Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 53

  • 23 274
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 618
Листа е А4, прозрачно фолио и цялото е на звездички тук се вижда. Изрязах две ленти по дължина, за да обиколя тортата. На Кадемлия има цял класьор с всякакви мотиви и разцветки, един лист е 3лв. Имам още един на бели цветя, но още не съм му измислила тортата  Thinking
Благодаря ви момичета  Hug Имах нужда от една добра дума, след цялата борба  ooooh!
Мак, специално да те поздравя за твоята  smile3501 Много ми хареса, а цветовете бяха разкошни  Heart Eyes

# 256
  • Мнения: 1 491
Листа е А4, прозрачно фолио и цялото е на звездички

А как точно се казва това фолио? Или отивам утре, че имам път на там и казвам - абе тука едно фолио с различни мотиви ... Не че няма да ме разбере мацката там, ама да се докарам и аз на знаеща ....  hahaha

# 257
  • София
  • Мнения: 2 113
Листа е А4, прозрачно фолио и цялото е на звездички

А как точно се казва това фолио? Или отивам утре, че имам път на там и казвам - абе тука едно фолио с различни мотиви ... Не че няма да ме разбере мацката там, ама да се докарам и аз на знаеща ....  hahaha

Когато лятото ходих там, тези фолиа се намираха на витрината вдясно от входа, долу ниско, почти до входната врата. Не помня там момчето как ги наричаше, но все таки е някакво декоративно фолио за шоколад...Simple Smile


sunshine-moonlight, добре дошла и от мен! Честито! (за сключения брак Simple Smile ) И ако не е тайна, от колко време "Воайорстваш"? Ако имаш и други тортени постижения заснети, покажи и тях:))

badem, чудесно шоколадово творение, розите са точно достатъчно, изглеждат много фини и звездичките са много нежно допълнение - супер!

# 258
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
badem, страхотен трюфел. Браво за цялостната идея и реализирането и.

Момичета, месри на всяка една за отзивите за тортата  Hug Сега чакамотзиви за вкуса и, но напоследък нямам отрицателно мнение  Embarassed

# 259
  • Мнения: X
_Пепи_, не се изчервявай...тортите ти винаги са страхотни.

badem ,ах,как си падам по шоколада...имам бял кувертюр и отивам да си хапна...

sunshine-moonlight , здравей и на теб!Чакаме тортата....

# 260
  • Мнения: 185
Най-накрая да имам време да ви разгледам,

Страхотно е това фолио на звездички, как му е точното наименование, да го намеря тук?

Момичета имам нужда пак от помоща ви.
Днес правих "репетиция" за тортата на баща ми за Димитровден, и реших да изпробвам как се работи със сметана, една немска рецепка за правене на фигурки, да пробвам шприца за "новобранци", които си купих  Joy Joy  ...и заформих една бърза много малка тортичка и пробвах и втвърдителя за сметана.
  Не се смейте на изпълнението ми, ама не съм майстор като вас. Та въпросът ми е - "защо ми се разтопяват калиите?" -сместа така лесно се моделираше, без да се накъсва по краищата, без да лепне, но започнаха да се разтапят, правих ги сутринта, а до сега вижте сами какво са станали
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294885&pid=8359712  - тази снимка и
 http://www.snimka.bg/album.php?album_id=294885&pid=8360285 съм изкарала калиите да ги видите как се топят като сняг.
Рецептата за фигурки, я взех от един немски сайт - 300 гр кристална захар, 10 с.л вода, растителна мазнина 1 суп. лъж,ванилиенцукер. Мазнината /ползвах Кокосфет/ се разтапя със захарта и водата на котлона, бърка се непрекъснато, и накрая се прибавя лимона, и се вади, и започва да се стяга, добре се поддаваше на моделиране, даже много финни неща, но се разтопяват. Защо става така. Иска ми се за баща ми да му направя бяла торта с калии,  а и той обича сметана...

# 261
  • Мнения: 2 185
Калиите са от захарно тесто, а покритието-от сметана, ако правилно съм разбрала  newsm78 . Сметаната разтапя захарното покритие, нали за това разяснихме, че под захарното покритие се слага само маслен крем.

# 262
  • Мнения: 185
Клари - калиите ги правих, независимо от сметаната, те започнаха да се разтапят около след 30 мин след правенето им. Затова набързо спретнах една малка тортичка /вече е изядена/ Не гледай, че съм смесила сметана и калии, само за да украся и да не ги хвърля де.  Съхранявах ги както беше писано в немския сайт /в кутия, вътре с кюхенроле/ спазих всички инструкции, бяха много подробни обяснено. ...
  уф, Confused
 аз май няма да случа на тесто, което да мога спокойно да моделирам фигурки,  ...а това беше идеално,  такива тънки листенца можеше да се моделират...

# 263
  • Мнения: 2 185
Ами не знам тогава, идея си нямам   33uu

# 264
  • Мнения: 2 818
Но пък ако решиш да правиш някоя зимна торта си имаш изпробвано тесто за моделиране на ледени фигури  Simple Smile

# 265
  • София
  • Мнения: 618
За съжаление нямам идея как се казва. Отидох и обясних на жената, едно такова за шоколад, с картинки .... Blush веднага се сети  Peace
kaninova рецептата ми напомня за захарният фондан за моделиране, но без желатина. Може би трябва да има нещо такова, което да го стяга  Thinking Само масло и захар, при смесването маслото може да стегне и после от температурата навън да се топи ..... така стъклено ми стана едно маслено кремче за надписване, което бях забравила на плота в кухнята, та оттам разсъждавам

# 266
  • Мнения: 2 185
Имам нужда от съвет, че не съм пробвала такъв вариант. Имам замразени остатъци от блатове...искам да направя торта в купа- предложете някое кремче в което мога да натроша блатовете и после като го обърна да стои стабилно, за да мога да го покрия и декорирам. Предполагам, че трябва да е с желатин  Thinking ?! Трябва ли да подлагам цял блат по купата и отгоре, или ще стане и без  newsm78 ? Извинявам се за глупавите въпроси, но не съм пробвала до сега такава "техника"  Blush

Бадем, каква е дебелината на това фолио? Дали може да се замени с нещо подобно самия лист, зашото май имам идея как да си го надупча сама ?

# 267
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Clairette, слагаш си домакинско фолио за свежо съхранение така че да са покрите стените на купата и си правиш някаква разновидност на парфе, само най-отгоре (като се обърне остава отдолу) си слагаш цяло блатче. Крема наистина трябва да е с желатин.
За парфе ползвам заквасена сметана, разбити на сняг белтъци, плодова добавка и желатин... захар на вкус. Задължително на 1 белтък 2с.л. захар. Някои правят парфе с кисело мляко. Има още варианти: заквасена сметана+ такава за разбиване (разбита) + кремче без варене (може и плодово) + плодове + желатин.

# 268
  • Мнения: 2 185
Пепи благодаря ти за съвета...значи мога в това кремче да си натроша малко блатове, но отгоре (което после ще стане отдолу трябва да сложа цял блат, така ли?

# 269
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи благодаря ти за съвета...значи мога в това кремче да си натроша малко блатове, но отгоре (което после ще стане отдолу трябва да сложа цял блат, така ли?

Желателно е да се сложи цяло блатче за стабилност Wink

Общи условия

Активация на акаунт