Сирене или кашкавал пане

  • 11 536
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 362
Момичета,моля за съвет Simple Smile Как да направя панирано сирене или кашкавал с "нормален" външен вид(кашкавалът все ми се разтича) и вкус?Много ги обичам и двете,ама все не мога да ги издокарам.

# 1
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Има няколко теми за паниране на кашкавал,Но все пак........
Режеш на парчета,замразяваш за около 15 мин.във фризера парчетата,през това време си разбиваш яйцата,вадиш кашкавала от фризера,топиш в яйце,галета и пак яйце , и пак галета,и пържиш.Може единият път да е в брашно,вторият в галета ,аз понякога само по  1 път търкалям в галета или брашно и пак става PeaceНомера е да е леко замразен кашкавала,за да не се разтече Peace
Понякога,когато имам време и нямам какво да правя,си нарязвам кашкавала,приготвям го като за паниране,и си го замразявам,първо на парченца в поднос,като замръзнат ги прибирам в торбичка,и винаги имам приготвини за екстремни ситуации Mr. GreenПреди да го пържа го изваждам за около 10-15 мин.леко до се отпуснат и тогава пържа,общо взето докато загрее олиото и са готови за пържене Wink

# 2
  • Мнения: 27 524
От професионален готвач знам едно - не се замразява и най-хубаво става само с брашно и яйце. Така си ги правя и аз и никога не се разтича и става вкусно - овалваш парчетата в: брашно, яйце, брашно. Пържиш в гореща мазнина и много - да потъне. И не обръщаш. Ако искаш отгоре да ти стане леко рошавко и на конци, топваш за втори път в яйцето. Ако го препдпочиташ, както аз, да остане по-гладко и сухо - оставаш на второто брашно. Това е  Hug

# 3
  • Мнения: 362
Ще го пробвам за обяд Peace А сиренето по същия начин ли го правиш?Имам предвид панировката.

# 4
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Майка ми си ги приготвя от сутринта намазва в яйце и галета и ги слага в хладилника. на обяд ги вади и изпържва, никога не се разтича. Понеже е работила из кухни и от там знае. Пък аз от нея съм научила. Ако се пържи във фритюрник се вадят много бързо за около 1мин.

# 5
  • Мнения: 27 524
А сиренето по същия начин ли го правиш?Имам предвид панировката.

Да, да, и двете така  Peace

# 6
  • Мнения: 3 830
По-твърд кашкавал избери и наистина във фритюрник става по-добре, понеже се опържва по-бързо. Peace
Може и да го замразиш, но щом Блонди казва, че не трябва... Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 27 524
Може и да го замразиш, но щом Блонди казва, че не трябва... Rolling Eyes

А, не, не казвам аз, така ми са казали готвачите, че нямало нужда и аз не го правя. Не се разтича. Но може и да става по-добре замразен, знам ли. Само споделям съвети  Hug

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 1 274
Аз само знам че мазнината трябва да е много гореща и кашкавала да е не замръзнал, а студен. Thinking

# 9
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Но той не замръзва,а силно се охлажда......то и за 10 мин няма как да замръзне до "камък"  Laughing

# 10
  • Мнения: 5 001
Кашкавала трябва да е от по-твърдите,да е добре охладен.
Намокря се парчето със студена вода,потапя се в брашно,яйце и пак брашно( или ако искаш хрупкава панировка - галета).Пържи се в силно сгорещена мазнина.



П.П. може ако искаш да се оваля и в сусам....Тогава става така:
Намокреното с вода парче кашкавал се потапя в брашно,яйце,сусам,яйце,брашно)галета  се пържи....



По същия начин е и със сиренето....

# 11
  • София
  • Мнения: 4 294

Ето го моя паниран кашкавал  Laughing
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284326.0

Брашното го смесвам - нормално и царевично, царевичното придава златист цвят, също добавям малко червен пипер да засили златистия цвят  Peace

# 12
  • Мнения: 4 434
обичам паниран кашкавал Heart Eyes

# 13
  • Мнения: 27 524
Намокря се парчето със студена вода

Да, това го пропуснах, а е важно!

# 14
  • Мнения: 2 926
Аз ги замразявам за 30 мин. преди да ги изпържа и ми стават перфектни  Peace

# 15
  • Мнения: 362
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

# 16
  • Мнения: 5 001
Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.

Заповядай за кашкавалчетата и сиренцата "Хепи"

Ето сиренца и кашкавалчета на Хепи   .  Натрошавате сиренето -на килограм сирене-2яйца  ,2-3щипки червен пипер Трябва сиренето и кашкавала да са по- твърди  Може малко сух чесън  .Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно нареждат се в в нещо плоско и да се замразят във фризера  .След като замръзнат се изсипват в торбичка найлонова и така се съхраняват във фризера  .Когато ви потрябват  или ви дойдат неканени гости -разбивате бира ,1яйце и брашно -на гъста каша  .Замразените топчета ги пускате в панировката и с лъжица  полуизцедени ги пускате и ги пържите в загрята маслена баня  .По същия начин и кашкавалчета  ,само че кашкавала е настърган .

п.п.Рецептата я изрових и копирах от темата "Ресторантски и кръчмарски рецепти"

# 17
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

# 18
  • Мнения: 2 803
Зависи от кашкавала, при мене не се разтича, защото аз правя малки кубчета, които потапям в яйце и галета, по-точно ги загребвам с лъжица и пържа в силно нагорещено олио. Може в панировката да се сложи бира, сатват като в "Хепи"

# 19
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

# 20
  • София
  • Мнения: 4 294
Моя колежка винаги настъргва кашкавала, слага вътре яйце ,малко брашно за спойка и оформя кюфтенца , които изпържва.Хубави са и студени.
А иначе за традиционния начин , много зависи от кашкавала. Веднъж ми се беше паднал един , който даже на сандвич седеше както съм го нарязала - на фигурки , без да се разтече въобще.

А ще може ли рецептата за кашкавалчетата на колежжката ти? Панира ли ги или така пържи сместа? Това като кашкавалени кюфтета ли е?

явно се пържи  Peace

# 21
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?
[/quote]



Сложих кашкавала за 10 мин. в камерата,после пробвах само с брашно и яйце,но не ми допадна,а с брашно,яйце и галета стана супер!Ще пробвам и другите варианти,които сте споменали Peace А някой знае ли как се правят онези сиренца и кашкавалчета,които предлагат в "Хепи"?Панировката е по-особена.
Ама разтече ли ти се този път кашкавала?!Защото все пак питаше това,и искаше начин за да не се разтича?

# 22
  • Мнения: 3 314
аз първо си приготвям панировката и тогава вадя кашкавала от хладилника - да е студен  Peace  тигана трябва да е силно загрят  Peace    така панирам и топените сиренца

# 23
  • Мнения: 362
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace

# 24
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Не,не се разтече.Резултатът беше много добър Peace
Браво Hug

# 25
ох, потекоха ми лигите  ooooh! тия дни ще пробвам и аз някое кашкавал пане..

иначе правих сиренцата на Хепи, вкъщи много ги харесаха, само като форма станаха малко "безформени"  Mr. Green не ми стояха топченца Tired някой да знае дали има шанс да са като топчета? ние не ползваме фритюрник, но в тигана ги бях сложила в достатъчно мазнина.

# 26
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Няма лошо,че са безформени,даже според мен по интересно WinkАз като съм ги правила и моите така,то и като се слагат в пастат няма как да стане идеално топче Peace

# 27
  • Мнения: 337
Обожавам панирани сиренца, ще ги пробвам и аз, нали прохождам в кухнята. Ще ги нарежа на триъгълничета, така съм ги яла винаги, пък да видим какво ще стане  Heart Eyes

# 28
  • Мнения: 6 461
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .
Същото се отнася и за панираните сиренца.
Кашкавала или сиренето се потапят във вода след това в брашно,яйце и галета.
Мазнината трябва да е загрята и се пържи до златисто.

# 29
  • Мнения: 27 524
Когато се направи панировката както трябва ,никога кашкавалът не се разтича.Не е нужно да се замразява .

 Peace

# 30
  • Мнения: 592
Последно време ползвам готовите панировки за кашкавал пане и бюрек. Спазвам указанията и стават страхотни без никакви проблеми с разчтичания. В упътването пише как след като се оформят да постоят в хладилника 15 мин. и след това всичко си е ок. независимо какъв кашкавал ползваш Peace

Общи условия

Активация на акаунт