Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 49

  • 31 694
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • Поморие
  • Мнения: 86
Нямам думи!
Толкова красиви и изпипани торти,не мога да им се нагледам!Всички детайли са съвършенно направени ,личи си ,че всичко е докоснато с много желание и майсторлък! newsm20 smile3501
Отново ви благодаря за похвалите ,за мен те значат страшно много!
Ето снимка от вчерашния ми рожден ден,съжалявам ,че тортата не се вижда много ,но забравихме да я снимаме. Rolling Eyes Горе долу мисля ,че ще добиете представа .Под капачето сърце беше пълно с трюфели-бели и черни,с изненадка вътре лешник  LaughingМного се харесаха !Вътре тортата е с пандишпанови платки,целувчен блат,кексов блат и с два вида крем трюфел,бял и  натурален.Страхотна беше на вкус!
Честит Първи учебен ден на всички ученици!Много сполука и успехи!

# 256
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Един бърз отчет и от мен, че при нас ужасно гърми и май ще трябва да изключа компютъра Mr. Green
Първо да кажа на Пепи, Аталанта и Танита, че тортичките им са уникални, много изпипани както винаги и много красиви. За мен също са перфектно направени и нямам забележки.   bouquet
Безкрайно ви благодаря за казаното за моята тортичка  Hug Сега малко подробности по нея.
Дими, исках да ви спестя одисеята за проблемите по тая торта, защото трябваше да напиша един километричен постинг, но явно няма измъкване затова набързо в общи линии ще кажа само. Реших тортата за да стане по набързо или да купя блатове или да пека такива от готови смеси, на които нищо не може да се обърка. Не намерих свестни блатове и веднага преминах на вариант да пека. Купих си смеси и тоя път реших да не си добавям нищо към тях, да пека съвсем като по рецептата с добавяне на вода и олио и това е. Целта беше да опека 3 дебели блата и всеки после да го срежа на три. Ипекох единия кофти стана, нещо се сбърка, въртре добре ама вънка стана много изпечен  с една гадна коричка. Ама аз упорито магаре давай пека пак и така трите блата станаха отврат. Нямам идея какво стана , но уви не се получи, Печката на коята пека е същата смесите са същите, дори тъпото олио беше същото като всеки друг път, но сега не стана и това е  ooooh!. След като изгубих цял следобед в печене вечерта решавам да ходя да търся пак блатове. Намерих само някакви вносни които отговаряха на долния диаметър и едни нашенски които щях да сложа за горния етаж. Прибирам се и за мой ужас големите блатове се оказаха направо супер сухи, яко слепнали един за друг  Shocked. Нямат отлепяне никакво. Хващам ножа и действам трябваше направо да ги режа, наистина нямаха отлепяне. резултата е един счупен блат и два други, които за никъде не ми стигаха, а и бяха ужасно сухи направо като вафлени кори  Confused. За да стене тортата трябваше да ползвам средните изрезки на блатовете които пекох , купените 2 блата и за горния етаж другите купени блатове ... абе с две думи тортата е с три различни по вкус и вид блатове  ooooh!. На всичкото отгоре крема който съм правила пак сума ти пъти вече стана доста по мек от обикновенно и се наложи да слагам допълнително желатин. От тук почват проблемите със сухите блатове, които трябваше да сиропирам инак нищо нямаше да стане. Ама те толкова порести, че дори няколко капки сироп ги превеха меки все едно Реване гледаш  Shocked. Накрая гледах тортата с двете и части и се чудех как ще стяга за да сложа горния етаж. Мазах после обилно с маслен крем, хем да стяга повече, хем да изравня тортат която от меките блатове краищата бяха слегнали надолу  Cry. След ужасно много престой в хладилника, най накрая тортата стегна поне малко и успях да я сглобя без проблем, но слегналите краища, това за което Силрай говори си останаха  Embarassed И този път като всеки друг, не стана гладка тортата и това е, а така се старах да я изглаждам, но масления крем като почне да омеква и метна ли чаршафа отгоре не успява да се запазят хубавите ръбчета. Вече се отчайвам, че никога няма да успея да направя гладака изпипана торта, Но не става и това е  smile3514. Та Силрай, много ти благодаря за съвета миличка, ужасно си права, и понеже това ми е болна тема, направо наистиа ми иде да крещя, че все не успявам да постигна тия гладки ръбове  smile3511.
Сега за лъвчетата и пеперудките. Значи пеперудките сте ги виждали на тортата на Ласкова, затова са ви познати предполагам  Mr. Green. Както те , така и лъвчетата са правени с така наречените Пачуърк кътърс. Това са част от новите ми придобивки за тортоправенете, ама така и не остана време да си наснимам нещата за да ви покажа с какво се сдобих. Имам няколко от тия кътърси и съм ужасно доволна, защото правят нещата много лесно и красиво. Единстеното което не ми харесва, е че са правени от ужасно чуплива пластмаса, а аз си мислех, че е пластична ... с две думи трябва зорко да се пазят от барливите ръчички на дечурлигата  Mr. Green.
С розичките и аз съм много горда признавам си  Blush. Установих, че ги права много по-лесно и бързо когато формичката не е за единични листенца, ами е от тия дето са като формичка за цвете  с 5 листенца на едно. Оф незнам дали се сещате  newsm78. Аз нямам подобна формичка специално за рози, затова ползвах най-голямата подобна на нея от комплекта на Уилтон за цветата и понеже и най-голямата е твърде малка за рози, аз просто разточвх по-дебело тестото  и след  като изрежа с формичката доста поразстлам след това, за да станат листенца достатъчно големи за мънички рози.
Това е!

# 257
  • Мнения: 884
Благодаря ви!   bouquet

# 258
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
А, ето и някой от новите ми придобивкичкици (кътърсите)  Mr. Green


- ей това прави нещо като кошница, ама при транспорта се беше счупило на две, надявам се да може да се оправи  Confused
Имам и няколко цвята Petal dust и много им се радвам, но се оказа, че за ползването им явно си има чалъм, че при мен нещо не се получи за розичките. Тук е момента да попитам Тандури или Аталанта, че за тях двечките съм сигурна че са ползвали такива ....Кога се разнасят върху цветенцата като изсъхнат или след това? И изобщо всичко което трябва да се знае, че аз като почнах да мацам с четката си мислех, че ще стане от самосебе си, но изобщо не се разнасяха добре, нямаше плавен контур ами все едно паднала суха боичка абе грозно става. Затова моля за съвет  Hug

# 259
  • София
  • Мнения: 2 113
Корни, страхотни придобивки, много полезен отчет:))) Аз също имам ядове напоследък с изглаждането на тортите. Казвам напоследък, защото първата ми, покрита с фондан, както и една с кравки отгоре, станаха относително добре, като се има предвид и това, че бяха съвсем в раннат ми кариера...после...нещо все претупвах в етапите и резултатът ми отмъщаваше:))) Да видим дали ще реша да покрия един коледен щолен (като му дойде времето), че тогава да опитам да докарам гладка торта:))))

dobbito2, за тези блатове, които си ползвала и споменала по-долу, дали рецептите са оттук, и ако не - би ли ги споделила - звучат доста интересно и вкусно.

thedragonbg, вчера се сетих за твоя въпрос, но тогава пропуснах да пиша и добре че днес го напомняш - ами аз в Династията съм слагала малка част лешници. По принцип за блатовете от този тип като на Династията, съм чела рецепти изцяло с лешници, мисля, че ще стане много вкусно, не мога обаче да ти кажа дали трябва да се слагат същите количества лешник като орехите при заместването...

dobbito2, колко съм разсеяна - Честит Рожден Ден на патерица! Много здраве, нежност, любов и вдъхновяващи поводи да твориш красота:)))

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 15:34 от dimitrina73

# 260
  • Мнения: 373
 #Crazy #Crazy #Crazy Малеееееееееее       лелееееееееееееее, въобще няма да коментирам тортите от последните 5-6 страници, защото просто нямам думииииииии, направо съм смаяна от произведенията Ви!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Как сега да изтипосам моят голяяяяяяяяяяям провал  Rolling Eyes. Хубаво си поплаках с тая торта-поръчка. Трябваше да я занеса в един град на 20 км от нашия, съпружеското тяло кара като луд и въпреки това, докато стигнем крема от капака се свлече на дънките ми  smile3511, добре че си нисех накрайника за кошница и малко захарно тесто с мен за всеки случай, та първо се наревах, докато чакам да стегне тортата, после събрах от подложката с една лъжица и позацапах тук там, направих някое друго цвете и я дадох на хората, които много я харесаха, ама аз се проклинах за тъпата си идея за торта с маслен крем още топлото време.

# 261
  • София
  • Мнения: 2 113
Хм, laskova, тортата преди или след рева я снима, защото нищо й няма на снимката...много красиви теменужки...!!!
Това с транспортирането трябва да се отработи, умувам над специална кутия с изолация и защита против сътресения - досега нищо не съм измислила, но си струва, все понякое време на човек му се налага да пренася торта...

# 262
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 346
Здравейте момичета. Аз ви следя и ви гледам прелестите от близо година. Досега не се престраших да направя торта със зах. покритие. Сега обаче ще правя. И така реших да правя марципан Варна. и ето това се получи за сега.
http://picasaweb.google.com/stefka.todorova83/2008_09_15#
Първата снимка е преди омесването с пудрата захар, а другите след. Искам да попитам на прав път ли съм? Тестото ми се стори доста мекичко!  newsm78 От прочетеното тук разбрах че тестото трябва да стои в хладилник от предния ден. Нали?
И още нещо това е една доза, ще ми стигне ли за покриване на една торта с диам.25см. и висока 7-8 см. и ще има ли и за някоя и друга фигурка или да правя още.
Знам, че са ми глупави въпросите но какво да се прави, Новак съм.

# 263
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
stefka_todorova, още на първата снимка миличка ми се струва, че тестото е много меко и някак по воднисто, не мога да го обясня. Ако на мен така ми се получи определено ще смятам, че има проблем с тестото. като гледам снимките следващите, проблема си е на лице, защото в крайния вариант след замесването с пудрата захар, тестото не бива така да лепне, независимо, че не е стояло в хладилника  Peace. Колко захар си добавила и с коя рецепта работи? Може би му липсва още захар или просто се е объркало нещо в самото начало. Напиши повечко подробности с коя точно рецепта работи и колко захар си добавила общо?  Hug
Ласкова, като гледам не само аз съм си скубала косите виртуално  Joy. Предполагам какво ти е било след като си видяла падащия крем от тортата, но изобщо не се съмнявам, че накрая си замаскирала така нещата, че всичко е било незабележимо за другите. Иначе тортичката е разкошна, шапка ви свалям за търпението да правите кошници , а ти определено си се справила чудесно  Hug. Иначе и на мен ми се е налагало да транспортирам тортички, макар и на по-близко разтояние, но всеки път като се кача в колата и все си представям как мъжо ще удари рязко спирачки и  тортата ще се лепна на предния прозорец  Joy. Малко черен хумор, но честно всеки път изтръпвам въпреки че мъж ми е добър шофьор, ама незнам все такива сцени са ми в главата като нося торти  Joy, или че докато я смъквам по стълбите от апаратамента до партера и ще изхвърчи от ръцете ми  Mr. Green

Последна редакция: пн, 15 сеп 2008, 18:54 от КорНиШонка

# 264
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 346
Направих го по тази рецепта, като стазих точните пропорции.

Парено тесто за моделиране(марципан Варна):

 150 мл вода
70гр масло
150 гр брашно
около 0,500 кг пудра захар

 Водата се слага в някакъв съд на котлона. Добавя се маслото и се чака сместа да заври. После се изсипва брашното /на веднъж/ и се бърка , докато се отдели от стените на съда. Изважда се и се разстила на плот, за да изстине по-бързо. Когато е студено се замесва с пудра захар.


И сега какво?  Shocked Не може ли да се оправи? Да сложа още пудра захар?

# 265
  • Мнения: X
Здравейте отново!
Нямаше ме няколко дни и вие сте сътворили такива красоти... smile3501 направо нямам думи...не мога да ви изброя поименно,но всичко,което видях...просто е страхотно!!!!!

Много ми се искаше да направя торта за първия учебен ден,но не бях в града ...и ми се размина...за съжаление.Ако не ми мине котка път,до края на седмицата ще спретна нещо...

А за фирма "Ирида" -Пв: на адреса в центъра им е само счетоводството,там нямат изложени продукти.Така че остава варианта Торнадо-трип или склада на фирмата в селото.Извинявам се,че не помня кой питаше.

