми е казвала че когато използвам мед,
да намалям наполовина количеството ако е дадено захар.

# 31
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Благодаря, Деси! Ще пробвам!  Peace

# 32
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Е това ще се пробва.Много обичам печени ябълки.

# 33
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
лабрекс, както  и да въртя, не става да видя снимката ,нито в темата, ни то в любими, само за твоята тема не се отварят при мене, някой може ли да  пусне снимката в темата  или на ли4ни, мерси!

# 34
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Мед сложих в тестото,
а на ябълките захар.

А не стана ли длетаво, нали се вдига само от белтъците, няма набухвател. Или пък много сладко, нали има 4 с.л. в белтъците. Ама какво съм запитала, нали каза, че е изядено, това дава отговорите на въпросите ми - явно е станало както трябва. Grinning  bouquet
Аз пробвах с мед и не ми стана глетаво тестото. Разбих заедно меда, жълтъците и олиото. Белтъците си ги разбивам на сняг, поръсвам с 1 с.л. захар без да спирам разбиването, така че леко да се стегне снега и след това продължавайки да разбивам, прибавям на тънка струйка жълтъчната смес (така действам като правя блатове за торта и винаги ми се получава). За да не става рядко, просто увеличих лъжиците брашно и вместо 4 сложих 6. Стана идеално.

# 35
  • София
  • Мнения: 2 671
hedra, a колко мед сложи?

# 36
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
2 с.л. Grinning

# 37
  • София
  • Мнения: 91
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!

# 38
  • Мнения: 22 867
вчера направих бързото ти ябълково руло... и за съжаление не остана нищо за снимане Simple Smile ... Благодаря за рецептата. Наистина е бързо и много вкусно!

titinabg, радвам се, че си харесала рулото! Добре дошла в готварския, надявам се, че няма да скучаеш!   bouquet

# 39
  • Мнения: 44
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!

# 40
  • Мнения: 5 183
Мммммммммм, ще се пробва.
Ние обожаваме сладкиши с ябълки

# 41
  • Мнения: 22 867
явно умеете и сте кулинарки. а на мен вече трети сладкиш от предложенията на лабрекс ми се скапва. в шарлотата забравих да сложа брашно и се получи нещо като крем карамел с плодове. а рулото стана воднисто и полепна по кърпата. направо ми се реве като го гледам. иначе на вкус го докарва.
в момента пека хляба на свекървата. дано поне той да ми стане. за да имам стимул да продължавам с останалите рецепти на лабрекс ...докато се получи!

Съжалявам, че така се е случило, рецептите ги публикувам след няколкократни проби. Надявам се хлябът да е станал.  bouquet

# 42
  • Мнения: 4 496

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed

Така, както всички продукти са по 4, се помни много лесно! А иначе - това колко беше, онова колко беше...За разсеяни като мен е супер! Joy


П.С. Направих рулото. Оказа се, че имам само три ябълки, така, че намалих продуктите от "всичко по 4" на "всичко по 3"...За първи път руло не ми се разпука при навиването. Надявам се да се хареса довечера. На аромат обаче, и на вид определено го докарах! Joy
Съжалявам, че не мога да сложа снимка. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 06 окт 2008, 17:50 от мис арк

# 43
  • Мнения: 22 867

...... После брашното и включвам фурната - моята на  160 град /трябва да е умерена/..


Да разбирам ли, че слагаш да се пече в студена фурна...или да пия още едно кафе, та току виж съм се събудила... Embarassed


Напоследък само вечер мога да влизам във форума, но ти си се справила както чета, надявам се и да сте го харесали. Слагам го в слабо нагрята фурна - колкото докато залея ябълките с тестото. Но моята така ми пече и аз съм и хванала цаката.
Май и на мен ми е първото ненапукало се руло.......... Embarassed

# 44
  • Мнения: 4 496
Така. Хареса се на вкус много! Grinning Благодаря за рецептата! Hug
Но моят мъж, естествено, като почитател на шипковия мармалад, ме попита дали следващия път не мога да го сложа вместо ябълките.
Та, въпросът ми е дали рулото се навива лесно , защото е напоено със сока на настърганите ябълки? В смисъл дали ако опека само тестената смес ще се навие лесно? Дали ще стане чуплива? Thinking
Освен да рискувам... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт