Бързо и вкусно бисквитено руло "Зебра"

  • 15 351
  • 42
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 351
Рулото става много бързо с малко продукти и е много вкусно. Имам рецептата отдавна, вкъщи много се харесва и реших да я споделя с вас.
Продукти
1 голям пакет бисквити Закуска (бели)
около 200 мл прясно мляко
1 малък буркан шипков мармалад
1 пакет масло
1 шепа орехи

Приготвяне на крема
Мармалада се разбърква с размекнатото на стайна температура масло.
Оформяне
Бисквитите се потапят в леко загрятото мляко и се слепват по между си с крема. Редят се изправени в тавичка. Отгоре се намазват с остатъка от крема. Така полученото руло се поръсва с орехи или други ядки по избор. Реже се по диагонал, за да се получи ефекта на зебра
Ето го и крайния резултат

и парченце

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 18:27 от tedi80

# 1
  • Мнения: 1 269
Много вкусно и лесно!  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 4 589
Помня, че навремето майка ми правеше подобно руло и ставаше много вкусно. Тя обаче го правеше с кръгли бисквити, но това няма никакво значение. Още днес или утре мисля да го спретна и аз. Grinning
Чудесно, че ме подсети. Wink

# 3
  • Мнения: 320
Да интересно е, само ако може да споделиш от кои точно бисквити "Закуска" щото са няколко вида има едни квадратни други правоъгълни  Thinking

# 4
  • Мнения: 351
Да ти кажа даже не знам, че има различни видове. Мислех, че са само бели и с какао. Ще стане и с двата размера, за да има този ефект на "Зебра" трябва да са обаче бели

# 5
  • Мнения: 4 496
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 1 341
Привет!
Много приятно става ако се потапят в швепс - ягода,портокал...
пожелание.Получава се плодов аромат.

# 7
  • Мнения: 320
Аз съм правила с по-дебелите "Закуска". Но ги държа съвсем мъничко в млякото, че направо щяха да се разпаднат. Даже въобще се чудех дали да ги потапям, ама исках като за първи път да направя рецептата както си е. Вече не ги топя. Hug

Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Бе като гледам снимката с разреза май и тези са от по-дебелите  newsm78

# 8
  • София
  • Мнения: 18 679
Точно вчера го правих, но малко по-разлчино - бисквитите се слепват с мармалада, а отгоре рулото се маже с крем от масло, захар и едно яйце. Не ми харесва така. Кремът е ужасно мазен, не се яде, аз го остъргвам от парчето си. Бисквитите останаха сухи. Другият път ще го направя така, по този начин и мисля, че ще стане по-хубаво.

# 9
И аз приготвям подобно бисквитено руло
1пак. бисквити закуска-бели
1пак. бисквити закуска -какао
1пак.крем ванилия пудинг на д-р Йоткер
Шоколадови пръчици за поръсване.
Редуват се бели и кафеви бисквитки, слепват се с крема, а отгоре се поръсват пръчици или се настъргва шоколад. После се реже по диагонал. Става много бързо, вкусно е и изглежда красиво.

# 10
  • Мнения: 351
Само да добавя, че се реже по диагонал, за по-красиво. Grinning
Чудех се какво съм забравила Laughing, но вече го оправих  bouquet

# 11
  • Варна
  • Мнения: 472
Може ли да се направи във вариант без масло? Много калорично ми се струва така  Thinking
но ако е само с мармалад рулото дали ще може да стегне и да запази формата си?

# 12
  • Мнения: 351
Маслото служи за спойка и не знам какво ще стане без него newsm78

# 13
  • Мнения: 3 036
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.

# 14
  • Мнения: 1 558
Използвам кръгли бисквити и този крем
/масло и шипков мармалад + малко прясно мляко/,
разрязвам под ъгъл и се получават красиви парчета.
Това е т.н. бисквитен салам, който правя.

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 20:57 от Dobitu

# 15
  • Мнения: 320
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
А рулото е много хубаво и лесно са изпълнение.
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace

# 16
  • Мнения: 1 558
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
И аз го правя с шипков мармалад , но никога не ги потапям бисквитите в мляко.не мисля , че има нужда

# 18
  • Мнения: 25 649
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78

Едно време редувахме масло, разбито със захар (плюс какао, по желание) и мармалад. Така райетата ставаха още по-интересни.

# 19
  • Мнения: 4 496
Мисля, че ще стане също толкова вкусно и с мармалад от сливи или конфитюр от каквито и да е плодове  Peace
А дали ще могат да се смесят така добре с маслото както шипковия мармалад newsm78

С ягодов и с малинов конфитюр съм го правила също. Става страхотно. Но аз съм влюбена в шипковия и с него най-ми харесва! Laughing

# 20
  • Мнения: 765
Превъзходно изглежда рулцето.
ще си позволя в твоята тема да предложа и аз едно рулце:
Бисквитено изкушение



- бели и кафеви бисквити
- 1 пакетче краве масло
- сладкарска сметана
- целувки
- пудра захар
- бадеми
- 1 голям черен шоколад
- течен шоколад
- настъргана кора от лимон
- орехи
- ром или есенция

Маслото се разделя на две. Същото се прави и със сметаната/не се използва цялата, ако няма да използвате всичките бисквити.
В едната купа се прибавя пудра захар/по вкус/, смлените бадеми, натрошените целувки и кората от лимон. добавя се и капка от алкохола.
Разбива се внимателно.
В другата купа се прибавя течния шоколад, настърган черен шоколад и малко от лимонената кора. И тук капка от алкохола.
Белите бисквите се мажат с кафявата смес и обратното.
Прави се това на фолио и после направо се завива и се оставя в хладилника да се стегне/камерата/.
Белите бисквити се овалват в останалата бяла смес и обилно в орехи.
Кафевите бисквити се овалват в кафявата смес и се поставят в хладилника да стегне.





След няколко часа се разрязват по диагонал като руло.
Добър апетит!

# 21
  • Мнения: 351
Ще го пробвам, изглежда ми много вкусно.
А какви бисквити използваш?

# 22
  • Мнения: 1 269
Вчера се засилих да правя това руло, но пакета бисквити "Закуска" се оказа натрошен! Вече бях забъркала крема и му  прибавих едно бурканче домашен мармалад от сини сливи. Бисквитите  натроших съвсем в купа от сладолед, залях с топло мляко и добавих крема. Оформих като торта и посипах с кокосови пръчици. След няколко часа престой в хладилника, сервирах по една голяма топка направена с лъжица за сладолед и посипах с орехи и кокос.
Много вкусно и красиво се получи. Не се сетих да снимам  ooooh!
  bouquet

# 23
  • София
  • Мнения: 3 090
Още вчера забърках рулото "Зебра". Невероятно се хареса на всички, а като се има пред вид, че стана точно за 10 минути, цена няма. Благодаря ти, че го сподели.  bouquet

# 24
  • Мнения: 351
krikri, радвам се че се е харесало на всички у вас

# 25
  • София
  • Мнения: 276
Направих го пре уикенда- много лесно и бързо !
Лошото е че и бързо свърши Heart Eyes и този уикенд имам поръчка  отново да го правя.....

На мен обаче не ми стигна сместа  за мазането и НЕ сложих целият пакет "Закуска"- останаха ми 2-3 бисквити.

# 26
  • Мнения: 1 906
Идеята е страхотна ,но може ли да се замени шипковия мармалад
с нещо друго(от една бригада съм го намразила)
...
Аз го правя с различни видове сладко, само дето предварително го пасирам, за да стане гладко и лесно за намазване.

# 27
  • Мнения: 4 406
имам 2 пакета от тези бисквити, които стоят в шкафа отдавна. сега ще ги употребя. багодаря за идеята!

# 28
  • Мнения: 1 312
Много вкусно изглеждат момичета,ще го пробваме  Crazy ужас ,а щях да минавам на диетка Tired

# 29
  • Мнения: 351
Диетата от утре Laughing

# 30
  • Мнения: 4 434
evak coolcool страхотно изкушение наистина

# 31
  • София
  • Мнения: 1 341
Evak, откакто си пуснала тези снимки с бисквитени изкушения - само ги сънувам...
Днес реших да пробвам руло с бели бисквити - стана едно голямо НИЩО.
Кремовете станаха много течни,а бисквитите си останаха твърди...
Моля те да обясниш по-подробно като за бавноразвиващи ....
за кремовете;бисквитите потапят ли се в нещо да поомекнат.
Аз ползвах бисквити Закуска - дали не трябваше да са чаени....
Някъде съм сбъркала.От 12 ч. се боря с това руло и чакам да се втвърди...
Голямо желание имам да го дегустирам - освен да ти дойда на гости...

# 32
  • Мнения: 3 830
Изглежда да се приготвя бързо и лесно и  в най-скоро време ще го приготвя. Peace
Благодаря, че сподели с нас рецептата.  bouquet

# 33
  • Мнения: 110
Как се реже това руло, в смесъл като бисквитите са наредени прави?

# 34
  • Мнения: 2 803
Правя подобно руло, но е време за разнообразие.
При моята рецепта потапям бискивитите в компот от кайсия и ги слепвам с разтопено масло, захар, лим.кора и какао. Отгоре намазвам с маслото и поръсвам с орехи и слагам да стегне във фризера.

  bouquet

# 35
  • Мнения: 351
Реже се по диагонал

# 36
  • Мнения: 110

Благодаря ще го пробвам изглежда супер добре

# 37
  • гр. Козлодуй
  • Мнения: 203
Това руло ме връща към детството Simple Smile. Купих си необходимите продукти и като заспи детето ще го направя. Обаче вместо орехи взех бадеми /нямаше орехи/. Дано се получи добре.

# 38
  • Мнения: 2 028
вечно ще те благославям за това рулце, благодаря, супер лесно и честно, не очаквах да е толкова вкусно  bouquet

# 39
  • Мнения: 307
Маргарина проблем ли ще е вместо масло ?

# 40
  • Мнения: 351
Аз не съм пробвала с маргарин,но може да опиташ и да споделиш как се е получило

# 41
  • гр.Варна
  • Мнения: 217
Чудна, лесна и изглежда вкусна рецепта!
Как да не го опиташ, а? eat

# 42
  • Мнения: 307
Направих го по оригиналната рецепта с шипковия мармалад, но с кръгли чаени бисквити и го поръсих с шоколадови ш кокосови пръчици. Получи се страхотно.


   

Общи условия

Активация на акаунт