Завиждам благородно за новите придобивки,ама съвсем мъничко,защото и аз си имам благодарение на Корни   bouquet .Съвсем скоро пак ще  влязат в действие...

# 266
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
Стефка, по принцип повечето момичета май предпочитат рецептата на Меги за марципан Варна. Аз съм работила и по двете, но на Меги наистина май се получава по-добре  newsm78. Ако си сложила половин килограм пудра захар и всичко си спазила по рецептата пробвай да сложиш още малко захар. Обаче ти препоръчвам да следиш добре дали ще има подобрение, защото ако тестото е объркано може от захарта да ти се разваля вместо да се оправя. Като гледам на снимката не ти е ужасно лепнещо и може и да стане, но ако след още малко захар няма никакъв резултат по-добре направи нова доза. Имай предивд, че за това тесто пудрата захар трябва да е много, много ситно смляна, защото ако не е много финна тестото никога няма да ти се получи както трябва. Не е голяма философия, но наистина понякога се обърква не се отчайвай доомеси с пудра и ако не стане замеси нова доза но по рецептата на Меги.  Успех!

# 267
  • Мнения: 1 965
stefka_todorova - Честичко се случва Варна-та да се "втечнява". В повечето случаи се оправя с малко търпение. Остави тестото до утре добре завито в найлон  в хладилника. Ако не си добавила всичката захар от рецептата, утре я пресей и я сложи в една купа. И повечко да сложиш - не  е фатално. Ще стане по-хрупкаво и ще съхне после по-бързо. Изсипи тестото вътре и бъркай. Дори и да се втечни отново, не се отказвай. В даден момент, то се събира от само себе си и става хубаво и пластично.  Цяло лято имах този проблем. Но винаги се оправяше след пронощуване в хладилника. След като го оправиш, го остави отново да изтине добре и се опитай да го разточиш максимално бързо и възможно най-студено. Точи върху нишесте и ако мислиш че ще ти е по-.лесно, сложи хартия отгоре и точи върху хартията. Ще стане по-гладко и няма да ти лепне толкова.
Тази доза, би трябвало да ти стигне за такава торта. Дали ще остане за фигурки, незнам. Зависи колко тъничко ще разточиш чаршафа и колко фигурки искаш да направиш.... Но не икономисвай от чаршафа заради фигури. По-добре си забъркай още половин доза. Дори и да ти остане, ще си я съхраниш в хладилника.... и ще си тренираш, когато ти дойде музата.....
Успех, и докладвай....
Ласкова - тортата е страхотна. И като идея и като изпълнение. Хубаво е, че си се сетила да си вземеш резервни материали....
Корни, Корнииииииии....... Изгризах си ноктите от яд...... завидях ти!!!!!  Joy Joy Joy

# 268
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
 Ванчееее, недей тъй, че почнах и аз да си завиждам бе душа  Joy  Joy  Joy.
Иначе само да вметна нещо допълнително за Варната без да целя да засегна някой, просто искам да споделя и моя опит и заключения . Аз до съвсем скоро работех само с тоя марципан. Никога не ми се е втечнявал да си призная въпреки, че съм го правила доооста пъти. Но ми се е случвало да поеме повече захар отколкото описаната в рецептата заради кофти смляна захар и в такива случаи, тестото става много тежко , донякъде пластично  (подходящо за фигурки), но от многото захар става много тежко и поради тази причина за покриване на торти е мъчно за работа защото се свлича  ooooh!. Та в тая връзка аз лично предпочитам ако имам възможност да направя нова доза, за да се получа желаната консистенция отколкото да оправям вече развалено тесто  Peace

# 269
  • Мнения: 1 965
Корни, и аз го правя това чудо от години. Някъде в началото на лятото ако си спомняш изревах че ми се е втечнила. А бяха 2 или 3 дози. Не помня. За сефте се провалих с Варната. Тогава питах дали не е от захарта. От тогава, всеки път се втечняваше и съм я зарязала. Съгласна съм че има разлика в захарта. Но въпреки всичко не мога да си обясня от какво може да се втечнява така...... Но, факт е, че може и да се оправи..... така и така ще я хвърляш.... що да не пробваш да я спасиш???? Нали така?
А, за завистта...... недей така.... това не е хубаво......  Joy

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт