Малко помощ за рецепти за Цептер:)

  • 161 176
  • 793
  •   1
Отговори
# 750
  • Враца
  • Мнения: 876
Цвета на дръжките на термоиндикаторите показва стари или нови съдове са в смисъл тези с черните дръжки в по-голямата си част не работят с индукционния котлон. Новата колекция са с бели дръжки и термоиндикатори. И в двата варианта грилера е с термоиндикатор, но ако това което гледате е без може да се купи само термоиндикатор. Обикновено т.нар тигани за пържене нямат термоиндикатop

Грилерите са тези
       

Тиганите за пържене са

 и варианта с капак


Грилерите са точно като грил тиган с напречни ивици. Дъното като цяло на съдовете е еднакво като характеристики на материала и начин на готвене, но грилера прави месо, зеленчуци на ивици като при скарата, докато при тигана не

Аз напоследък съм на вълна крем супи, студени супи и зеленчукови ястия. Досега крем супите винаги съм ги пренебрегвала, но ни станаха любими и ако може да споделите правите ли и какви супи и какви зеленчукови ястия в този сезон. Качила съм нови снимки в последния албум и като ги опиша ще пусна и снимчици на сготвеното последните седмици

# 751
  • Мнения: 2 114
Мерси много!

# 752
  • Варна
  • Мнения: 486
Здравейте момичета, този сезон съм се отдала на зимнина  Simple Smile


Ето - докладвам  Simple Smile

Този уикенд се преборих с 12 бурканчета кетчуп Пеп-чо, имам "ГОЛЯМО БРАВО" от детенцето, което директно отправям към Пеп-чо - изключително лесно и вкусно - Благодаря Пепи! Направих половин доза с 5 литра доматен сок. Нишестето ми дойде малко в повече спрямо рецептата. За 10 кг са 7 пликчета по 80 гр., а аз сложих 2,5 пликчета по 60 гр. Стана много добре. След като добавих нишестето го насипах в бурканчета и обърнах, не съм стерилизирала, не съм добавяла лимонтузу. Всички хлътнаха перфектно.

Направих 4 буркана големи с винт - салата "десятка", като остатъка изядохме още вечерта на миш-маш. Не беше съвсем десятка, по-скоро 6-7-мичка защото напълних тенджерата и спрях. Малко ми удряше на оцет, не беше кисела а самия аромат на оцета се усещаше силно. Може би като постои в бурканите и се маринова ще се пооправи   Peace
Отново насипах топла в бурканите и хлътнаха, не съм стерилизирала.

Последно - 8 големи буркана с винт доматен сок със сол и магданоз. Значи: минах ги през сокоизтисквачката, да отделя люспи и семки, тенджерата ми е 5,6 литра - напълних я до горе и включих бавно да заври. Като завря сложих 3,5 с.л. сол, варих 20-30 минутки, малко преди края - 1 връзка ситно нарязан магданоз. Пак още топло насипах в буркани с винт и обърнах, хлътнаха перфектно.

Дано да се запазят всичките без стерилизация, като се има в предвид, че няма да ги местя т.е няма да пътуват на никъде.   Praynig

Значи всички буркани и капачки преди да ги напълня ги сложих да се затоплят на пара т.е тигана - 2,7л с 1-2 пръста вода върху него ситочинията, и захлупвам отгоре с голямата комби чиния, хубаво да се задушат - 10 минутки са достатъчни. Топлите продукти налях в топлите буркани - това е!  


http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=731608.0 - тук на първата страница има препратки към оригиналните рецепти

Успех на всички   Peace

# 753
  • София
  • Мнения: 512
Здравейте,
Може ли някой да ми даде цена на Универсален комплект Цептер?
Предварително благодаря

# 754
  • Враца
  • Мнения: 876
 ivka76 писах Ви на лични

Момичета, напоследък съм се отдала като че ли на мързел и предпочитам повечето ястие да готвя със синхроклик-а защото винаги готвя нещичко в последния момент. За тези, които са пропуснали давам линк към последния трети албум на ястията ми приготвени с помощта на съдовете на Цептер

има доста интересни идеи като любимите ми

Пастърва на тиган,



Здравословни овесени бисквити



Козуначената торта с ябълки


както и любимите ми напоследък Американски палачинки

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 12:49 от wb

# 755
  • Мнения: 11
wb, страхотни са ти нещата! Браво! Аз непрекъснато приготвям нещо от албумите ти, които са страхотен наръчник.
Искам да споделя, че към невероятните овесени бисквити, добавих две лъжици кисело мляко и една л-чка бакпулвер. Стана нещо невероятно! Не успях да снимам...Simple Smile

# 756
  • Враца
  • Мнения: 876
enister добра идея ще ги пробвам...аз досега в различните дози добавях мед, ядки или шоколадови капки..любимите ми бисквити са определено

# 757
  • Мнения: 11
wb, цялото ми семейство се влюби в овесените ти бисквитки! Simple Smile Направих много варианти, но не се спрях, хрумна ми да ги сложа във формички за мъфини - невероятен успех, добавям повече кисело мляко или сок от компот за да стане по-редичка консистенция и ммм...
Тази вечер направих солен вариант - супер успешен. Кисело мляко със содичка, едно яйце, натрошено сирене и разтопено масълце за разкош, и ким поръсих. Успях да снимам преди да изчезнат всичките.Simple Smile

# 758
  • Мнения: 11 828
Новите съдове Zepter от днес на пазара.

# 759
  • София
  • Мнения: 8 306
.

# 760
  • Бургас
  • Мнения: 211
Дали ще може някой, който я има сканирана книжката с рецептите, да я линкне отново. Благодаря ви предварително  Hug

# 761
  • Мнения: 220
Може ли да се мият тенджерите в съдомиялна. Дали трябва винаги да се маха индикатора на капака.

# 762
  • Мнения: 11 828
Може ли да се мият тенджерите в съдомиялна. Дали трябва винаги да се маха индикатора на капака.
Аз мия всичко, без капаците, заото не ми се играе да махам индикаторите, моите са от старите - черните, само капаците мия на ръка.

# 763
  • Враца
  • Мнения: 876
Това е линка на сканираната книжка с рецептите

Линк на албум 1
Линк на албум 2
Линк на албум 3

Линк към сайта на Елена с видеорецепти

Линк към едно руско предаване Готовить здорово! Готовим с Цептер, отново с прекрасни идеи и видеорецепти

# 764
  • Мнения: 11
Привет  Simple Smile

Имам си вече синхро-клик и съм много щастлива. Готви бързо и лесно се обслужва, както всички съдове на Цептер  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт