Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 50-та юбилейна

  • 33 775
  • 287
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 2 658
petia_tag, категорично не искам да е чаршаф, защото никога не съм правила, а ми се иска тортата да стане прилична. Мислех си да я покрия със сметана, но тогава ми мина през ума, дали ако направя повече от крема, няма да свърши работа и за финал. Ако стане ще я документирам и ще я представя, но все още всичко е само идея в главата ми.
Ако искаш да е нещо елементарно, си направи повече крем и поръси с ядки или настърган шоколад, а ако ли не, направи шоколадова глазура. Peace

# 31
# 32
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте момичета:)

Аз напоследък нямам време да пиша, защото започнах работа, а и се събраха един куп други задължения.  Гледам, че вие ставате все по-добри (с удоволствие ви се наслаждавам и леко завиждам за това, че намирате време и поводи за тортоправене)!

Ванче, Грозницата е разкошна и не е никава грозница! Hug Heart Eyes

Иначе чакам Корни да ми изпрати някои неща и се надявам до края на седмицата да пусна Библиотеката! Blush

Успех на всички в тортоправенето!  bouquet

ПС. Пепи, благодаря, че пак се погрижи за темата!  bouquet

# 33
  • София
  • Мнения: 114
Ако искаш да е нещо елементарно, си направи повече крем и поръси с ядки или настърган шоколад, а ако ли не, направи шоколадова глазура. Peace
Аз също се бях спряла на шоколадова глазура, но това не беше одобрено, трябвало отгоре да е бяло. Последен въпрос, надявам се! Този крем добре ли се заглажда?

# 34
  • Мнения: 4 358
Да ни е честита убилейната 50 - та тема мили неуморни момичета   bouquet  bouquet  bouquet.
Да сте живи и здрави и да радвате близките си а и не само тях с разкошни сладки изкушения Hug
Ванчеееее малиииии каква мома      ooooh!.Пу пу да не я уручасаме, много народ и се радва.
Много хубава бе Ванче, как ще я гилотинирате милата Joy
Пепи благодарности и от мен за новата темичка  bouquet

# 35
  • София
  • Мнения: 2 113
Честита юбилейна тема, момичета! Хайде, за 100-тната да спретнем по една празнична тортичка и да си направим почерпка:))))

Ванче, много добро изпълнение, нищо, че на преден план изпъква "особеността" на образа, не си оставила всичко да се носи на гърба на оригиналната идея...Simple Smile))) а те Грозомир и Грозомира като са братче и сестриче, това тук плод на кръвосмешение ли е?



# 36
  • Мнения: 373
Ванчеее ....Чуднохубава девица.... Joy Joy Joy

# 37
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз също се бях спряла на шоколадова глазура, но това не беше одобрено, трябвало отгоре да е бяло.

Ами шоколадова глазура от бял шоколад  Hug

# 38
  • Мнения: 634
Здравейте на всички .Аз съм Албена и от доста време чета форума .Честит юбилей.Аз също обичам да правя торти и пити.Всъщност това ми е професия.Аз съм завършила такова училище,но това беше 1988г. и сега си обогатявам знанията чрез вас,защото по наше време  нямаше толкоз много разнообразие на материали и технологии.Момичета много съм ви благодарна.Ако някой го интересува ,какво правя аз може да погледне в album.bg/mameto.Ще се радвам ако мога да бъда полезна с нещо.

# 39
  • Мнения: 1 965
Аз, днес от много бързане..... забравих да ви поздравя за 50тата тема!!!! Поздравления за всички..... и пожелания за много нови тортички, пълни с живот, идеи и ентусиазъм.......  bouquet
Та да ви кажа, че Грозанка пожъна небивал успех..... Смях голям беше..... никой не  иска да я разреже, но аз както винаги..... се държах мъжки и си я заклах най-безцеремонно..... smile3553. Беше вкусничка..... Опаковаха ми една голяма част /половин нос и едно око, та до ухото чак/ да си нося на децата в къщи.... а мъжът ми наднича в плика и ми вика: "Сега ако ни спрат ченгетата... ти ще им обяснаваш, какъв е тоя разфасован труп на задната седалка....." Joy Е, не ни спряха.... но гледката наистина ще е стресираща на пръв поглед за някой незнаещ.....
Димитрина, те са братовчедчета беееееееей..... не си прочела хубаво приказката..... hahaha
Радвам се че ви хареса Грозанка. Косата и е от шоколадче, да. Забърках си една дозичка тесто от кувертюра, а то става почти черно. Не добавях пудра захар и докато беше още топлоичко ЦВРЪЪЪЪк директно върху главата. Там където не достигаше спринцовката, си цвърках ето така, като на снимката и като се събереше повечко "коса", директно я лепвах където трябва.
Бадем, не мога да ти кажа оттук дали да слагаш още олио. Незнам нито колко е гъсто, нито колко е твърдо. И повече да сложиш, не е фатално, но ако прекалиш, се размеква шоколада. А и си зависи от вида и марката шоколад. Важното е че си се справила. Нека си лепне.... Можеш и с нишесте да оформяш, фигури например, но после трудно се чисти. Затова не го обичам. И по-трудно се заглажда ако се наложи. Опитай си различни методи. Все някой ще ти хареса.

# 40
  • Мнения: 555
Честита Юбилейна тема и от мен   cook
  Hug

Ван444еее, много ти е "Грозна"  Joy Грозанка  (пу да не й е уруки Laughing)

# 41
  • Мнения: 1 271
Албена, дай ако обичаш линк към албума ти, защото нещо не можах да схвана къде е?Благодаря!
И аз съм за 100-ната тема да си я почетем както си пише по книгите.

# 42
  • Мнения: 668
Ванче - ми то Грозанка отсрамва цялата рода!!! Пу-пу, дано ви е била сладка, както пишеш! Много оригинални идеи, бравос!
Честито ни 50-та юбилейна тема. Страхотни сте всичките.
Албена - Добре дошла. Имаш мног хубави торти и пити. Но няма ли да е по-лесно ако ги систематизираш в 2 отделни албума, в единия тортите, а в другия питите, и така още повече ще изпъкват?!?!
ignition - аз съм правила торта с този крем, и я покривах отгоре с него. У дома се предпочитат кремести торти, а не покрити с чаршаф. Това и това са покривани с муса на Танита (модифициран вариант), на втората обаче украсата е от сметана.
Засега само ще гледам, и ще се облизвам още малко. Скоро пак ще имам повод и тъй.
 
Silrai - албумчето на Албена е: www.album.bg/mameto .

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 00:03 от thedragonbg

# 43
  • Мнения: 484
Честита ни юбилейна тема!!! Hug
Пепи,благодаря ти   bouquet

Ванчееееутрепа ме с таз убавица.Многооо ми хареса,страшна мацка!Така сме се смели с децата,а малкия ту и викаше кака,ту леля Joy Joy Сега ще чакам и нейния брат,няма само дете да е,а?

Албена,добре дошла!Много хубави торти имаш!А защо почти ги подаряваш,такива цени?? newsm78

# 44
  • Мнения: 1 122
Албена значи с тебе сме колежки. Само че аз завърших 1994г. Току-що разгледах албума ти. Много хубави торти и пити правиш. smile3501 Сметановите торти са много професионално загладени.

И от мен честита ни юбилейна тема!

van444eto бравос за Грозанка!

Общи условия

Активация на акаунт