Ти какво сготви? Снимай, покажи! -14-та тема

  • 61 277
  • 508
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 9 776
Krische, салама е супер, ама какви са пък сега тези сусамени сладки? Давай рецепта и за тях, моля!

# 481
# 482
  • София
  • Мнения: 3 817
Krische , страхотно е саламчето! Peace Мъжът ми е специалиста в къщи по правенето му, но го прави много рядко, защото е голяма калорийна бомба.
Umbra , супата изглежда мноого вкусна, може ли рецептата. Flutter
Ето нашето меню за днес:
Пилешка супа с червено цвекло./пасирана заради щерката/
Зеленце.
Кремче от пасирана варена тиква и сметана с канела.

# 483
  • Мнения: 4 358
Здравейте. Аз в неделя съм пас Embarassed за разлика от вас.Дояждаме сготвеното от събота.А вие - Страхотни сте  Peace Peace Peace.
Ще помоля Танита за азиатските гозби - ако си ги писала някъде, може ли линк към тях Praynig
Сладкия салам на Крисче е супер.И аз така го правя.И аз доскоро го подминавах този страхотен сладкиш, но го използвах за втори етаж на една торта и.....оттогава сме спечелени за каузата.
Умбра - може ли разяснения за Лучената супа.Тази купичка от тесто как точно става newsm78 а и самата супа как точно се приготвя?
Толкова неща съм си набелязала........имам да готвя до 2010 година hahaha

# 484
  • Мнения: 2 708
Поли, тези сладки са на Ксения, в смисъл са по нейна рецепта от тук, а снимките които си видяла са просто в мое изпълнение Heart Eyes

Между другото, трябва да обичате сусам, защото аз лично не се превъзнасям, но носих в офиса, защото аз и каката сме неядящи (слабеем) и остана малката и половинката, ама те не могат да изядат цялата доза. Та в офиса, имаше колежки, които направо пощуряха и не можеха да се спрат да ядат, взеха рецептата и още вечерта са правили в къщи и донесоха на другия ден да опитаме и от техните Joy Joy Joy

Бъни, аз не искам да спра да готвя, и мечтата ми е да си имам малко хотелче, да се махна от София (ама няма къде да ида, че бая са се качили цените), да си правя еко туризъм и да готвя домашни гозбици на гостите си. Ама на, само мечта ми е, пари няма и затова съм айти,  ooooh! вместо готвачка и все нямам време за готвене.

Наскоро си мислех да си взема отпуск и да се запиша на готварски курс, за да науча професионални фатки Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 19:52 от Krische

# 485
  • Мнения: 6 041
radost24 много ми хареса вида на кекса ти.
Krische много вкусно изглежда салама ти.
Umbra приядоха ми се от ябълковите ти тарти.

# 486
  • Мнения: 9 776
Krische, а дали може да се пекат във формички / днес правих едни питки в такива - на предната страница съм ги пуснала /, да не са на топчета? В смисъл дали тестото позволява? И обичам сусам, така че дано имам възможност скоро да ги пробвам, пък и видях, че стават лесно.

# 487
  • Мнения: 4 358
Крисче само това казвам и повече няма, че ще ни се карат за спам Embarassed - имам същите мераци като тебе...но уви.
И аз не спирам да готвя и уморена да съм след работа. Ама гледам и да се изяжда де.Ето днес не можах да се прежаля да купя готов сладкиш.Ще си правя утре и това е Rolling Eyes
И сега да ви кажа - какво ми беше четивото днес ooooh!. Книга за Сладкарство на майка ми от 1963 година ooooh! ама какви техники има вътре.Чудя се кога да ги пробвам една по една.Само повод си търся.

# 488
  • Мнения: 2 708
Поли, често да си призная, нямам идея. Първия път като ги правих, ми беше по-меко тестото и както Ксения е обяснила, те направо от топчета си стават разляти и затова им е нужно доста разстояние. Втория път ми бяха по не меки и си седяха по топчести като слагах топчета. Но от друга страна е важно да не прекалиш с брашното, защото една пък друга колежка, запалена от леснинията на рецептата ги е правила, но каза че все й се струвало меко тестото и слагала слагала брашно и накрая не са станали хубави - много сухи са били. За да не ти лепне, леко си намокрай ръцете като правиш топчетата. Аз още първия път го установих това, ама тя миличката не е опитна и не се е сетила. Ама така пък ще го запомни и после ще е "фърси" Wink

Та не знам за формичките, струва ми се че те са за по-тестяна консистенция Peace Ама то не ти пречи да направиш и така и така и да видиш Laughing

# 489
  • Мнения: 9 776
Krische, благодаря Hug! Веднага щом мога, ще ги пробвам, пък ще видим по кой начин.

# 490
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
това е вита баница rosi -  всяка кора се намазва с краве масло посипва се с натрошено сирене и се завива .така навитите с пълнеж кори се редят в тавата-нищо особено но тайната на пухкавата баничка е в заливката -кофичка и половина кисело мляко+щипка хлебна сода+щипка сол+щипка захар+7броя яйца всичко това се разбърква добре и заливаме баницата пече се на около160 градуса за да може бавно но сигурно да се надигне и после си остава дебела
в действителност изглежда още по добре снимката е с телефон и затова но пробвай и няма да съжаляваш  Laughing а и не си пести кравето масло 125 грама за един пакет кори отива с намазването и на тавата-обилно .ние не разтапяме маслото а направо от пакетчето с ръце и размазваме върху корите ....като се навиват корите с пълнежа да са по хлабавички тоест да има достатъчно въздух в тях общо взето е това много обяснения но иначе става за нула време

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 20:45 от betina33

# 491
  • Мнения: 2 100
И аз хвърлих око на тези сусамени сладки  Crazy
Крисче, сладкия салам изглежда супер Simple Smile Подсети ми, че не съм го правила, а пък от кога не съм яла...  Laughing

Ето и снимчици от седмичното ни меню Simple Smile
Вчера сутрин за закуска хачипурите на labrex. Много вкусни наистина, предвидих и направих двойна доза  Laughing   bouquet


днес ябълков сладкиш с карамел


и пак...


пиле с картофки


пилешки дробчета по селски. Нечовешки вкусни  Crazy


боб за тази вечер


  bouquet

# 492
  • Мнения: 4 434
Джиджа може ли рецепта за сладкишчето Hug

# 493
  • Мнения: 2 100
Разбира се, Ciara*  Simple Smile

Ябълков сладкиш с карамел
Продукти:
3 яйца
2ч.ч. захар
125гр. масло
1ч.ч. брашно
4-5 големи ябълки
бакпулвер
В рецептата няма канела, но аз сложих за аромат  Simple Smile

В тавичка се сипва 1 ч.ч. захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нареждат обелените и нарязани на полумесеци ябълки/като ветрило/. Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера. Сместа се изсипра върху ябълките и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва 1 ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Рецептата е на LEO  Simple Smile

  bouquet

# 494
  • Мнения: 7 420
   Джиджа,много пухкавки са ти станали хачипурите на Лабрекс,направо,като понички! Grinning
  Моите повече ги разточвах и бяха ,като средни палачинки.А днес ги направих и с картофена плънка,като в тестото вместо олиото съм сложила 2 големи супени лъжици маргарин.Сега си облизваме пръстите!Буквално се топят в устата!Страхотни са!
    Лабрексbouquet  bouquet  bouquet Черпим те с едно:

   
   
   

Общи условия

Активация на акаунт